סדרת גמר פליאוף האליפות בליגת ווינר בכדוריד תצא לדרך מחר (שישי, 16:00, אורנים) . האלופה א.ס רמת השרון משתוקקת להגן על תואר האליפות ההיסטורי שבו זכתה בעונה שעברה, לבטח אחרי שלא הצליחה להגן על תארי גביע המדינה וגביע ווינר-שופטים שהרכיבו את הטריפל המפואר אשתקד, אל מול הפועל ראשל"צ, שמגיעה רעבה ומלאת תשוקה לסיים את שבע השנים הרעות ללא תואר, מאז אותה זכייה בדאבל ב-2018 עם עידן מימון כמאמן. זה לא מה בכך, הפועל ראשל"צ הוא מועדון מפואר, המעוטר ביותר בתארים, וזכייה באליפות תהיה ה-19 שלו.
זו פעם ראשונה שהשתיים נפגשות בגמר פליאוף (הן התמודדו בגמר גביע המדינה בעונה שעברה) גמר קלאסי. רמת השרון סיימה את העונה הסדירה במקום הראשון, כקבוצה שניצחה הכי הרבה פעמים העונה (17 כולל הפליאוף) וגם הפסידה הכי פחות (5). הפועל ראשל"צ על אף חוסר היציבות (בעונה הסדירה - 12 ניצחונות, תיקו ו-7 הפסדים) והבטחת הכניסה לפליאוף ברגע האחרון (סיימה שלישית), נמצאת בכושר השיא שלה. הן עברו הרבה במהלך העונה - והרגע המשיק בצריבת האכזבה - הוא ההדחה של שתיהן בחצי גמר גביע המדינה - שם הפסידו על חודו של שער מול חולון ומול אשדוד. אבל עכשיו, חדש.
הפועל ראשל"צ במומנטום מצוין מאז אותו הפסד והשינוי על הקווים (סער פרקל שהוסט מעמדת המנהל המקצועי למאמן על חשבון הרוויה פאזין). היא שייטה בחצי גמר הפליאוף מול הרצליה (עם 0:2 ו-15 הפרש בשני המשחקים), קבוצה שמולה היא נוצחה 3 פעמים בעונה הסדירה. רמה"ש לא ייצרה הרתעה כמו בעונה שעברה, אבל היא אלופה עם אופי - אחת שלא נשברת בקלות. שיודעת לצאת מבורות, הניצחון על מכבי ראשל"צ השבוע המחיש זאת, בחזרה מפיגור של 5 שערים 21 דקות לסיום לניצחון ב-4 (רמה"ש ידעה לחזור פעמיים מול הרצליה, להזכירכם זו שסיימה שנייה - מפיגור 8 שערים רבע שעה לסיום לשיוויון, וגם ברבע גמר גביע המדינה מול אותה הרצליה עם חזרה ממינוס 5, לשיוויון והכרעה בהארכה). סדרת הגמר תהיה שונה, סדרה בשני חלקים, במהלכה היא תיאלץ להעצר בשל משחקי נבחרת ישראל מול פולין ומול פורטוגל. המשמעות ששני משחקים יתקיימו עד לפגרת הנבחרת, ולאחר מכן תגיע ההכרעה (בסדרה בשיטת הטובה מחמישה משחקים).
שלושה מפגשים היו במסגרת הליגה והבית העליון בין השתיים. רמת השרון ניצחה בראשון 30:31, ובהמשך 30:37 (שניהם ב'אורנים'). הפועל ראשל"צ ניצחה בנחלת יהודה במחזור הלפני האחרון, 28:33. עד כמה הם מהוויה המחשבה לריאליטי שצפוי בגמר? הם יותר מעידים, שהפועל ראשל"צ של תחילת העונה היא לא אותה קבוצה של החלק האחרון. נתון שיצטרך להתברר, לרמת השרון יתרון הביתיות בסדרה שיכול להיות מכריע.
