משחקי המחזור ה-19 בליגת העל יימשכו מחר (שבת, 19:20) בהיכל מנורה שם תארח הפועל תל אביב את הפועל חולון. שתי הקבוצות נפגשו בסיבוב הראשון בהיכל הטוטו בחולון, כשהאדומים מנצחים 68:72, במה שהיה משחקו האחרון של סטפנוס דדאס כמאמן ראשי בהפועל. הפועל תל אביב מדורגת ערב המשחק במקום השני בטבלה, עם 16 ניצחונות ושלושה הפסדים, וחולון מדורגת חמישית עם 11 ניצחונות ושבעה הפסדים.
הקבוצה של דימיטריס איטודיס תעלה למשחק נגד חולון, שיהיה המבחן האחרון שלה לפני רבע גמר היורוקאפ נגד טורק טלקום אנקרה ברביעי, במטרה לנצח ולא להוסיף שחקנים למצבת הפצועים. תומר גינת נפצע קלות במשחק נגד גליל עליון, ונמצא בספק למשחק, בעוד ים מדר שקיבל מנוחה וברונו קבוקלו, אמורים לשחק נגד הסגולים. בהפועל צפויים לחלק את הדקות בין השחקנים כדי לא לייצר עומס, ומקווים כי לפרשה סביב ג'ונתן מוטלי ובדיקת הסמים אחרי הדרבי התל אביבי בשבת שעברה לא תהיה השפעה על המשחק.
"אנחנו משחקים מול חולון, קבוצה שיש לה ציפיות גבוהות והם יגיעו מלאי מוטיבציה", אמר דימיטריס איטודיס. "צפיתי בהרבה משחקים שלהם, ואנחנו ממוקדים מאוד ביצירתיות ובאתלטיות שלהם, במיוחד של המצטרף הטרי שלהם די ג'יי קופר. הוא שחקן מפתח, שיודע לשלוט בכדור ומכתיב את קצב המשחק, יחד עם שחקנים נוספים, שתומכים בסגנון המשחק הזה. מבחינתנו, אנחנו במצב רוח טוב ומתאמנים היטב. ים מדר חזר אלינו בריא ואנחנו מחכים למשחק. אנחנו מצפים לתמיכה מהאוהדים שלנו כי זה באמת משהו אחר כשיש לנו את התמיכה שלהם מאחורינו".
גיא פלטין הוסיף: "אנחנו רוצים לשמור על המומנטום החיובי ולסיים את השבוע בצורה הכי טובה שאפשר. אנחנו מצפים למשחק קשה, אין ספק שחולון יאתגרו אותנו, אבל כל אחד מאיתנו יודע בדיוק מה צריך לעשות כדי לצאת עם ניצחון נוסף."
הפועל חולון חזרה מהפגרה עם ניצחון חשוב על הפועל באר שבע. החבורה של גיא קפלן יכולה בניצחון מפתיע על הפועל תל אביב לעלות עד המקום הרביעי בטבלה, אך זה לא יהיה קל גם בשל היריבה המצוינת וגם בשל העובדה שחולון העונה בחוץ פשוט לא טובה עם שלושה ניצחונות בלבד משבעה משחקים. בחולון היו מרוצים מההשתלבות של די ג'יי קופר בניצחון על באר שבע, וכן מהיכולת של ג'סטין אלסטון, ומקווים שככל שיעבור הזמן השניים ייכנסו יותר לעניינים והקבוצה תתחבר לקראת משחקי ההכרעה של העונה.