וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בקרוב מול לבנדובסקי: הנבחרת המפתיעה בה ישחק בנו של ג'יימי קראגר

כדורגלן העבר האייקוני של ליברפול ייצג את נבחרת אנגליה 38 פעמים ושיחק בשני מונדיאלים. בנו שמשחק בוויגאן, ייצג אירופית אחרת

תיקתקנו, 14.3/ספורט1

ג'יימי קראגר אמנם לא היה הכדורגלן הכי כשרוני, אבל כשהוא פרש ב-2013 היו מאחוריו תארים רבים בליברפול (רק אליפות הייתה חסרה), 737 הופעות במדים האדומים בכל המסגרות וגם 38 משחקים במדי נבחרת אנגליה.

קראגר היה בסגל של נבחרת אנגליה ליורו 2004, שותף בארבעה משחקים במונדיאל 2006 ורשם שתי הופעות נוספות בגביע העולמי ב-2010. ועכשיו גם הבן שלו קיבל זימון בכורה לנבחרת. אבל לא לאנגליה.

באנגליה הופתעו בסוף השבוע, כשבנו של ג'יימי, ג'יימס קראגר, זומן לנבחרת מלטה לקראת פתיחת קמפיין מוקדמות מונדיאל 2026. כמו אביו, גם ג'יימס בן ה-22 משחק כבלם או מגן ימני, והעונה הוא עושה את זה בהצלחה בוויגאן מליג וואן - הליגה השלישית באנגליה. הוא גדל במחלקת הנוער של המועדון, שיחק כמושאל באולדהאם ואינברנס הסקוטית, והעונה הפך לשחקן הרכב קבוע.

כדורגלן העבר והפרשן כיום, ג'יימי קראגר. James Gill - Danehouse, GettyImages
אייקון של ליברפול. ג'יימי קראגר/GettyImages, James Gill - Danehouse
שחקן וויגאן, ג'יימס קראגר. Carl Recine, GettyImages
גם הבן בדרך לקריירה בינלאומית/GettyImages, Carl Recine

שני הקראגרים, ג'יימי וג'יימס, קיבלו אזרחות מאלטזית לפני כמה שבועות בזכות סבא של הראשון. נשיא ההתאחדות לכדורגל של מלטה, ביורן וסאלו, חשף כי הדיונים עם משפחת קראגר נמשכו במשך זמן מה ואחר לאחרונה: "אנחנו מנהלים שיחות עם ג'יימס ואביו, ג'יימי, כבר כמה חודשים. הוא פתוח לרעיון, אבל אנחנו עדיין עובדים על זה". העבודה על זה כאמור הסתיימה לשביעות רצון כולם.

ג'יימי נולד במרסיסייד, שיחק בליברפול כל חייו ונחשב לסמל של המועדון גם אם היה חולק על איכות הכדורגל שלו. אחרי שפרש הוא הפך לאחד הפרשנים המובילים באנגליה והוא פאנליסט קבוע בתכניות מאוד פופולריות, לצד שחקני עבר גדולים דוגמת איאן רייט, גארי נוויל, רוי קין, אלן שירר ואחרים.

מלטה שמאומנת על ידי אמיליו דה לאו האיטלקי, תארח את פינלנד ב-21 במרץ. שלושה ימים לאחר מכן, קראגר ג'וניור, שכמו אבא משחק עם המספר 23, ינסה לעצור את רוברט לבנדובסקי כשהנבחרת שלו תתארח בפולין. גם ליטא הוגרלה לבית ז' והנבחרת האחרונה תהיה המפסידה ברבע גמר ליגת האומות בצמד המשחקים בין ספרד להולנד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully