פריז סן ז'רמן זכתה ביום שבת באליפות ה-13 בתולדותיה והיא מקווה עוד העונה להניף גם את גביע האלופות לראשונה בתולדותיה. הדרך לשם תימשך מחר כשהיא תארח את אסטון וילה במשחק הראשון מתוך שניים ברבע גמר ליגת האלופות (רביעי, 22:00).
מחר יהיה זה משחקו ה-100 של לואיס אנריקה על הקווים בעיר האורות ולרשותו יעמוד סגל מלא, להוציא את הקפטן מרקיניוס שספג כרטיס צהוב נגד ליברפול ויחסר במרכז ההגנה. את מקומו אמור לתפוס לוקאס בראלדו שישתף פעולה עם וויליאן פאצ'ו. בכנף שמאל צפוי לשחק דזירה דואה על חשבון בראדלי ברקולה ולסגל ישוב הדרום קוריאני לי קאנג-אין, שיישב על הספסל.
במסיבת העיתונאים לקראת המשחק, לואיס אנריקה שיבח את מרקו אסנסיו שהושאל מפריז סן ז'רמן לאסטון וילה לפני כחודשיים ומאז מכבש שמונה שערים בפרמיירליג, בצמד המפגשים עם קלאב ברוז' בשמינית הגמר ובגביע האנגלי: "זה לא מדאיג אותי, להיפך - אני מאושר בשבילו. כאן הוא לא זכה להזדמנויות וזה מצוין שבברמינגהאם הוא יכול לשחק. מרקו שחקן ברמה הגבוהה ביותר, שהתאקלם מצוין לליגה האנגלית ומשחק בעמדה שהכי מתאימה לו".
עוד אמר לואיס אנריקה: "המשחק ה-100 שלי? אני מקווה שיהיו לי עוד מאה בפריז סן ז'רמן ושמחר תראו קבוצה מצוינת, שמשחקת בדרך שלה ושהטוב עוד לפניה. הרגליים והלב של כולנו יהיו על המגרש ואנחנו צריכים לנצל את היתרונות שלנו. המפתח למשחק יהיה לשלוט ברגשות שלנו".
לפי סוכנויות ההימורים נחשבת פ.ס.ז' כאחת משתי הפייבוריטיות לזכות במפעל, ביחד עם ברצלונה, אבל היא פוגשת את אסטון וילה בכושר הטוב ביותר שלה העונה - אחרי שבעה ניצחונות רצופים בכל המסגרות. אונאי אמרי חיזק בחלון האחרון את הסגל במרכוס רשפורד ומרקו אסנסיו, שניים שמככבים מאז הגעתם לברמינגהאם וישובו להרכב מחר אחרי שרק עלו בספסל בניצחון על נוטינגהאם פורסט בשבת. כמוהם גם ג'ון מקגיןן ואזרי קונסה עלו מהספסל ואילו פאו טורס ולוקא דין כלל לא שותפו כדי להגיע אחרי מנוחה.
אמרי כבר הגיע לחצי גמר ליגת האלופות עם ויאריאל בעונת 2021/22, אז הצוללת הצהובה הדהימה את באיירן מינכן ברבע הגמר ונעצרה על ידי ליברפול בחצי הגמר, כך שהוא יקווה לשחזר את הישג השיא שלו במפעל ולהיות חתום על עוד סנסציה אירופית משובחת. נזכיר שאמרי מכיר היטב את פריז סן ז'רמן - אימן אותה בין 2016 ל-2018 והוחלף בסופו של דבר בתומאס טוכל. עם פריז סן ז'רמן הוא הודח שנתיים ברציפות בשמינית גמר האלופות.
על אמרי אמר לואיס אנריקה: "אני לא יודע אם בתקשורת לא מעריכים אותו מספיק, אבל אם זה המצב אז אני מתחנן אליכם שתעריכו אותו. כל הקבוצות משתפרות תחתיו, זוכות בתארים ואני רק יכול לקוות שהוא לא יצליח נגדנו, אבל חוץ מזה אני מאחל לו המון בהצלחה. אנחנו מוכנים למפגש עם אסטון וילה וזה בכלל לא משנה מי משחק ומי לא משחק, כי זו החוזקה שלנו - בכל מצב נהיה מוכנים".
הרכב משוערים
פריז סן ז'רמן: ג'אנלואיג'י דונארומה, אשרף חכימי, לוקאס בראלדו, וויליאן פאצ'ו, נונו מנדש, ז'ואאו נבס, ויטיניה, פביאן רואיס, דזירה דואה, עוסמאן דמבלה, חביצ'ה קברצחליה.
אסטון וילה: אמיליאנו מרטינס, לוקא דין, פאו טורס, אזרי קונסה, אקסל דיסאסי, בובקאר קמארה, יורי טילמנס, ג'ון מקגין, מורגן רוג'רס, מרכוס רשפורד, אולי ווטקינס.