בשעה טובה ומוצלחת, יצא לדרך פלייאוף ה-NBA של עונת 2024/25. זה החל עם משחק מוקדם בו אינדיאנה לא התקשתה לרגע מול מילווקי, ונמשך עם שלושה משחקים מסקרנים בלילה.
משחקי הלילה:
אינדיאנה (4) - מילווקי (5) 98:117 (הפייסרס עלו ל-0:1)
דנבר (4) - לוס אנג'לס קליפרס (5) 110:112 (הנאגטס עלו ל-0:1 אחרי הארכה)
ניו יורק (3) - דטרויט (6) 112:123 (הניקס עלו ל-0:1 בסדרה)
לוס אנג'לס לייקרס (3) - מינסוטה (6) 117:95 (הטימברוולבס עלו ל-0:1 בסדרה)
לוס אנג'לס לייקרס (3) - מינסוטה (6) 117:95 (הטימברוולבס עלו ל-0:1 בסדרה)
הלייקרס חולמים על אליפות, אבל הלילה קיבלו שיעור בצניעות, וירידה חדה לקרקע. ג'יידן מקדניאלס (25), נאז ריד (23) ואנתוני אדוארדס (22, 9 אסיסטים ו-8 ריבאונדים) חיברו 70 נקודות ושלטו בעניינים כמעט לאורך כל הערב. לוקה דונצ'יץ' עוד פתח חזק והוביל את הלייקרס ליתרון בסיומו של הרבע הראשון, אבל רבע שני של 20:38 של מינסוטה נתן את האות לבריחה, וללייקרס לא היו תשובות לאינטנסיביות ולתיאום של הזאבים בחצי השני. האקס פקטור מבחינת המנצחת היו 21 שלשות - שיא מועדון - כשרובן חופשיות לחלוטין.
דונצ'יץ' סיים את משחק הפלייאוף הראשון שלו עם הלייקרס עם 37 נקודות, אבל לא קיבל מספיק עזרה. לברון ג'יימס הגיע ל-19 נקודות באחוזים לא טובים, אוסטין ריבס הגיע ל-16 אבל מלבד שלושתם ג'יי ג'יי רדיק לא קיבל הרבה מאף אחד. בשורה התחתונה, הטימברוולבס מתחברים בדיוק ברגע הנכון עם ניצחון 18 ב-22 המשחקים האחרונים - ומכת פתיחה מהממת.
דנבר (4) - לוס אנג'לס קליפרס (5) 110:112 (הנאגטס עלו ל-0:1 אחרי הארכה)
חוסר היציבות והנטייה להחלטות משונות במשחקים צמודים של ראסל ווסטברוק פגעו בנאגטס לאורך העונה, אבל לפחות בתחילת הפלייאוף ראס הראה שהוא עדיין מסוגל לככב בקלאץ'. במשחק מול האקסית, קיבלנו את החוויה הווסטברוקית השלמה: מצד אחד שלשה גדולה בדקת הסיום של הזמן החוקי, ומצד שני מהלך מוזר בשניות הסיום ששלח את הקבוצות להארכה - שם רכבת ההרים של ראס שוב עשתה תפנית, וחטיפה גדולה של 9.6 שניות לסיום הבטיחה את הניצחון. לאורך המשחק, ניקולה יוקיץ' כיכב עם 29 נקודות, 12 אסיסטים ו-9 ריבאונדים וגם ארון גורדון (25) וג'מאל מארי (21) סייעו, אבל ברגעים המבריעים היה זה ווסטברוק (15 ו-8 ריבאונדים) שעשה את ההבדל לכאן או לכאן.
הנאגטס מחקו פיגור של 15 נקודות במחצית הראשונה בדרך להנחיל לקליפרס הלוהטים הפסד ראשון אחרי תשעה ניצחונות רצופים מאז סוף מרץ. ג'יימס הארדן כיכב עם 32 נקודות, קוואי לאונרד הוסיף 22 ואיביצה זובאץ סיים עם 21.
ניו יורק (3) - דטרויט (6) 112:123 (הניקס עלו ל-0:1 בסדרה)
הכוח של מדיסון סקוור גארדן: הניקס התקשו ברוב המשחק מול הפיסטונס, שנראו טוב מאוד בהופעתם הראשונה בפלייאוף מאז 2019, אבל אז הקסם קרה. ריצת 0:21 בחסות הדחיפה של הקהל המשולהב בניו יורק הפכה פיגור של 8 נקודות ליתרון 13, ועזרה לג'יילן ברונסון וחבריו לסמן וי ראשון, עם הרבה אופי. ברונסון סיים עם 34 נקודות, קארל אנתוני טאונס רשם 23 ו-11 ריבאונדים במשחק הפלייאוף הראשון שלו במדי הניקס, וגם או ג'י אננובי קלע 23. בצד השני, הפיסטונס קיוו מאוד לשים סוף לבצורת הפלייאוף הארוכה ביותר ב-NBA עם 14 הפסדים רצופים שנמשכים מאז 2008 - אבל נחנקו בדקות החשובות. טוביאס האריס סיים עם 25, וקייד קנינגהאם גירד 21 ו-12 אסיסטים במשחקו הראשון בקריירה בפלייאוף, באחוזים רעים (8 מ-21).