בעוד יומיים יציין דרק שארפ 21 שנים בדיוק לנס ז'לגיריס, ולכבוד המאורע בנו עמנואל סידר לו סוג של שחזור. אמנם לא היה זה סל ניצחון בשנייה האחרונה, אבל גם במקרה של שארפ ג'וניור, נרשם קאמבק הירואי. יוסטון של שארפ ג'וניור הייתה בפיגור 14 במחצית השנייה מול דיוק עמוסת הכוכבים כשנותרו שמונה דקות על השעון, אבל חזרה בגדול וניצחה 67:70 בדרך לגמר טורניר ה-NCAA, כששארפ מסיים עם 16 נקודות, 9 מהן בשתי הדקות האחרונות.
שארפ הבן עשה את אבא דרק שישב ביציע גאה, וגרם לו "לשחזר" את התמונה המפורסמת אחרי נס ז'לגיריס - כשישב על הספסל ביד אליהו ומירר בבכי, כשמי שמתקשה לעכל את רצף האירועים. שארפ שצפה במשחק מהיציע לצד אשתו ובתו, שוב התיישב על כסאו עם דמעות בעיניים, שמח עבור הרגע הגדול של בנו.
"פשוט הרגשנו שאנחנו חזק במשחק כל עוד ההפרש היה חד ספרתי. עבדנו קשה בשביל הזה, ולא רצינו לוותר בקלות", אמר שארפ הבן בסיום. "היו לנו הרבה משחקים צמודים העונה, ובשנה שעברה כמעט הודחנו על ידי טקסס A&M למרות שהובלנו ב-11 דקה לסיום. בטורנירים האלה, המשחקים אף פעם לא באמת מוכרעים. כל עוד יש רצון, אתה מוצא דרך לנצח".
The family section can't believe it. Emanuel Sharp's mom jumped over media row pic.twitter.com/DaHQUZKgaX
— Dan Wolken (@DanWolken) April 6, 2025
Emanuel Sharp's celebration is the good stuff. pic.twitter.com/n2ekmO9NcX
— Isaac Trotter (@Isaac__Trotter) April 6, 2025
עמנואל שארפ שיחק במדי נבחרת הקדטים בשנת 2019 אבל ככל שהוא מבסס את עצמו כשחקן בכיר במכללות, נראים שהסיכויים שילבש פעם נוספת את המדים הכחולים-לבנים בנבחרת הבוגרת, הולכים וקטנים. בחודשים האחרונים שארפ קפץ מדרגה בכל הקשור למעמדו בארצות הברית: הוא הפך לשחקן "הגנה ושלשות" ("Three and D" בעגה המקצועית) מהטובים במכללות, וגם אם זה לא בהכרח יוביל לקריירה ב-NBA, זה כנראה גם לא יוביל לנבחרת ישראל.
למעשה, בקנדה מעריכים לאחרונה שאם שארפ יבחר לייצג נבחרת מסוימת, תהיה זו נבחרת קנדה - אליה יוכל להצטרף בקרוב. אמו של שארפ, ג'סטין אליסון (אותה הכיר דרק שארפ כששיחק בישראל) היא קנדית מבטן ומלידה, ותשמח שבנה ייצג את המדינה.