ב-2005 פרש רג'י כשיאן השלשות של ה-NBA, עם 2,560 כאלה. ריי אלן נישל אותו מהכס ופרש ב-2014 עם 2,973 צליפות, אך לקראת סיום 2021 סטפן קרי עקף אותו ושבועיים לאחר מכן צלף את השלשה ה-3,000 בקריירה המפוארת שלו. הלילה (בין חמישי לשישי) הוא רשם עוד ציון היסטורי, כשהפך לשחקן הראשון אי פעם שקולע 4,000 שלשות בליגה הטובה בעולם.
"לא חשבתי על המספר הזה, לא חשבתי שהוא אפילו ריאלי כששברתי את השיא של ריי", סיפר. "גם בחלומות הפרועים ביותר שלי לא האמנתי שאקבע שיא כזה".
זה קרה יום לפני יום הולדתו ה-37, וכעת כל שנותר הוא לתהות לכמה שלשות יגיע כשיחליט בסופו של דבר לתלות את הנעליים. "אני לא יודע כמה עוד נשאר לי", אמר. "אנסה להמשיך כמה שאני יכול. זה פשוט מראה כמה המשחק השתנה, ואני חלק מזה".
CAUGHT IN 4K ?
— ESPN (@espn) March 14, 2025
Steph Curry becomes the first player ever to hit 4,000 threes ?? pic.twitter.com/vIGJhgTtq8
ג'יימס הארדן מדורג כרגע שני ברשימת כל הזמנים עם 3,120 צליפות, אך קשה לראות אותו משיג את סטף. "זה מספר משוגע", אמר סטיב קר. "קשה להבין אותו ומי יודע, אולי יום אחד מישהו ישבור אותו. אבל זה מעבר למספרים - השטף, היופי, זה מהפנט. אתה צופה בו נע על הפרקט וזה כמו בלרינה. אנחנו לא צופים בספורט, אלא באמנות".
ב-ESPN בדקו ומצאו כי לסטף לקח חמש שנים ושלושה חודשים כדי להגיע ל-1,000 שלשות; שנתיים ו-11 חודשים כדי להגיע מ-1,000 ל-2,000; ארבע שנים בדיוק כדי להגיע מ-2,000 ל-3,000; ושלוש שנים ושלושה חודשים כדי להגיע מ-3,000 ל-4,000 - נתון די מדהים, בהתחשב בגילו המתקדם. רק בשנות השלושים שלו, קלע יותר שלשות ממה שקובי בריאנט וכרמלו אנתוני קלעו לאורך כל הקריירות שלהם.
זאק קראם ב-ESPN העריך כי סטף יגיע לכל הפחות ל-4,500 שלשות בקריירה. מודל החיזוי שלו העניק לסטף 39 אחוז להגיע ל-5,000 שלשות לפני הפרישה, כשהמספר הסביר ביותר עמד על 4,893 צליפות מדויקות מחוץ לקשת כשיתלה את הנעליים.
"Should at least put [Steph's] name in the [GOAT] conversation" ?️@SHAQ doubles down on his claim that @StephenCurry30's greatness deserves consideration amongst the best. pic.twitter.com/SLpZbKdfLJ
— NBA on TNT (@NBAonTNT) March 14, 2025
לפי אותו מודל סטטיסטי, גם דמיאן לילארד (2,794 שלשות) וקליי תומפסון (2,667) יעברו את ריי אלן בשנתיים הקרובות. האם מישהו יוכל להגיע ל-4,000 שלשות בקריירה? לג'ייסון טייטום 31%, להארדן 28%, לאנתוני אדוארדס 26%, לתומפסון 21% וללילארד 20%.
"אולי כוכב אלמוני שייכנס ל-NBA בעתיד יעבור את סטף, כשקבוצות יזרקו 50-60 שלשות למשחק", כתב קראם. "אבל הוא כנראה יצטרך הרבה יותר מ-4,000 שלשות, כי מי יודע כמה סטף עוד ימשיך לקלוע?"
"לכל הפחות צריך לשים את השם שלו בדיון על השחקן הגדול אי פעם", קבע שוב שאקיל אוניל, "הוא שינה את המשחק".