מאז שדני אלבס עזב את ברצלונה, הקבוצה לא הצליחה להחתים מגן ימני בעל שיעור קומה ונכשלה שוב ושוב בחיזוק בעמדה הזו. העונה ז'ול קונדה תופס את העמדה הזו די בהצלחה, אבל בברצלונה מעוניינית במגן ימני טבעי ועל פי דיווחים בספרד השחקן הזה עשוי להיות ונדרסון.
למעשה, דיווחים אחרונים מ-SPORT מציעים כי מאחורי הקלעים מתקיימות מאמצים כבר מספר חודשים, שמניחים את היסודות למו"מ פוטנציאלי, כאשר דקו התחיל כבר לעבוד כדי להשלים את העסקה הזו.
המגן בן ה-23 של מונאקו ונבחרת ברזיל כבר זכה לכינוי "דני אלבס החדש"בזכות אינסטינקטי התקפה, יכולת טכנית ומהירות. היכולת שלו לתרום בהתקפה תוך שמירה על משמעת הגנתית הופכת אותו למועמד חזק לעמדה הזו.
האנזי פליק רואה גם את החשיבות בהבאת מגן מנוסה מליגה אירופית גדולה לסגל. כיוון שוונדרסון מתאים לפרופיל הזה, המאמן הגרמני ודקו מסכימים לחלוטין לגבי פוטנציאל הצירוף שלו. המועדון עוקב אחרי התקדמותו של השחקן בליגה הצרפתית.
אלא שהעסקה הזו לא צפויה להיות פשוטה. מונאקו כבר מודעת להתעניינות של הבלאוגרנה, אך הקבוצה הצרפתית לא צפויה להקל על המשא ומתן, במיוחד לאור ההתעניינות מצד קבוצות פרמיירליג וקבוצה אירופית גדולה נוספת.
מכשול משמעותי עבור ברצלונה הוא מצבה הכלכלי, במיוחד המגבלות שהוטלו עליה במסגרת תקנות הפייר פליי הפיננסי. יכולת המועדון להתקדם במשא ומתן תלויה ביצירת הכנסות נוספות דרך חוזי חסות חדשים או מכירת שחקנים.
עם זאת, גורם חיובי הוא שברצלונה החזירה לעצמה את כלל ההוצאות 1:1, מה שמעניק לה גמישות רבה יותר בשוק ההעברות.