במנהרת הזמן, הסדרה המשמעותית הראשונה של רמת השרון בתולדות הפליאוף, בחצי גמר עונת 2014-15, הייתה מול הפועל ראשל"צ. סדרה קצרה של הטובה משלושה משחקים. יתרון ביתיות של רמה"ש. סדרה אדירה. רמה"ש ניצחה במשחק הראשון 27:30. הפועל ראשל"צ ניצחה במשחק השני 24:25, ובשלישי והמכריע - הפועל ראשל"צ שאותה הדריך אז סער פרנקל כשמימון עוד שיחק - ניצחה 27:26 ב'אורנים'. לאחריה, הפועל ראשל"צ זכתה באליפות בסדרת הגמר מול מכבי ראשל"צ, והשלימה באותה עונה גם דאבל).
לסדרה הזו יש את הפיקנטריה שלה. מימון כמובן. שוב, מול המועדון שהכי מסמל אותו. מול המועדון שהוא עצמו הוביל כשחקן לתארים רבים, וכמאמן בזכייה האחרונה בדאבל של 2018. "אף אחד לא שוכח את זה. כמעט 40 שנה, זה לא הולך ברגל", מדגיש מימון. "כל כולי מרוכז בהצלחה של רמת השרון. אנחנו נגיע עם אנרגיות, נרים את השחקנים, וצריכה להיות סדרה מעניינת מאוד. הפועל ראשל"צ מגיעה במומנטום מצוין, עם סגל עמוק ורחב, ויהיה מעניין. לגבי סדרת הגמר שתתחיל ותעצר, ידענו את זה לפני תחילת העונה, שאלו יהיו הבעיות שלנו. הייתה פה אווירה מצוינת מול מכבי ראשל"צ. הרבה מאוד קהל בא. אווירה טובה. כדוריד טוב".
סער פרנקל: "אנחנו ורמת השרון הכי ראויים להיות בגמר. אלו הקבוצות הכי טובות להיות בגמר. הם אלופים ראויים, וכדי לזכות באליפות אנחנו צריכים לנצח את האלופים. אנחנו מגיעים במומנטום טוב. התחושות טובות. ננסה להביא את היכולות שלנו מולם. הם גילו הרבה אופי מול מכבי ראשל"צ. יש להם מאמן מנוסה וטוב. עצם זה שהם יצאו מבור של 5 שערי הפרש במשחק מכריע, זה משהו שמראה שהם לא מפסיקים להאמין ויש להם יכולת טובה. זה מצריך גם אותנו, בכל תוצאה, להיות מספיק מרוכזים וחזקים כדי למשוך את הדקות הטובות שלנו כמה שיותר. זו סדרה שיכולה ללכת לכל כיוון. אני לא אוהב את העצירה שלה. זה יכול להיות טוב או רע, לשני הצדדים. זה לא פשוט להיכנס ולצאת מקצב, ושקבוצה מתנתקת מהשחקנים שלה לנבחרת".
ולסיום, נתונים מעניינים. אם הפועל ראשל"צ תנצח ותזכה - דור קלדרון ירשום שיא זכיות באליפות מדינה, עם שלוש קבוצות שונות! מכבי ראשל"צ שבה גדל, הפועל אשדוד ב-2019 ועם האדומים מראשל"צ (זאת בנוסף, לאליפות הליגה הלאומית שבה זכה עם מכבי ת"א). אם רמת השרון תנצח, עמית מוטולה יוכל להיות השחקן היחיד בשתי הקבוצות שזוכה בשלוש אליפויות ברציפות (כרגע יש לו אחת עם מכבי ראשל"צ לפני שנתיים, ובעונה שעברה עם רמה"ש). ריסטו וויאצ'יץ' רושם הופעה בגמר פליאוף רביעי ברציפות (הוא כבר ציין זכיות באליפות עם שתי קבוצות - אשדוד ורמה"ש). איוון קראצ'יץ' בגמר פליאוף שלישי, וכשחקן על המגרש שזכה בהכי הרבה אליפויות (4 עם מכבי ראשל"צ). קראצ'יץ' יוכל לרשום זכייה גם עם האדומים, דבר שיכניס אותו למועדון מכובד של זרים שעשו זאת, לצד בויאן בוטוליה, נובאק בוסקוביץ', פיליפ מריאן ו-וויאצ'יץ'.