הטרייד של לוקה דונצ'יץ' ממשיך להסעיר את דאלאס מאבריקס ואוהדיה, על רקע התחושה שהקבוצה מתרסקת. דאלאס הביאה את אנתוני דיייויס, אבל אחרי משחק אחד הוא נפצע וסביר להניח שלאור המצב הקשה של הקבוצה לא יסכן את עצמו וכבר לא יחזור העונה. קיירי אירווינג כידוע גמר את העונה, ולא יחזור. הלילה (בין רביעי לחמישי) המאבס שיחקו עם סגל של שמונה שחקנים בלבד בגלל הפציעות, והובסו 137:107 על ידי מילווקי.
עסקת דונצ'יץ' לא הייתה הטעות המיותרת היחידה שעשו המאבריקס לפני מועד הטרייד ב-6 בפברואר. הם גם שלחו את קוונטין גריימס ובחירת סיבוב שני לשנת 2025 לפילדלפיה, עבור הפורוורד הוותיק קיילב מרטין, שעדיין לא משחק בגלל פציעה בירך (בעוד גריימס קלע השבוע שיא קריירה של 44 נקודות). הם פוצו על הפציעה, אבל כרגע זה ממש לא עוזר.
הטרייד הזה רק סיבך עוד יותר את המאבריקס העונה מבחינת הגארדים, והם ייאלצו להסתמך על ספנסר דינווידי ודנטה אקסום בתור מנהלי המשחק העיקריים שלהם מכיוון הם לא יכולים להרשות לעצמם להחתים אף שחקן אחר חדש, אפילו לא על חוזה ותיקים-מינימום לשארית העונה, בגלל מגבלות כספיות של תקרת שכר.
מאמן דאלאס ג'ייסון קיד כינה את הקרע ברצועה של קיירי אירווינג כ"פציעה הזויה" (תרגום מילולי ל"freak accident") והפריך כל קשר בין הפציעה לבין העלייה שלו בדקות המשחק על רקע הפציעות והחוסרים בקו האחורי.
ב-10 המשחקים לפני שאירווינג נפצע ביום שני מול סקרמנטו קינגס, הוא רשם ממוצעים של 39.3 דקות (עלייה מ-35.9), הכי הרבה ב-NBA בתקופה הזו, שהחלה לאחר הטרייד של דאלאס על לוקה.
"אנחנו מדברים על מהלך אחד", אמר קיד, "לא הרבה לפני זה. זו פציעה הזויה, ככה צריך לדווח את זה. מדווחים על תיאוריות קונספירציה. אנחנו רוצים שהכוכבים שלנו ישחקו. זו לא אמורה להיות ליגת מנוחה".
אירווינג היה השחקן הכי עקבי של המאבס העונה. הוא העמיד ממוצעים של 24.7 נקודות, 4.8 ריבאונדים ו-4.6 אסיסטים ב-36.1 דקות, ושיחק ב-50 מ-62 המשחקים של הקבוצה. הוא נבחר להופעת האולסטאר התשיעית שלו בפברואר.
"קיירי הוא המנהיג שלנו," אמר קיד. "קאי גם שיחק ברמה גבוהה; אולי הכדורסל הכי טוב שהוא שיחק בקריירה שלו. אנחנו לא יכולים לדבר משני הצדדים ולהגיד מצד אחד שהכוכבים שלנו לא משחקים מספיק דקות, ומצד שני שהחבר'ה לא משחקים מספיק. הם נחים. ועכשיו אנחנו אומרים שהם משחקים יותר מדי".
Dallas Mavericks Injury Report vs. Milwaukee Bucks - Final:
— Grant Afseth (@GrantAfseth) March 5, 2025
Kai Jones: Out (Left Quad Strain)
Caleb Martin: Out (Right Hip Strain)
Kyrie Irving: Out (Left Knee Sprain/ACL)
P.J. Washington: Out (Right Ankle Sprain)
Jaden Hardy: Out (Right Ankle Sprain)
Danté Exum: Out…
כידוע, גם דרק לייבלי, דניאל גאפורד וקאי ג'ונס פצועים במאבס.