פתח תקווה זכתה לארח היום (חמישי) את משחקי הגמר של אליפות הארצית בכדורגל אולמות לשנת הלימודים תשפ"ה, המאורגנת על ידי הפיקוח על החינוך הגופני במשרד החינוך באמצעות התאחדות הספורט לבתי הספר בישראל. באולם "גולדה" שבעיר התאספו מאות תלמידות, תלמידים, אוהדות, אוהדים ואוהבי הענף להצגה כפולה של משחקי הגמר. עם קהל נלהב בהופעת עידוד מרשימה ויציעים מלאים כיאה לאירוע גמר, סופקה רמה גבוהה של כדורגל אולמות.
את המשחק כיבדו בנוכחותם בכירים מעולם הכדורגל בניהם יעקב שחר בעלים ונשיא מכבי חיפה, אלישע לוי המנהל המקצועי של מחלקת הנשים בהתאחדות לכדורגל שהגיע לצפות בגמר התלמידות, שוער נבחרת ישראל לשעבר, המאמן והמנהל המקצועי של מחלקת הנוער מכבי חיפה עופר פאביאן וכדורגלן העבר של נבחרת ישראל אלון חרזי מנהל האקדמיה כפר גלים שהעניק את פרס השחקן המצטיין.
עם השריקה האחרונה הסתיימה עונת תשפ"ה בכדורגל אולמות ונקבעו האלופות והאלופים החדשים: בגמר התלמידות, נבחרת תיכון אביב רעננה ניצחה את תיכון בליך רמת גן 2:5, ובגמר התלמידים נבחרת תיכון כפר גלים ניצחה את נבחרת תיכון רבין כפר סבא 6:8.
הקבוצות שהעפילו לגמר התלמידות הציגו משחק ברמה גבוהה והוכיחו את כוחן על המגרש. נבחרת תיכון בליך רמת גן, שהוקמה לפני כשנה בעקבות יוזמה של תלמידות בית הספר, השלימה מסע מרגש בתחרות. השחקניות, המגיעות מענפי ספורט שונים, הראו נחישות ורוח קבוצתית שהובילה אותן עד למעמד הגמר — הישג משמעותי עבור קבוצה כה חדשה.
מנגד, המנצחת תיכון אביב רעננה הפגינה יכולות גבוהות, עם שחקניות בעלות ניסיון בליגות הגבוהות של כדורגל הנשים בישראל. מסורת הספורט בבית הספר באה לידי ביטוי בביצועים על המגרש, כשהשחקניות הציגו יכולות אישיות וקבוצתיות מרשימות. בסופו של המשחק, אביב רעננה חגגה את הניצחון. השחקנית המצטיינת של המשחק הייתה קפטנית אביב רעננה מיקה קינן שכבשה שני שערים וקיבלה פרס בחסות סמסונג שהוענק לה על ידי גיא דגן המפמ"ר והממונה על החינוך הגופני במשרד החינוך וענבל זלמנוביץ ממונה ארצית בפיקוח על החינוך הגופני.
שתי הקבוצות שהעפילו לגמר התלמידים הפגינו יכולת מרשימה ורמת משחק גבוהה. נבחרת רבין כפר סבא הציגה תיאום יוצא דופן בין שחקניה, תוצאה של שנים של משחק משותף מאז גיל צעיר. עם ליווי מקצועי רציף מצד הצוות המקצועי, הנבחרת הוכיחה כיצד חיבור ארוך טווח מתבטא במשחק קבוצתי מלוטש.
מן העבר השני, כפר גלים הפגינה רמה טכנית גבוהה ושילוב מרשים של כישרון ומשמעת קבוצתית. שיתוף הפעולה בין השחקנים, כולם חלק מנבחרת הנוער של מכבי חיפה, היה ברור בכל מהלך והדגיש את האיכות והניסיון שהביאו עמם לתחרות. בסיומו של המשחק, כפר גלים חגגה את הניצחון. השחקן המצטיין של המשחק היה נבות רטנר, שקיבל פרס בחסות סמסונג שהוענק לו על ידי כדורגלן העבר אלון חרזי וגיא דגן המפמ"ר והממונה על החינוך הגופני במשרד החינוך.
