עירוני קרית אתא גברה הערב (חמישי) 83:93 על מכבי רמת גן באולם רמז והעמיקה את המשבר של הקבוצה של שמוליק ברנר - שראתה בהמשך הערב את עירוני נס ציונה נצמדת אליה בטבלה עם ניצחון 75:80 בחוץ על אליצור נתניה, המדורגת לפני האחרונה בטבלה.
עירוני קרית אתא - מכבי רמת גן 83:93
רמת גן ספגה הפסד רביעי ברציפות שהשאיר אותה במקום השישי בטבלה, שעדיין שווה מקום בפלייאוף העליון אבל לא פותר את סימני השאלה בנוגע ליכולת. קרית אתא, לעומת זאת, רושמת ניצחון אחרי שני הפסדים ועולה מעל הקו האדום, אחרי שירדה מתחתיו בעקבות ניצחונה של הפעול עפולה.
קרית אתא נהנתה מיום התקפי מצוין עם 13 שלשות ב-40%, כשמעל כולם ניצב כריס סמית' עם דאבל-אבל של 20 נקודות ו-10 ריבאונדים. קיאנדרה קוק הוסיף 17, ליאם אוריילי תרם 16 ו-5 אסיסטים, וגם ג'יי ג'יי קפלו (15 ו-8 ריבאונדים) וגל בייטנר (11 ו-5 אסיסטים) הגיעו לספרות כפולות.
קרית אתא שלטה במשחק פחות או יותר מתחילתו, ובמהלך הרבע השני עלתה ליתרון דו ספרתי. אחרי שירדה להפסקה ביתרון 15, היא בעיקר שמרה על היתרון בחצי השני. קנדל מקולום עם 19 נקודות, 5 אסיסטים, 7 ריבאונדים וגם 5 איבודים היה נקודת אור אצל רמת גן, שגם קיבלה 18 ו-8 ריבאונדים מאדם אריאל. אמין סטיבנס הוסיף 12, אבל רשם 5 איבודים.
אליצור נתניה - עירוני נס ציונה 80:75
עירוני נס ציונה ידעה שמכבי רמת גן הפסידה במשחק המוקדם של הערב והמשמעות הייתה שאם תנצח בנתניה, תיצמד אל המדורגת רביעית בטבלה. בזכות מהפך אדיר ברבע האחרון, הכתומים כעת מפגרים אחר רמת גן רק בעקבות המאזן הפנימי, כששתי הקבוצות במאזן זהה של 12:12 ונמצאות חזק במאבק על הכרטיס הישיר לפלייאוף העליון, קרובות להבטיח לכל הפחות את הכרטיס לפליי-אין.
בשלושת הרבעים הראשונים הכתומים לא הצליחו לעצור את קרלוס מרשל הלוהט ולרבע האחרון הגיעו בפיגור 63:56, אבל ברבע האחרון ריקי לינדו הפך ומיד חסם את רומרו מתחת לסל השני, בן משה קלע שלשה פחות משתי דקות לסיום ונס ציונה כבר ברחה עד 71:79. נתניה אמנם צימקה, אבל לא מעבר.
מרשל כאמור הוביל את קלעי נתניה עם 28 נקודות, 7 ריבאונדים ו-5 חטיפות ואדוארדס בלט גם כן עם 18 נקודות ו-9 ריבאונדים, אבל בצד השני ואן טוברגן קלע 25, אדג' תרם 14 ו-13 נקודות קלע ללינדו בדרך למהפך הכתום על חשבון המדורגת לפני האחרונה בטבלה.