פפ גווארדיולה האשים חלק מאוהדי מנצ'סטר יונייטד ב"חוסר קלאס" אחרי שהקניטו את אמו של פיל פודן, שחקן מנצ'סטר סיטי, במהלך ה-0:0 בדרבי אתמול (ראשון) באולד טראפורד. פודן בן ה-24 הוחלף באמצע המחצית השנייה על ידי גווארדיולה בעקבות עוד הופעה מאכזבת, ונתן לו חיבוק חם על רקע קריאות הגנאי נגד אמו. קשר נבחרת אנגליה, אוהד של סיטי מילדות, היה אחד משני השחקנים המקומיים היחידים על המגרש בדרבי הזה של מנצ'סטר לצד ניקו אוריילי מסיטי. על רקע הקריאות, הוא הגיב בהרמת אגודל לעבר האוהדים.
גווארדיולה אומנם ביקר את אוהדי יונייטד, אבל גם אמר שזה משקף את עולם הכדורגל ואת החברה המודרנית. "חוסר קלאס", אמר גווארדיולה כשנשאל על הקריאות שכוונו לפודן. "אבל זה לא יונייטד, אלה בני האדם, אתם יודעים?
"אנחנו כל כך חשופים במסך בכדורגל העולמי - מאמנים, בעלים ושחקני כדורגל במיוחד. בכנות, אני לא מבין את הראש של האנשים שמערבים את אמא של פיל. זה חוסר יושרה, חוסר קלאס, והם צריכים להתבייש".
? Pep Guardiola: "Chants against Phil Foden? Lack of class. I don't understand the mind of the people involving the mum of Phil".
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) April 6, 2025
"It's a lack of integrity, class, and they should be ashamed". @BeanymanSportspic.twitter.com/UpBCOhD3oN
בעקבות התיקו סיטי עדיין תופסת את המקום החמישי והאחרון שמוביל לליגת האלופות מטבלת הפרמיירליג, והיא מרחק של נקודה מאסטון וילה, שאמורה לשחק באתיחאד ב-22 באפריל.
ניוקאסל במקום השביעי בפיגור של שתי נקודות מהאלופה המכהנת לאחר ששיחקה שני משחקים פחות, והיא יכולה לטפס מעל סיטי למקום החמישי על ידי ניצחון בחוץ מול לסטר סיטי שבדרך לליגת המשנה.
"כלום", אמר גווארדיולה כשנשאל על מחשבותיו לגבי החמישייה הראשונה. "כל מה שחשוב זה המשחק הבא שלנו, מול קריסטל פאלאס. נתכונן למשחקים הקרובים. יש כמה דברים שאני מרוצה ממה שראיתי, אבל עכשיו צריך להשיג את היעד של העפלה לליגת האלופות, אז העונה הבאה היא העונה הבאה".
במקביל, מה שבעיקר הרגיז את הפרשנים הייתה ההשלמה של השחקנים עם ה--0:0 החלש, כשלבריהם, החיבוקים בסיום והסצינות הידידותיות שלאחר המשחק היו אינדיקציה לחוסר תשוקה.
"אני חושב שהברכות והאהבה שאני צופה בהן אומרות ששתי הקבוצות שמחות עם 0:0", אמר קפטן יונייטד לשעבר גארי נוויל. "הקבוצות הטובות ביותר של מאן סיטי ומאן יונייטד היו מאוכזבות מאוד מהאופן שבו נראה סוף המשחק הזה. זה נראה כאילו זה יום ראשון אחר הצהריים והם הולכים לארוחת ערב ביחד".
קשר יונייטד לשעבר, רוי קין, הסכים. "הם מתראיינים אחרי המשחק כאילו תיקו זה לא נורא", אמר קין. "תיקו לא מביא אותך לשום מקום. זה לא מספיק, זה לא מספיק טוב".
מאמן יונייטד רובן אמורים התנער מההערות בחיוך. "אני מבין שגארי נוויל ביקורתי לגבי הכל", אמר. "ואז אני מבין שברגע זה אנחנו עושים את העונה הגרועה בהיסטוריה של יונייטד. מנצ'סטר סיטי שזכתה בהכל בעבר, העונה מתקשה. אז אנחנו לא ברגעים הכי טובים לתת את הההצגה הכי טובה לכל האוהדים.
"אני מבין את נקודת המבט הביקורתית של השחקנים ששיחקו במשחק הזה בצורה אחרת כמו נוויל וקין, כי הם נלחמו כל פעם על התארים, אז זה אחרת".