איגה שביונטק (2), אלופת טורניר שטוטגרט ב-2022 ו-2023, הייתה הפייבוריטית גם ב-2025, אבל לצערה נתקלה היום (שבת) בקריפטונייט שלה: ילנה אוסטפנקו. זה אמנם היה המפגש הראשון ביניהן על חימר, אבל זה לא מנע מהלטבית (24) לנצח 3:6, 6:3, 2:6 ברבע הגמר בגרמניה ולשפר את המאזן המושלם שלה מול הפולנייה: שישה משחקים, שישה ניצחונות.
"אף אחת לא ניצחה את איגה שש פעמים ברציפות", התגאתה אוסטפנקו בת ה-27 בסיום. כשנשאלה מה יותר מדויק - היא שונאת לשחק נגדך או שאת אוהבת לשחק נגדה - השיבה: "שניהם נכונים. היא שחקנית חימר נהדרת, כולם יודעים, אבל אל תשכחו שזכיתי ברולאן גארוס. אז אפשר להגיד את אותו הדבר גם עליי".
יריבתה של אוסטפנקו בחצי הגמר תהיה הרוסייה יקטרינה אלכסנדרובה, שהשיגה ניצחון חמישי ב-2025 על יריבה מהטופ 10 - הפעם 0:6, 4:6 על האמריקאית ג'סיקה פגולה (3). זה טורניר שני רצוף בו אלכסנדרובה בת ה-30 מגיעה לחצי הגמר.
המדורגת 1 בעולם, ארינה סבאלנקה, לא התקשתה מול אליסה מרטנס הבלגית (29) וניצחה תוך שעה ו-20 דקות - 4:6, 1:6. הבלארוסית עלתה לחצי הגמר בטורניר בו הפסידה שלוש פעמים ברציפות בגמר (2021, 2022 ו-2023) ובשלב הבא תפגוש את ג'זמין פאוליני (6).
האיטלקייה נשברה על האפס כבר במשחקון הראשון ופיגרה 4:2 מול קוקו גוף האמריקאית (4), אבל הרימה הילוך לאחר מכן ושייטה לניצחון מרשים 4:6, 3:6. ניצחון ראשון שלה על גוף (אחרי שני הפסדים) וראשון השנה על יריבה מהטופ 10.