טיטה, מי שהיה מאמנה של נבחרת ברזיל בין השנים 2016 ל-2022, הודיע על הפסקה בלתי מוגבלת בקריירה המקצועית - לטובת שמירה על בריאותו הנפשית והגופנית. המאמן הוותיק, בן 63, מסר את ההודעה לאחר תקופה קשה שבה סבל מבעיות לב ואושפז באוגוסט האחרון. מאוחר יותר פוטר גם מתפקידו כמאמן קבוצת פלמנגו.
בהצהרה שפורסמה היום, כתב טיטה: "הבנתי שיש רגעים שבהם צריך להכיר בכך שכאדם - אני עלול להיות פגיע. ההכרה בזה הופכת אותי לחזק יותר. אני נלהב ממה שאני עושה, ואמשיך להיות כזה. אבל לאחר שיחות עם בני משפחתי ותשומת לב לסימנים שהגוף שלי שלח לי - החלטתי שהדבר הנכון ביותר כעת הוא לקחת הפסקה, ולהקדיש את הזמן שאני צריך כדי לטפל בעצמי".
בשבועות האחרונים דווח כי טיטה עשוי לחזור לקדנציה נוספת בקורינתיאנס, הקבוצה עמה זכה בעבר באליפות ובגביע ליברטדורס. עם זאת, הוא הבהיר שהמו"מ הוקפא בעקבות ההחלטה הקשה אך הנדרשת שקיבל."נוהלו שיחות עם קורינתיאנס, אך הן נעצרו בעקבות ההחלטה האישית שלי. זה היה צעד קשה, אבל הכרחי".
טיטה הוביל את נבחרת ברזיל לזכייה בקופה אמריקה בשנת 2019 ונחשב לדמות מוערכת בכדורגל הברזילאי - ואהוב על שחקני הסלסאו. הוא עזב את הנבחרת לאחר ההדחה ברבע גמר מונדיאל 2022.