וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוד קאמבק סנסציוני? ריאל מדריד מחפשת שער היסטורי נגד ארסנל

אלופת אירופה מגיעה לגומלין רבע גמר ליגת האלופות בפיגור 3:0, מול יריבה שמעולם לא ספגה ממנה. התכניות של אנצ'לוטי, ההרכבים המשוערים והפעם האחרונה שבה הבלאנקוס נחלצו מסיטואציה דומה

תקציר: ארסנל - ברנטפורד 1:1/ספורט1

"ריאל מדריד עדיין מאמינה", "כך נעשה קאמבק בגומלין" - הכותרות הבוקר במדריד לא יכלו להיות אופטימיות יותר. על אף פיגור 3:0 מול ארסנל מהמשחק הראשון, בבירת ספרד לא איבדו תקווה לקראת הגומלין מחר (רביעי, 22:00) ברבע גמר ליגת האלופות.

כל תוצאה פרט לניצחון של ריאל בהפרש של שלושה שערים או יותר תוביל להדחת הבלאנקוס, אבל לאלופת אירופה המכהנת כבר אין יותר מדי מה להפסיד אחרי התבוסה בלונדון. לכן, המאמן קרלו אנצ'לוטי צפוי לשלוח את שחקניו לבצע לחץ גבוה כבר מהפתיחה, גם אם זה אומר להסתכן במתפרצות מהאגפים הקטלניים של ארסנל.

נראה שאנצ'לוטי יעלה עם לוקאס ואסקס ופראן גרסיה, לאחר שהקבוצה התקשתה לעצור את בוקאיו סאקה וגבריאל מרטינלי במשחק הראשון. היעדרותו של פרלאן מנדי מהווה חיסרון, אך גרסיה - כמגן שמאלי טבעי - אמור להתמודד טוב יותר מאלאבה שהתקשה באמירויות. בקישור, חזרתו של אורליאן טשואמני מהשעיה מהווה חיזוק משמעותי והוא צפוי לשתף פעולה עם פדה ואלוורדה. בחלק הקדמי, יפתחו ג'וד בלינגהאם, ויניסיוס ג'וניור וקיליאן אמבפה, כשההתלבטות היחידה היא בין ברהים דיאז לארדה גולר על חשבון רודריגו.

בצד של מיקל ארטטה, תומאס פארטיי שהיה בספק קל, המריא עם הקבוצה וצפוי לפתוח. יקוב קיוויור ימשיך במרכז ההגנה לצד וויליאם סאליבה, בגין הפציעות של גבריאל וריקרדו קלאפיורי. באגפים יעלו יוריין טימבר ומיילס לואיס-סקלי, שנחו במשחק הליגה מול ברנטפורד. סאקה, שעלה רק מהספסל בשבת, ישוב להרכב וינסה למצוא את מיקל מרינו שיוצב בעמדת החלוץ.

ג'וד בלינגהאם ושחקני ריאל מדריד. רויטרס
על הנייר זו משימה כמעט בלתי אפשרית. שחקני ריאל בשבוע שעבר בלונדון/רויטרס

ומה לגבי הנתונים?

ריאל מדריד היא לא רק הקבוצה המעוטרת ביותר במפעל עם 15 זכיות, אלא גם הוכיחה את היותה מלכת הקאמבקים - רק בפברואר האחרון היא נחלצה פעמיים מפיגור חוץ נגד מנצ'סטר סיטי כדי לנצח 2:3, בעונה שעברה ניצלה מהדחה ביתית נגד באיירן מינכן בחצי הגמר עם שערים בדקות 88 ו-90+1, היה גם את ה-2:5 באנפילד על ליברפול ב-2023 אחרי פיגור כפול ב-14 הדקות הראשונות ואלו רק מהפכים היסטוריים מהשנתיים האחרונות - אבל זו הולכת להיות משימה קשה, עד כמעט בלתי אפשרית.

מבט רחב יותר על ההיסטוריה של ליגת האלופות מגלה כי מתוך 47 מקרים שבהם קבוצה הגיעה לגומלין עם יתרון של שלושה שערים או יותר, רק בארבעה מהם היריבה הצליחה למחוק את הפער ולבצע מהפך. מדובר בשיעור של 8.5% בלבד. אם תהיתם הפעם האחרונה שריאל מדריד מחקה פיגור של שלושה שערים באירופה, היא הייתה בעונת 1985/86 - אחרי 5:1 לבורוסיה מנשנגלדבאך היא ניצחה 0:4 והעפילה בזכות שערי חוץ בדרך לזכייה בגביע באופ"א. להבדיל, בעונת 2012/13, ריאל כשלה בניסיון למחוק הפסד 4:1 לבורוסיה דורטמונד, ניצחה בגומלין בברנבאו 0:2 שלא הספיק.

אם תהיתם מתי הפעם האחרונה שארסנל ספגה שלושה שערים במשחק? זה קרה בדצמבר 2023, לפני כשנה וחצי, וגם אז היא ניצחה 3:4 את לוטון.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

תומאס פארטיי, ארסנל. GettyImages
יהיה כשיר להרכב. פארטיי/GettyImages

הרכבים משוערים

ריאל מדריד: טיבו קורטואה, פראן גרסיה, אנטוניו רודיגר, ראול אסנסיו, לוקאס ואסקס, פדה ואלוורדה, אורליאן טשואמני, ג'וד בלינגהאם, ויניסיוס ג'וניור, רודריגו, קיליאן אמבפה.

ארסנל: דויד ראיה, מיילס לואיס-סקלי, וויליאם סאליבה, יקוב קיוויור, יוריין טימבר, תומאס פארטיי, דקלן רייס, מרטין אודגור, גבריאל מרטינלי, בוקאיו סאקה, מיקל מרינו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully