שני הפסדים, שתי תוצאות תיקו, ניצחון אחד בלבד. זה המאזן של ריאל מדריד בחמשת משחקי הליגה האחרונים, והאלופה הספרדית ממשיכה את התקופה הרעה שלה כשאתמול (שבת) נכנעה 2:1 לבטיס ועלולה למצוא את עצמה רחוקה מדי מברצלונה ואתלטיקו במאבק האליפות הצמוד והלוהט.
רק לפני חודש ויום המצב נראה אידיאלי עבור ריאל מדריד, לפחות בליגה. הבלאנקוס ניצלו את הכושר הגרוע של בארסה, ניצחו את כל המשחקים בליגה והוליכו את הטבלה עם יתרון של ארבע נקודות על אתלטיקו מדריד והקדימו בשבע נקודות את הקבוצה של האנזי פליק. ריאל נראתה כפייבוריטית הברורה לשמור על התואר, אבל חודש אחד שינה את המצב לחלוטין: בין ה-1 בפברואר ל-1 במרץ, ריאל מדריד עברה סיוט אמיתי.
בסך הכל בחמישה משחקים שבהם הם יכלו לצבור 15 נקודות, הבלאנקוס השיגו רק חמש. היתרון על היריבות נעלם לחלוטין. ריאל כעת מדורגת רק שלישית, שתי נקודות מאתלטיקו מדריד, ועשויה להיות שלוש נקודות מאחורי בארסה אם הקבוצה של פליק תנצח את ריאל סוסיאדד הערב.
חודש פברואר התחיל עם הפסד שנוי במחלוקת מול אספניול. קרלוס רומרו, שכבש את שער הניצחון בשלב האחרון, צריך היה להיות מורחק בגלל תיקול קשה על אמבפה. "זה היה היום שבו החל המאבק הציבורי של ריאל מדריד מול השופטים, מאבק שאולי הסיט אותה מהדרך", נכתב ב"ספורט" הקטלאני.
אחרי המשחק הזה, שמדריד יכלה לנצח בו בקלות, הגיע הדרבי מול אתלטיקו בסנטיאגו ברנבאו. אחרי פיגור, אמבפה הצליח לגרד נקודה לבלאנקוס, אבל האלופה לא ניצלה את האפשרות להתייצב בפסגה מול יריבתה למירוץ.
מול אוסאסונה ג'וד בלינגהאם הורחק בגלל שאמר "לך תזדיין" (לפי הדיווח) לשופט, וריאל מדריד הסתפקה ב-1:1 מאכזב והמשיכה להסתבך בהתעסקויות עם שופטים.
נראה היה שהניצחון מול ג'ירונה בברנבאו (0:2) הרגיע את המצב, עד שבטיס ואיסקו הגיעו אתמול ונתנו לריאל עוד מהלומה. הלבנים היו עדיפים ב-20 הדקות הראשונות, אבל נעלמו לגמרי לאחר מכן כדי להשלים את "חודש האימים", כפי שהוא מכונה ב"ספורט" שמלגלג על האלופה.
"התוצאות בשבועות האחרונים לא רק פגעו במצב של ריאל מדריד בליגה, אלא גם הטילו ספק בשמות כמו ויניסיוס, לוקאס ואסקס, אלאבה וארדה גולר", נכתב ב"ספורט", "אם יש שחקן אחד שציפו ממנו ליותר בשלב הזה, זה ויניסיוס. קיליאן אמבפה עבר כמה עליות ומורדות, אבל הוא היה מכריע מבחינת מספרים והופיע ברגעים חשובים עבור הקבוצה הלבנה, בהיותו המנהיג האמיתי על המגרש.
"מנגד, הברזילאי עבר 2025 איומה, במיוחד בליגה. עד כה השנה, ויניסיוס שיחק 6 משחקים בליגה, כשהבקיע רק שער אחד מול ג'ירונה, מבלי לספק בישול אחד, ולרשותו גם כרטיס צהוב אחד וכרטיס אדום אחד". כזכור, ויני הבטיח אחרי שאיבד את כדור הזהב שמעכשיו יעבוד קשה פי עשרה. בפועל, ייתכן שגם הסחת הדעת הזאת פגעה בו, והוא נראה לא מרוכז, ובוודאי לא יעיל.
Vinícius Júnior G/A per game this season:
— StatMuse FC (@statmusefc) March 1, 2025
0.87 — Before losing the Ballon d'Or
0.71 — Since losing the Ballon d'Or
"I'll do it 10x if I have to. They're not ready." pic.twitter.com/Xpu37r5tRa
Tchouameni: "For Real Madrid, the season starts in February."
— Barça Universal (@BarcaUniversal) March 2, 2025
Real Madrid in La Liga since February:
- 5 games
- 1 win
- 2 draws
- 2 defeats pic.twitter.com/z2hczBUgbD
ברשת כמובן מלגלגים על ריאל מדריד, ומזכירים משפט שאמר טשואמני בתחילת העונה המקרטעת ש"ריאל מדריד מתחילה לשחק בפברואר", כשהמשחקים נהיים מכריעים. ובכן, פברואר היה חודש קשה מאוד, ובבירה הספרדית מקווים שמרץ ייראה אחרת.