שר התרבות והספורט מיקי זוהר טען היום (חמישי) בתכנית הספורט של רדיו דרום ש"הפועל באר שבע בהחלט קופחה" אחרי שהמשחק שפוצץ מול בני סכנין הביא לפסיקת תיקו 0:0 ללא נקודות. "התקנון הוא מאוד ברור ופעלו על פיו", אמר השר. "באר שבע קופחה בעניין הזה כי היא הייתה יכולה לקיים את המשחק ולהשיג את הנקודות. אני רוצה להאמין שבסוף הספורטיביות תנצח".
זוהר הוסיף והתייחס גם לפיצוץ המשחק של מכבי חיפה מול מכבי תל אביב ואמר: "הגענו לנקודה שהאלימות בספורט הביאה למצב שיש גם מחיר מקצועי שקבוצות משלמות בגין השתוללות של האוהדים הקיצוניים שלהם. יכול להיות שעסקת הטיעון שנחתמה עם מכבי חיפה הוציאה אותה מהמאבק על האליפות וזה רע וחמור".
"אני לא מסכים עם שיטת הענישה הנוכחית משום שאני חושב שבסופו של יום היא לא תמיד מאוזנת", אמר השר. "תקנון ההתאחדות לכדורגל צריך להיות מאוזן יותר על מנת שהענישה תהיה טובה וזהה עם כל הקבוצות וזוהי עמדתי. יש תקנון שהוא מאוד ברור וקשה מאוד לכופף אותו אז הפיתרון פה הוא תיקון התקנון ואנחנו צריכים כולנו להירתם למשימה שלא תהיה אלימות יותר בספורט. אנחנו צריכים להפסיק את האלימות בספורט והדרך להילחם בזה היא להכניס מצלמות לזיהוי פנים".
הפועל באר שבע, מצידה, עדיין משוכנעת שתזכה לניצחון טכני על אירועי המשחק. ההתאחדות אמורה להשיב באופן סופי בזמן הקרוב.