מכבי פתח תקוה נמצאת במשבר גדול בפתיחת הפלייאוף התחתון, לאחר ההפסד 2:1 אמש (שבת) לעירוני קרית שמונה. היה זה ההפסד החמישי ברצף של המלאבסים וכעת הם רחוקים שתי נקודות בלבד מהקו האדום, כאשר במקרה שאשדוד תנצח היום את בני ריינה יצטמק הפער מהקו לנקודה אחת בלבד.
כפי שפורסם אמש בוואלה ספורט, שוקלים במועדון זעזוע נוסף בעמדת המאמן וחושבים ברצינות על מינוי מאמן מנוסה יותר במקומו של תמיר לוזון. בפתח תקוה חוששים שלוזון הצעיר לא יצליח לעצור את רצף ההפסדים, כאשר במועדון יש לחץ גדול מאוד וחשש אמיתי מפני ירידת ליגה. שמו של סלובודן דראפיץ' הוזכר כמועמד, אולם לא בטוח שהמאמן שפוטר לא מזמן מבני סכנין ומקבל שם את יתרת חוזהו עד סיום העונה, ימהר להגיע לפתח תקוה במצבה הנוכחי בתחתית, כך שבמקביל ינסו לבדוק אופציות נוספות אם יוחלט ללכת על המהלך.
מי שיכריע כעת בסוגיית המאמן הוא יו"ר המועדון אבי לוזון, שצפוי לשוחח עם בנו ולקבל החלטות בעניין. הקולות במועדון אינם חד משמעיים ולצד אלה שחושבים שתמיר לוזון יכול להוציא את הקבוצה מהבוץ, נשמעים גם קולות אחרים שמדברים על חוסר הניסיון של המאמן ועל הצורך בהבאת דמות סמכותית ומנוסה יותר. כזכור, פתח תקוה כבר פיטרה מאמן אחד בתחילת העונה כאשר דן רומן סיים את תפקידו ותמיר לוזון, שהיה אז מאמן קבוצת הנוער של המועדון, מונה במקומו.
"המצב רע, רע מאוד. כרגע זה נראה שאנחנו הקבוצה החלשה ביותר בין כל קבוצות התחתית", אמר גורם במועדון אמש. "ההגנה שלנו חזרה להיות חלשה, משחק ההתקפה לא קיים כמעט ואם לא יקרה כאן שינוי דרסטי, זה יכול להיגמר רע מאוד מבחינתנו. נצטרך לחזור בכושר הרבה יותר טוב אחרי פגרת הנבחרת ומעכשיו כל משחק יכריע את גורל הקבוצה".
יתרון (2) 83
18:40

עירוני קריית אתא

הפועל העמק
(1+)
משחק בין שתי הקבוצות הטובות בליגה מחוץ ל-3 הגדולות. שתיהן בכושר די טוב, והן נפגשות כשהעמק עדיין ללא ניב משגב הפצוע, במה שעלול להכריע את המפגש לטובת אתא, שגם נהנית מיתרון ביתיות
רגיל (2) 187
20:30

מכבי חיפה

בית"ר ירושלים
מכבי חיפה אמנם במומנטום אבל בית"ר ירושלים מגיעה בפורמה טובה לא פחות, ועם הזדמנות אדירה לצמצם את הפער בפסגה ל2 נקודות בלבד. בית"ר טובה יותר וההתקפה שלה תמצא את הדרך לנצח כאן
יתרון (2) 210
20:45

אלברקה
(1+)

פורטו
פורטו נמצאת בראש הטבלה ומציגה הגנת ברזל שספגה מעט מאוד שערים מפתיחת העונה, מה שהופך אותה לפייבוריטית ברורה. אלברקה נאבקת בחלק התחתון של הטבלה ומתקשה מאוד מול קבוצות הצמרת
רגיל (2) 228
21:00

נאפולי

בולוניה
גמר הסופר קאפ האיטלקי נערך בערב הסעודית כך שיתרון ביתיות אין כאן. בליגה האיטלקית שתי הקבוצות כמעט זהות בהפרשי השערים שלהן מה שמצביע על איזון בין ההגנות וההתקפות בשני צדי המגרש של המשחק הזה, ואמנם נאפולי קצת יותר איכותית אבל בולוניה יריבה שלא עושה חיים קלים. תיקו ב90 דקות
רגיל (2) 283
22:00

אתלטיק בילבאו

אספניול
בילבאו מגיעה למבצר הביתי שלה כשהיא מציגה הגנה יציבה מאוד העונה, אך מתקשה לעיתים בכיבוש שערים. אספניול נמצאת בתקופה נהדרת עם רצף ניצחונות שמציב אותה בצמרת הגבוהה של הליגה.
המאמן לוזון ניסה לבצע אמש זעזוע בהרכב, אולם גם זה לא עבד. ניב יהושוע המוצהב לא היה בסגל וכך גם החלוץ הפצוע ויטאלי דמשקאן, שלא ברור מתי ישוב לפעילות. לוזון סיפסל את הבלם רושין דה רוק וגם עדן שמיר נשאר מחוץ לסגל. כל השינויים לא הועילו ופתח תקוה נחלה הפסד חמישי ברציפות.
בעוד שבועיים, אחרי פגרת הנבחרות, תארח פתח תקוה את הפועל חדרה המתאוששת במשחק גורלי נוסף בתחתית.


