אחרי הניצחון אמש (שני) על מכבי חיפה (0:3), הפועל באר שבע מתכוננת לדיון הדרמטי מחר (11:30) בבית הדין העליון שליד ההתאחדות לכדורגל בתיק המשחק שפוצץ מול בני סכנין.
כזכור בשתי ערכאות, גם בבית הדין המשמעתי וגם בבית הדין העליון, פסקו שני הרכבים שונים של דיינים כי גורל המשחק צריך להיות תיקו 0:0 ללא נקודות. הפועל באר שבע עתרה לבית המשפט המחוזי בתל אביב והשופט גלעד הס החזיר את התיק לדיון נוסף בעליון, כשהוא ממליץ שהדיינים יפסקו על משחק חוזר בין הקבוצות.
נשיא בית הדין העליון עו"ד עדי זרנקין גרס כי ההרכב שבראשו ישב בדיון הקודם צריך גם לשבת בדיון הנוסף מחר, ומכאן שפרופסור מיגל דויטש יישב מחר מצד אחד של עו"ד זרנקין ומן הצד השני יישב דיין העליון עו"ד אסף הדסי.
יתרון (5) 339
02:00

דטרויט פיסטונס

מיאמי היט
(4.5+)
דטרויט היא אחת ההפתעות הנעימות של העונה עם מאזן מרשים, בעוד מיאמי מנסה להיצמד לצמרת המזרח ומגיעה אחרי כמה ניצחונות רצופים.
יתרון (5) 346
03:30

דאלאס מאבריקס
(1.5+)

פילדלפיה 76
המפגש המותח של הלילה. דאלאס בתקופה לא רעה בבית, אבל פילדלפיה נחשבת לקבוצה מעט יותר יציבה כרגע.
יתרון (5) 356
05:30

לוס אנג'לס קליפרס

יוטה ג'אז
(14.5+)
הקליפרס במומנטום ביתי נהדר באולם החדש (Intuit Dome), בעוד יוטה סופגת המון נקודות למשחק. הקליפרס אמורים "לטייל" כאן לניצחון נוח מול אחת ההגנות החלשות בליגה.
רגיל (6) 59
15:00

הפועל ראשון לציון

הפועל עפולה
המגמות של שתי הקבוצות כרגע הפוכות אבל הפועל ראשון לציון עדיין קבוצה טובה יותר, ומשחק ביתי כמו זה אסור לה לפספס אם היא רוצה להישאר רלוונטית במאבק העלייה לליגת העל
רגיל (6) 63
15:00

הפועל רמת גן

מכבי יפו
יפו אמנם לא בשיאה כרגע אבל היא כן משיגה תוצאות טובות במשחקי החוץ שלה, כולל 2:0 על סכנין בגביע המדינה בחוץ. הפועל רמת גן אמנם קצת יותר איכותית, אבל המפגש הזה יסתיים ללא הכרעה
שלושתם כאמור פסקו בדיון הקודם כי הקבוצות צריכות להיענש בתוצאת תיקו אפס ללא נקודות. אגב, שלושת הדיינים פסקו אז בניגוד לבית הדין המשמעתי והחזירו לבני סכנין נקודת ליגה שהורדה לה בטענה שחלקם של אוהדיה בהתפרעות שהייתה בטרנר פחות בצורה ניכרת מהחלק של אוהדי הפועל באר שבע, שפרצו לכר הדשא.
עם ההחלטה של עו"ד זרנקין למנות את אותו צוות בראשו הוא ישב לדיון נוסף, קמה מיני סערה בהפועל באר שבע שטענה כי שלושת הדיינים לא יוכלו לפסוק אחרת ומכאן שהדיון מתייתר. בנוסף נשמעו טענות כלפי ההחלטה לא לשנות את הרכב הדיינים ברשתות החברתיות. גורם בהתאחדות לכדורגל הסביר הבוקר: "השופט גלעד הס החזיר את התיק לדיון נוסף והפרשנות של בית הדין העליון היא שהוא מצפה כי אותם דיינים שדנו בתיק בפעם הקודמת, יישארו גם לדיון הנוסף וישנו את פסיקתם. מדובר בדיינים שמכירים הכי טוב את התיק וזה הכי טבעי והגיוני, שהם יישבו גם בדיון הנוסף".
אם הדיינים יפסקו על משחק חוזר, זו תהיה החלטה שיכולה לשנות את המצב בטבלה מאחר שמדובר במשחק ביתי של הפועל באר שבע עם פוטנציאל גדול לניצחון. בנוסף, זה ייתן לסכנין הזדמנות להשיג נקודות חשובות במאבקי התחתית.


