וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שופטי ליגת העל מתנגדים לחולצות החדשות: "אנחנו לא אתר הנצחה נודד"

עודכן לאחרונה: 28.2.2025 / 12:45

נציגות השופטים יצאה נגד ההחלטה החד-צדדית, לדבריהם, לעבור לחולצות עם המחווה לזכרו של אריק אלפסי ז"ל: "יוזמה ראויה, אבל חייבת להיות מתוך רצון חופשי ולא בכפייה"

תיקתקנו, 28.2/ספורט1

ליגת העל הודיעה מוקדם יותר השבוע על הסכם חסות חדש עם רשת מסעדות ההמבורגרים BBB, בכפוף להסכם בין מנהלת הליגה לאיגוד הכדורסל, במסגרתו יקבלו השופטים חולצות חדשות עליהם תופיע בין היתר הנצחה למאמן העבר אריק אלפסי ז"ל, עם הכיתוב "אהוב, צנוע, מנהיג".

אלא שנציגות שופטי ליגת העל לא אהבו את ההחלטה החד-צדדית הזו (לטענתם), והודיעו הבוקר (שישי) שהם מתנגדים לשימוש בחולצות החדשות וימשיכו לשפוט עד לסיום העונה עם החולצות שסופקו להם בתחילתה, אלא אם יוסכם אחרת ומראש עם נציגות השופטים.

להתנגדות השופטים שני נימוקים מרכזיים: ראשית, "אי הסכמה עקרונית שחולצות השיפוט ישמשו להנצחה - היוזמה להנצחת אריק אלפסי ז"ל ראויה ומכובדת, אך השתתפות בהנצחה חייבת להיות מתוך רצון חופשי ולא בכפייה. חיוב השופטים ללבוש חולצות עם תמונתו בכל משחק פוגע באוטונומיה שלהם ובזכותם על גופם ואינו הולם את מדי השיפוט, המסמלים נייטרליות ואינם מיועדים להנצחה או להצגת תמונה של אדם כלשהו. עם כל הכבוד ליוזמה היצירתית של המנהלת, גופם של השופטים לא ישמש כאתר הנצחה נודד".

החולצות החדשות בליגת העל, עם הנצחה למאמן אריק אלפסי ז"ל. מנהלת הליגה, אתר רשמי
החולצות החדשות/אתר רשמי, מנהלת הליגה

כמו כן, נטען כי מדובר בהפרת ההסכם הקיבוצי והדיני העבודה, שכן "סעיף 13 להסכם הקיבוצי קובע כי כל שינוי בציוד השיפוט מחייב היוועצות מוקדמת עם נציגות השופטים וקבלת הסכמתם... החלטה חד-צדדית זו מפרה באופן בוטה את ההסכם הקיבוצי ופוגעת בזכויות השופטים לכבוד, לפרטיות ולתנאי עבודה ראויים".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully