שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

לאו ביינהאקר, המאמן האגדי של ריאל ואייאקס, הלך לעולמו בגיל 82

"דון לאו" הוביל את ריאל לשלוש אליפויות רצופות והיה בין הבודדים שהצליחו גם עם אייאקס וגם עם פיינורד. אימן את הולנד בשתי קדנציות שונות

סיכום השבוע של ספורט1 (9.4)/ספורט1

לאו ביינהאקר, מאמן הכדורגל ההולנדי האגדי שכונה "דון לאו", הלך לעולמו בגיל 82, כך הודיעה משפחתו. ביינהאקר היה אחד מאנשי הכדורגל המשפיעים ביותר בהולנד ובעולם, עם קריירה שנפרסה על פני יותר מ-40 שנה.

ביינהאקר, יליד רוטרדם, התחיל את דרכו באימון כבר בגיל 26 בקבוצת ונדאם, ומשם התקדם במהירות. בין תחנותיו הראשונות היו גם קמבור וגו אהד איגלס, אך הפריצה הגדולה הגיעה כשהתמנה למאמן אייאקס (1978-1981) - עמה זכה באליפות ב-1980 ושוב בעונת 1989/90.

ביינהאקר הוא בין הבודדים בהולנד שהצליחו גם עם אייאקס וגם עם פיינורד, שתי היריבות המרות. ב-1999 הוא הוביל את פיינורד לזכייה באליפות הולנד - תואר שהיה האחרון של המועדון במשך 18 שנה.

הישגיו הבינלאומיים המרשימים ביותר הגיעו בספרד, כאשר אימן את ריאל מדריד בשתי תקופות שונות, והוביל אותה לשלוש אליפויות לה ליגה רצופות בין 1987 ל-1989. הוא גם חזר למועדון בעונת 1991-1992.

מאמן פולין לאו בינהאקר. רויטרס
לאו ביינהאקר בתקופתו כמאמן נבחרת פולין/רויטרס

ביינהאקר הדריך את נבחרת הולנד פעמיים - ב-1985-1986 וב-1990, אז הוביל את הכתומים למונדיאל אך הודח בשמינית הגמר על ידי גרמניה של פרנץ בקנבאואר. בהמשך אימן את נבחרת ערב הסעודית, עבד בקבוצות קלוב אמריקה וצ'יבאס המקסיקניות, והדריך גם את טרינידד וטובגו, אותה הוביל להופעה הראשונה והיחידה בתולדותיה במונדיאל (גרמניה 2006).

סיום הקריירה הגיע עם כהונה כמאמן נבחרת פולין (2006-2009), תפקיד בו חתם את מסעו בכדורגל הבינלאומי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully