וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוסטיקה: "קבוצות גדולות מאיתנו ירדו וחזרו. רוצה להישאר"

מאמן הפועל חדרה אחרי ההפסד שהוריד אותם רשמית ללאומית: "לא סוד שהייתה חסרה לנו איכות". זלקה: "זה היה תלוי בנו והפסדנו בקרבות הישירים"

תקציר: מ.ס. אשדוד - הפועל חדרה 1:4/ספורט1

הפועל חדרה עלתה לליגת העל לפני כשבע שנים, אחרי 39 שנים בליגות הנמוכות. הערב (שבת) היא הפסידה 4:1 באצטדיון הי"א באשדוד ונקבע כי בעונה הבאה היא תשחק בליגה הלאומית.

נמרוד קוסטיקה, שמונה למאמן הקבוצה לפני כשלושה חודשים ולא הצליח להשאיר אותה בליגה, אמר בסיום: "זה רגע קשה לי, למועדון ולקהל שאכזבנו. קשה לדבר ברגעים כאלה ולסכם, אבל הפועל חדרה הוא מועדון חזק. קבוצות גדולות מאיתנו ירדו וחזרו, אני מקווה שנצליח להתאושש מזה מהר ושהמועדון יחזור כמה שיותר מהר לליגת העל. צריך להיות ריאליים, אבל אנחנו ספורטאים וננסה לנצח את כל המשחקים".

נמרוד קוסטיקה מאמן הפועל חדרה. לירון מולדובן
עוד חייך בתחילת המשחק. קוסטיקה/לירון מולדובן

אם הייאוש הקשה עליהם בשבועות האחרונים: "דווקא במשחק הזה אנחנו שלטנו, הגענו להמון מצבים והם כבשו כמעט מכל מצב. זה לא סוד שלהפועל חדרה חסרה איכות העונה, בעיקר בחלק הקדמי, אבל זה לא שירדנו ליגה הערב. כשהגעתי המצב היה קשה והצלחנו להוריד את הפער לשתי נקודות בלבד, אבל יכול להיות שהפגרה עצרה אותנו. זהו יום עצוב לחדרה ולי אישית".

אם הוא יישאר בחדרה בעונה הבאה: "אני מאוד אוהב את המועדון וקשור אליו, אשמח להמשיך לאמן את הקבוצה ומודה להנהלה על ההזדמנות. לדעתי הוכחתי שאני ראוי, עשינו את המקסימום עם החומר הקיים".

למה לשלם הרבה?

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

מנשה זלקה, הפועל חדרה. לירון מולדובן
לקח אחריות ולא מתכוון לעזוב. זלקה/לירון מולדובן

מנשה זלקה הוסיף בכאב: "זה ערב ספורטיבי מאוד קשה לעיר. אנחנו שבע עונות בליגה הראשונה וזה כואב לרדת - בטח כבן העיר, קפטן הקבוצה ואחד שאוהב את המועדון. אני צריך לבקש סליחה מיקיר ומהאוהדים שלנו, זה לא פשוט".

עוד אמר השחקן שעלה איתה מהליגות הנמוכות: "זה היה תלוי בנו והפסדנו בקרבות ישירים, שם נפלנו והגיע לנו לרדת. אני לא יכול לשקר. ניסינו לעשות הכל כדי להשאיר את חדרה בליגה, אבל נכשלנו. היו לנו תוצאות טובות ויצאנו מפיגור של 10 נקודות, אבל במאבקים הישירים נפלנו - אין תירוצים ואין שום דבר, הכישלון הוא שלנו ואני הראשון שלוקח אחריות בתור הקפטן".

האם הוא יישאר בחדרה: "קודם כל, יש לי חוזה. זה מועדון שיקר ללבי, אני אוהב ולא נוטשים ספינה ברגעים קשים. צריך לזכור בסופו של דבר שזה ספורט - זו טרגדיה ספורטיבית וככה צריך לקחת את זה, בפרופורציה".

שחקן מ.ס. אשדוד מוחמד כנעאן. לירון מולדובן
חגיגה גדולה באשדוד הערב, אבל סכנין מחכה במחזור הבא/לירון מולדובן

בצד השני, מוחמד כנעאן, שכבש צמד לזכות אשדוד, אמר אחרי הניצחון הגדול: "קשה להתמודד עם הלחץ, כי כל משחק הוא כמו גמר גביע, אבל בסופו של דבר זה כדורגל ואחרי חמש דקות נהנים מהמשחק. שיפרנו את משחק ההגנה שלנו, אנחנו סופגים פחות וזה מאוד עוזר לנו כי יש לנו שחקנים איכותיים בהתקפה. המטרה שלי היא להישאר בליגה, אין דבר שיעשה אותי יותר מאושר. נשמח ונחגוג קצת, אבל מחר כבר נעשה את מה שצריך כדי להתאושש ונסתכל על המשחק הבא נגד סכנין.

לדברי הקשר הוסיף מאמנו, חיים סילבס: "אנחנו בשיא המאבק וזה ניצחון שמשחרר טיפה. היה לנו את הקוף הזה לנצח בבית, כי זה לא אופייני לאשדוד, אבל עשינו את זה היום ואני שמח על כך. זו תוצאה טובה, אבל היום היינו קצת יותר פגיעים בהגנה וזה לא נתן לי שקט. אולי זה כי חדרה הלכה 'אול אין' מההתחלה וגם הגיעה למצבים, אבל יש לנו שחקנים איכותיים ואני שמח שזה הסתיים בתוצאה הזו - מגיע לשחקנים ליהנות בבית".

סילבס גם דיבר על חלקו בירידת הליגה של אשדוד, שם אימן עד חודש נובמבר: "אימנתי שם תשעה משחקים ולצערי לקחו ממני את האחריות מוקדם מדי. הלב שלי עם השחקנים. צריך לזכור שזה מועדון שהצלחתי בו בעונה שעברה - היא העונה בליגת העל הרבה בזכות מה שעשינו עונה לפני. לצערי דברים לא התחילו טוב העונה ולקחו ממני את האחריות, על החלק שלי אני מצר ואני מקווה שזה יהיה לטובה ושחדרה תחזור טוב יותר".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully