לרבים זה נראה צפוי, לאחרים זו הייתה הפתעה. ג'וש אלן, הקוורטרבק של באפלו, זכה הלילה (בין חמישי לשישי) בתואר ה-MVP של ה-NFL, לאחר שגבר על למאר ג'קסון מבולטימור.
אלן זכה ב-27 קולות למקום הראשון לעומת 23 שבחרו בג'קסון. הוא השחקן הראשון ב-21 השנים האחרונות שזוכה בתואר ה-MVP מבלי להיבחר לנבחרת ה-All-Pro של העונה. מאז שהפרס חולק לראשונה בשנת 1957, רק שני שחקנים נוספים זכו בו מבלי להיות חלק מהקבוצה הראשונה של ה-All-Pro: קוורטרבק הדנוור ברונקוס, ג'ון אלוויי (1987, כאשר ג'ו מונטנה נבחר לנבחרת הראשונה) וקוורטרבק הטנסי טייטאנס, סטיב מקנייר (2003, אז פייטון מאנינג היה הבחירה הראשונה).
סקוון בארקלי מפילדלפיה זכה בתואר השחקן ההתקפי של השנה. בארקלי הוזכר גם הוא כמועמד לתואר, אם כי היה ברור שהסיכוי שלו לזכות נמוך. פטריק סרטיין השני מדנבר זכה בתואר שחקן ההגנה של השנה, ג'יידן דניאלס מוושינגטון היה, כצפוי, רוקי השנה ההתקפי וג'רד ורס מלוס אנג'לס ראמס זכה בתואר הרוקי ההגנתי.