"רמה גבוהה ומקצועית"
גיא דגן, המפמ"ר והממונה על החינוך הגופני במשרד החינוך אמר בפתיחת המשחקים: "אנחנו בעיצומה של שנה מורכבת, שנה של מלחמה. למרות האתגרים, הצלחנו בהדרגה לחזור לפעילות הספורטיבית - עם משחקים, טורנירים וגמרים, ואנחנו ממשיכים להגביר את העשייה שמחזקת את החוסן של כולנו. אנו לא שוכחים לרגע את חיילי צה"ל ששומרים עלינו בגבולות, ומחבקים את משפחות הנופלים והפצועים, ומייחלים לחזרתם המהירה של כל החטופים. מאחל לכל הקבוצות הצלחה רבה בגמר. תודה לכלל השותפים והמארגנים, ההתאחדות לכדורגל, התאחדות הספורט לבתי הספר ולעיריית פתח תקווה המאפשרים את קיום האירוע החשוב הזה".
זיו ישראלי, מנכ"ל התאחדות הספורט לבתי הספר בישראל: "משחקי גמר כדורגל אולמות הציגו רמה גבוהה ומקצועית ויכולת מרשימה מצד התלמידות והתלמידים. ברכות לנבחרות אביב רעננה וכפר גלים שזכו בתואר וגם על הדרך המקצועית שעשו לאורך כל הטורניר. אליפות כדורגל האולמות השנה הוכיחה שוב כיצד עקרונות המשחק - קצב, טכניקה, קבלת החלטות תחת לחץ ושיתוף פעולה - באים לידי ביטוי בצורה מעוררת השראה. מרגש לראות כיצד בתי הספר מטפחים מסורת בענף ומקדמים את הספורט התחרותי כחלק מהעשייה החינוכית. ההשקעה של הצוותים המקצועיים, התלמידות והתלמידים ניכרת על המגרש, והם אלו שממשיכים להעלות את הרף משנה לשנה. תודה להתאחדות לכדורגל על שיתוף הפעולה, לפיקוח על החינוך הגופני במשרד החינוך, לעיריית פתח תקווה על אירוח מצוין באולם גולדה ולצוותי החינוך שמלווים את הספורטאים הצעירים ומסייעים להם להגיע למצוינות".
אלישע לוי, מנהל מקצועי, מחלקת נשים ההתאחדות לכדורגל:" "גמר כדורגל אולמות התלמידות היה משחק ברמה גבוהה מאוד, וזה סימן מצוין להמשך. אנחנו רואים בבתי הספר את קו הזינוק לכדורגלניות מצטיינות המועמדות להמשיך לתוכנית הפיתוח שלנו ועד לנבחרת הבוגרות. אחד היעדים המרכזיים של ההתאחדות לכדורגל הוא להרחיב את מאגר השחקניות, שכן כשיש עומק יש איכות, וכשהאיכות עולה - הנבחרת מצליחה. ראיתי היום התלהבות גדולה על המגרש, וזה בדיוק מה שמניע את גלגלי האיתור, הקידום והפיתוח קדימה. תודה למארגנים, לפיקוח על החינוך הגופני במשרד החינוך, להתאחדות הספורט לבתי הספר, לעיריית פתח תקווה ולהנהלת ההתאחדות לכדורגל היו"ר שינו זוארץ, ממונה ענף הנשים שמעון מימון, מכלית אגף הנשים אורית רז והמנכ"ל ניב גולדשטיין על התמיכה בקידום הענף ועידודו".
עופר פביאן, שוער העבר, מאמן והמנהל המקצועי של מחלקת הנוער במכבי חיפה:"ראינו היום משחק ברמה מקצועית גבוהה של תלמידות ותלמידים, שהם דור העתיד של הכדורגל הישראלי. אני גאה לראות את הרמה שהם מציגים ואת ההשקעה שלהם בהתפתחות המקצועית. אנו תמיד שמחים לקחת חלק בפרויקטים חינוכיים, כדוגמאת שיתוף הפעולה עם פנימיית כפר גלים חיבור שמקדם ערכים, מצוינות וספורטיביות".