בפודקאסט "אחד עד שש", המשודר ברדיו חיפה, שחקן העבר ומנכ"ל הפועל חיפה לשעבר, אפרים גבאי, חשף כיצד אלי גוטמן בנה את הקבוצה שלו בהפועל חיפה בסוף שנות ה-90', זאת שזכתה תחתיו באליפות בעונת 1998/99.
גבאי סיפר: "כשאלי התחיל לבנות את הקבוצה, הוא אמר לי 'אפרים חכה, אני בונה קבוצה - בת זונה'. הוא הביא את ג'ובאני מבאר שבע אחרי שהוא לקח איתו גביע, הביא את מילנקו, הוא אמר לי: 'חסר לי כזה קנדאורוב', ואז קנדאורוב היה במכבי חיפה". סרגיי קנדאורוב היה אחד הקשרים הגדולים ששיחקו בארץ, בין השנים 1993-1997 במכבי חיפה, ועונה נוספת במ.ס. אשדוד ב-2003/04.
"ואז נזכרתי באוליאנוב, שהיה במבחנים יחד עם ג'ובאני ומריאן פנה. שלושתם היו במבחנים אצל אברהם גרנט, ואז הייתי בהלם שאברהם לא לקח לא את ג'ובאני, ולא את אוליאנוב", אמר גבאי. "ואז אמרתי לאלי: 'תשמע יש לי מישהו שהיה פה במבחנים אצל אברהם, לדעתי יותר טוב מקנדאורוב'. הוא אומר לי 'מי זה? מה זה? מה?', אמרתי לו: 'היה שחקן פה, אוליאנוב. אני אומר לך יותר טוב ממנו'".
הוא המשיך: "אלי אמר לי: 'איך מגיעים אליו?', התקשרתי לסוכן שלו, אם אני לא טועה צביקה קריצר, אמרתי לו - 'צביקה מה העניינים? מה עם אוליאנוב?', הוא אומר לי: 'הוא סיים חוזה בספרד, והוא חזר לצסק"א מוסקבה'. אמרתי לו: 'יש מצב להביא אותו?', הוא אמר לי 'כן'. 'אין בעיה', אמרתי לו, 'תעלה אותו על מטוס'.
"אם אני לא טועה יומיים שלושה אחרי זה הוא נחת בארץ, אנחנו התאמנו בסיטרין. ירדנו למגרש, עוד לא התחיל האימון, ואוליאנוב התחיל לשחק עם הכדור, להתחמם כזה וזה… אלי עושה לי - 'בינגו. זה השחקן'.
יתרון (2) 83
18:40

עירוני קריית אתא

הפועל העמק
(1+)
משחק בין שתי הקבוצות הטובות בליגה מחוץ ל-3 הגדולות. שתיהן בכושר די טוב, והן נפגשות כשהעמק עדיין ללא ניב משגב הפצוע, במה שעלול להכריע את המפגש לטובת אתא, שגם נהנית מיתרון ביתיות
רגיל (2) 187
20:30

מכבי חיפה

בית"ר ירושלים
מכבי חיפה אמנם במומנטום אבל בית"ר ירושלים מגיעה בפורמה טובה לא פחות, ועם הזדמנות אדירה לצמצם את הפער בפסגה ל2 נקודות בלבד. בית"ר טובה יותר וההתקפה שלה תמצא את הדרך לנצח כאן
יתרון (2) 210
20:45

אלברקה
(1+)

פורטו
פורטו נמצאת בראש הטבלה ומציגה הגנת ברזל שספגה מעט מאוד שערים מפתיחת העונה, מה שהופך אותה לפייבוריטית ברורה. אלברקה נאבקת בחלק התחתון של הטבלה ומתקשה מאוד מול קבוצות הצמרת
רגיל (2) 228
21:00

נאפולי

בולוניה
גמר הסופר קאפ האיטלקי נערך בערב הסעודית כך שיתרון ביתיות אין כאן. בליגה האיטלקית שתי הקבוצות כמעט זהות בהפרשי השערים שלהן מה שמצביע על איזון בין ההגנות וההתקפות בשני צדי המגרש של המשחק הזה, ואמנם נאפולי קצת יותר איכותית אבל בולוניה יריבה שלא עושה חיים קלים. תיקו ב90 דקות
רגיל (2) 283
22:00

אתלטיק בילבאו

אספניול
בילבאו מגיעה למבצר הביתי שלה כשהיא מציגה הגנה יציבה מאוד העונה, אך מתקשה לעיתים בכיבוש שערים. אספניול נמצאת בתקופה נהדרת עם רצף ניצחונות שמציב אותה בצמרת הגבוהה של הליגה.
אוליאנוב התברר כהחתמה מעולה, כשעזר להפועל חיפה לזכות באליפות האחרונה שלה. הוא רשם 138 הופעות במדי הקבוצה, ולאחר מכן שיחק בישראל שתי עונות נוספות - אחת בבית"ר ירושלים, והשנייה במכבי אחי נצרת, לפני שפרש ב-2004.


