וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טייטום החטיף לה "אגרוף בפרצוף", אבל קליבלנד הפכה אותו למם

כוכב בוסטון להט ומיהר לצעוק לקאבס "לעוף מכאן". את הערב הוא סיים כמושא ללעג, אחרי מפגן אופי של מיטשל וחבריו שצלחו מבחן

תיקתקנו, 28.2/ספורט1

בוסטון התחילה בסערה את המשחק מול קליבלנד הלילה (בין שישי לשבת), עלתה ל-3:25 תוך פחות מחמש דקות ונראתה בדרך לניצחון הצהרתי על מוליכת המזרח. ג'ייסון טייטום, שכיכב עם 46 נקודות, 16 ריבאונדים ו-9 אסיסטים, היה בטירוף. בשיא ההתלהבות, הוא אפילו תועד על ידי המצלמות צורח לעבר שחקני קליבלנד "עופו מכאן" (בנוסח קצת פחות הולם). אבל הסלטיקס לא ידעו שהסיפור רק מתחיל, והכוכב שלהם לא תיאר לעצמו שהוא יושם ללעג בסיום הערב.

במקום לקרוס, הקאבלירס הגיבו עם תצוגת אופי אדירה. דונובן מיטשל, שסיים עם 41 נקודות, הנהיג את הקאמבק הגדול. יחד עם דריוס גארלנד (20 נקודות ו-7 אסיסטים) ואוון מובלי (17 נקודות, 12 ריבאונדים), האורחים הצליחו להפוך את הקערה ברבע האחרון ולהשתלט על המשחק. "זה מראה שיש לנו נחישות", אמר מובלי, "לא משנה כמה אנחנו בפיגור, נמשיך להילחם".

זה היה לא רק ניצחון - אלא גם אמירה. מאז שהפסידה לבוסטון ב-4 בפברואר, קליבלנד לא נוצחה. דיאנדרה האנטר, שהונחת בטרייד כדי לעבות את הכנפיים, עזר לייצב את ההגנה ובהמשך העומק בסגל הקאבס נתן את אותותיו, כשעשרה שחקנים קיבלו לפחות 12 דקות בעוד הסלטיקס נאלצו להסתמך על רוטציה של שבעה שחקנים בלבד - בעקבות היעדרותם של ג'רו הולידיי וקריסטאפס פורזינגיס - והובסו 33:6 בנקודות מהספסל.

דונובן מיטשל, קליבלנד קאבלירס. Maddie Meyer, GettyImages
קליבלנד שוב הראתה ממה היא עשויה. מיטשל/GettyImages, Maddie Meyer
שחקני בוסטון סלטיקס מאוכזבים: ג'ייסון טייטום, ג'יילן בראון. רויטרס
טייטום (משמאל) לא תיאר לעצמו שככה זה ייגמר/רויטרס

בוסטון שוב נפלה לאחת הבעיות הגדולות שלה - חוסר יציבות בתוך משחקים. היא איבדה 19 כדורים שהובילו ל-28 נקודות קלות לקאבס. בסופו של דבר, למרות התצוגה ההיסטורית של טייטום במחצית הראשונה (30 נקודות, 9 ריבאונדים ו-7 אסיסטים - נתון שלא נרשם מעולם מאז תחילתו של עידן ה-play by play בעונת 1997/98), הסלטיקס שוב איבדו יתרון משמעותי, תופעה שחוזרת על עצמה מול יריבות צמרת. וטייטום? הוא "שילם" על המסר מתחילת המשחק, והופיע בכל הממים ברשת.

"זה היה מבחן עבורנו. חטפנו אגרוף לפרצוף - איך נגיב? מה נעשה עכשיו?", אמר מיטשל לאחר הניצחון. "עשינו הרבה דברים טובים העונה, אבל אני כל הזמן מזכיר לבחורים שלי - עדיין לא עשינו כלום. הם זכו באליפות ואנחנו רוצים להגיע למקום שלהם. מה שחשוב הוא איך נלמד להתמודד עם יריבות חזקות".

עם יתרון של שמונה משחקים על בוסטון בטבלת המזרח ו-23 משחקים לסיום העונה, קליבלנד נראית בדרך הבטוחה להבטיח את המקום הראשון. אבל האתגר האמיתי יגיע ככל הנראה במאי, כשסדרת חצי גמר המזרח בין שתי הקבוצות תהפוך למציאות. "נקווה שנחזור לפה בקיץ - ושהפעם זה יהיה בסדרת הטוב משבעה משחקים", סיכם גארלנד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully