וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

העונש של "כוכבי" הפרשה בליגה א', והשחקנים שיצאו בזול

21.2.2025 / 16:40

בית הדין של ההתאחדות אישר להשעות 25 מ-40 החשודים ל-60 יום, כולל אחמד סבע, עבד טיטי והישאם זועבי. בעבור מי הבקשה נדחתה?

שינו זוארץ ותובע ההתאחדות חושפים את פרשת הטיית המשחקים/צילום: שלומי גבאי. עריכת וידאו: ירדנה עבודי פוקס

ההתאחדות לכדורגל פרסמה היום (שישי) את החלטת בית הדין המשמעתי בנוגע לבקשה להשעות את 40 אנשי הכדורגל, שחשודים במעורבות בפרשת הטיית המשחקים בליגה א', מחוז צפון. ההתאחדות ביקשה להשעות ל-60 ימים את כל החשודים, כאשר בית הדין נענה חלקית לבקשה ואישר להשעות 25 מהחשודים לתקופה המבוקשת, ביניהם השמות המוכרים יותר, עבד טיטי, אחמד סבע והישאם זועבי, שהושעו ל-60 יום.

בפסק הדין מבהיר בית הדין כי ניתן להשעות חשודים רק בעבור סעיף של עבירות המוגדרות בצורה מפורשת כ"מעשה בלתי ספורטיבי", ובית הדין מדקדק מאוד בכל מה שנכלל תחת סעיף זה. הדיינים פירטו בהחלטתם מדוע הושעו חשודים כאלה ואחרים, תוך דגש על כך שמיוחסים להם חשדות לעבירות חמורות מחד וסירוב לעבור בדיקת פוליגרף מצד שני, על סמך תשתית ראייתית ל"מעשים בלתי ספורטיביים".

יו"ר מ.ס. טירה עבד טיטי. ברני ארדוב
ברף החמור. עבד טיטי/ברני ארדוב

בין אלה שהבקשה עבורם נדחתה, מופיעים בין השאר גולן אלקסלסי וטל איילה, כאשר הבקשה להשעותם נדחתה בשל העובדה שבמקרה של שניהם מיוחסות להם חשדות של עבירה על תקנון בקרת התקציבים בלבד. בית הדין דחה את בקשת ההשעייה בנוגע לחשודים נוספים שטרם זומנו לחקירה.

כזכור, בעקבות הממצאים שהתגלו בפרשה החמורה, ביקש יושב ראש ההתאחדות שינו זוארץ לעצור את פעילות ליגה א' מחוז צפון, ובתחילת השבוע הבא צפויה הנהלת ההתאחדות להתכנס ולדון בבקשה.

  • עוד באותו נושא:
  • ליגה א'

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully