וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

איסוף סיסוקו חשף: כך מכבי תל אביב שכנעה אותי לחתום

הקשר סיפר בריאיון על כך שהיו לו בקיץ הצעות מפורטוגל, מספרד ושהייתה קבוצה טורקית שניסתה לבצע מחטף בלילה לפני הטיסה לישראל. וגם: שינוי העמדה והחלום הגדול

כל שערי המחזור ה-27 בליגת העל/ספורט1

מכבי תל אביב המתינה זמן רב לאיסוף סיסוקו בקיץ האחרון. בתחילת העונה, בזמן שהיא נאלצת לשחק במוקדמות ליגת האלופות עם סגל חסר בעקבות הימצאות מספר מכוכביה במשחקים האולימפיים, בצרפת היה גם איסוף סיסוקו, שחקן נבחרת מאלי שאף פגשה את ישראל במהלך התחרות. בסופו של דבר, בתחילת חודש אוגוסט, הגיעה ההכרזה של האלופה על צירופו של הקשר.

לסיסוקו בן ה-23 לקח זמן להתאקלם במכבי תל אביב, תחילת הדרך לא הייתה חלקה, אבל בשבועות האחרונים נראה שהוא נכנס לעניינים ומגלה שיפור ניכר ביכולתו ממשחק למשחק. בריאיון שהעניק לאחרונה, סיפר על ההגעה מבורדו שהתפרקה למכבי תל אביב ועל השינוי בתפקוד.

שחקני מכבי תל אביב, רז שלמה, איסוף סיסוקו. שירה קז
מכבי תל אביב פעלה מסביב לשעון כדי לשכנע אותו להצטרף/שירה קז

"המעבר למכבי תל אביב לא היה מהיר כמו שחושבים", אמר סיסוקו תחילה על ההחלטה להגיע לישראל בקיץ, "מכבי תל אביב עקבה אחריי במשך תקופה ארוכה, במשך כמעט שנה. אני זוכר שבאמצע העונה הסוכן שלי התקשר אליי ודיבר איתי על מכבי תל אביב, אבל אמרתי לו 'לא' - רציתי להתרכז רק במשחקים האולימפיים, לנסות לזכות בגביע עם מאלי. במקביל גם הייתי עם בורדו והיו לא מעט בעיות, אבל זה מה שהגביר את העניין ממכבי תל אביב".

כזכור, בורדו ירדה לליגה הרביעית ובעקבות הפירוק השחקנים עזבו ללא תמורה. וכפי שאומר סיסוקו, זה מה שחיזק את העניין של מכבי תל אביב בצירופו - הרי שהוא הגיע ללא תמורה. "הצלחתי לגרום למכבי תל אביב לחכות לי עד אחרי האולימפיאדה, אבל היו גם מועדונים נוספים שהתעניינו, במיוחד מספרד ומפורטוגל וגם מטורקיה. לילה לפני שהמראתי לישראל, מטורקיה ניסו לעשות הכל כדי לשכנע אותי.

"אז למה מכבי? כי אמרתי לעצמי שאם בקבוצה עקבו אחריי במשך שנה, זה כנראה פרויקט שיתאים לי. הם אמרו לי שאהיה שחקן מוביל ואני יודע שזו קבוצה חזקה שמשחקת גם במסגרות אירופיות. זה גרם לי לחשוב והחלטתי לקחת את זה, כי זה מה שחיפשתי הרבה זמן - קבוצה שתעניק לי תפקיד מרכזי. בבורדו לא היה לי את זה ובמכבי תל אביב ממש הציעו לי את זה. זה מה ששיכנע אותי".

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

איסוף סיסוקו שחקן מכבי תל אביב. לילך וייס רוזנברג
"כבר לא יכול להשוות את עצמי לאינייסטה"/לילך וייס רוזנברג

סיסוקו אף סיפר על השינוי בעמדה שלו תחת ז'ארקו לאזטיץ' העונה: "כשהייתי צעיר יותר, הייתי שחקן ששיחק יותר עם הכדור, בניגוד לסגנון שלי היום, שיש לו יותר אופי הגנתי. צפיתי הרבה באנדרס אינייסטה, שהוא האליל שלי. תמיד רציתי לשחק כמוהו, אבל התכונות שלי הובילו אותי לכיוון אחר. כשהגעתי לצרפת, ראיתי שבזכות הסיבולת שלי והיכולות הפיזיות שלי אני יכול להגיע רחוק, הבנתי שאני לא יכול להסתפק רק בצד הטכני. כשהתחלתי בבורדו, שיחקתי בעמדות 8 ו-10, ובסוף - גם לפי דרישת המאמנים - שיחקתי בעמדה 6. היום, במכבי, אני משחק לעיתים קרובות כקשר אחורי. זה אומר שאני כבר לא יכול להשוות את עצמי לאינייסטה (צוחק)".

לסיום נשאל מהו החלום הגדול שלו: "לשחק באנגליה, הפרמיירליג זו ליגה שתמיד משכה אותי. אם יש קבוצה מסוימת? מנצ'סטר יונייטד זה מועדון שכולנו חולמים לשחק בו".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully