הפועל תל אביב תפתח הערב (שלישי, 21:30) את סדרת חצי גמר היורוקאפ בפבליאון פואנטה דה סאן לואיס כשתפגוש את ולנסיה במשחק הראשון בשיטת הטוב משלושה משחקים. הפועל תל אביב תקווה לראשונה בהיסטוריה של המועדון לצלוח שלב חצי גמר של מפעל אירופי ולעשות צעד משמעותי לעבר עלייה היסטורית ליורוליג.
האדומים קיימו אמש את האימון המסכם באולם בו ייערך המשחק. באימון נטלו חלק ברונו קאבוקלו וג'ו רגלנד, כשהראשון מתאמן בחלקים רבים יותר מהשני, אולם השניים שסובלים מכאבי גב לא ישותפו הערב. לפי הודעת הפועל תל אביב, "השניים נמצאים בשלבי החלמה מפציעות הגב שמהן הם סובלים" וכנראה שינסו לשוב לסגל במשחק השני בסדרה, ביום שישי.
בקבוצה קיימת אופטימיות שניתן לקחת את הביתיות כבר במשחק הראשון ולהעביר את ההכרעה למשחק השני בסמוקוב. בהפועל תל אביב מגיעים עם תוכנית משחק ברורה, דומה לזו שביצעו נגד גראן קנאריה בניצחון הגדול בספרד בשלב הבתים וינסו לבצע אותה בצורה מושלמת. המטרה היא להביא את ולנסיה למשחק אינדוידואלי, לפרק את הנעת הכדור המהירה שלה ולגרום לה לשחק יותר משחק של אחד על אחד.
"אנחנו יודעים מה אנחנו צריכים לעשות כדי לנצח", אמר אחד מאנשי הצוות המקצועי אמש, "אבל, למרות שהמטרות שלנו ברורות, אנחנו גם יודעים שאנחנו עומדים מול יריב ברמה גבוהה מאוד שיודע לבצע את שיטת המשחק שלו באומנות כמעט. יש לנו ביטחון שאם נצליח לעשות את מה שאנחנו רוצים, נהיה בעמדת ניצחון".
בהפועל שואפים להוריד את ולנסיה לסקור יותר נמוך. ולנסיה קולעת 96.5 נקודות למשחק, הכי הרבה במפעל, כשהפועל מדורגת במקום השלישי עם 87.7 נקודות בממוצע למשחק. לפי תוכנית המשחק, ינסו האדומים להוריד את הספרדים לכיוון 80 נקודות ולהכתיב את הקצב. "הם הפסידו שלושה משחקים מתחילת העונה כשקלעו מעל 90, לא צריך לבנות שזה יקרה שוב. ראינו איך קבוצות ניצחו אותם העונה, זה רק דרך ההגנה".