וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בתום דרמת ענק: הפועל ירושלים בחצי גמר גביע המדינה

מחזיקת הגביע בשנתיים האחרונות שמטה יתרון 17, אך שרדה עם 96:99 מול ב"ש. קרינגטון (20 נק'), פיליפ (18) וזוסמן (15) בלטו

תיקתקנו, 19.1/ספורט1

מחזיקת הגביע בשנתיים האחרונות הפועל ירושלים עשתה הערב (ראשון) צעד ראשון אל עבר זכייה זכייה שלישית ברציפות במפעל, כשניצחה את הפועל באר שבע 96:99 במשחק דרמטי והפכפך שנערך באולם באשדוד. כעת יכולים יונתן אלון ושחקניו להתכונן בראש שקט למשחק היורוקאפ החשוב מול ונציה ביום רביעי.

אלון, שהותיר מחוץ לסגל את דרק אוגבדייה, חסר את אוסטין ווילי, נועם דוברת ואור קורנליוס וקיבל בחזרה את גבי צ'אצ'אשווילי, ראה את קבוצתו מתקשה ברבע הראשון אך בורחת ליתרון 17 בשני, עם יכולת נהדרת של יובל זוסמן וקאדין קרינגטון.

ג'סטין מקוי רשם הופעת בכורה נהדרת, גם אייברסון מולינאר היה טוב מאוד והחבורה של רמי הדר ביצעה קאמבק גדול ברבע השלישי, אך במאני טיים לא הצליחה להשלים את המשימה. האקס פקטור טאריק פיליפ, זוסמן וקרינגטון סגרו עניין ונמנעו מהדחה סנסציונית, אך בנורות האזהרה שנדלקו הערב ירושלים תהיה חייבת לטפל - ומהר.

כמה קשה, ככה מתוק/לירון מולדובן

סטטיסטיקה

קלעו להפועל באר שבע: ג'סטין מקוי 27 ו-10 ריבאונדים, אייברון מולינאר 26, רון ציפר 19 (4 מ-7 ל-3), ספנסר וייס 7, סאם איוריו 7, קודי דמפס 5 (1 מ-7 ל-2), פול סקראגס 5. עידן פליישר שותף (9 דקות) ולא קלע.

קלעו להפועל ירושלים: קאדין קרינגטון 20 (6 מ-6 ל-2), טאריק פיליפ 18, ג'ארד הארפר 17 (1 מ-5 ל-2), יובל זוסמן 15 (5 מ-6 ל-2, 1 מ-5 ל-3) ו-8 ריבאונדים, כריס ג'ונסון 10, גבי צ'אצ'אשווילי 6, ג'סטין סמית' 5, איגור קולשוב 4, ג'רמי מורגן 2.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

המשיך בכושרו הטוב. זוסמן/לירון מולדובן
קרינגטון על הגובה/לירון מולדובן

מהלך המשחק

רבע 1:

הפועל ירושלים פתחה עם ג'ארד הארפר, טאריק פיליפ, יובל זוסמן, כריס ג'ונסון וג'סטין סמית', בעוד באר שבע העלתה את אייברסון מולינאר, קודי דמפס, פול סקראגס, עידו פליישר וג'סטין מקוי. נקודות ראשונות של הארפר קבעו 6:7, מקוי הפך ל-10:13, הנדנדה נמשכה, ובסופו של דבר דאג קאדין קרינגטון להוליך את הירושלמים ל-24:25 בסיום הרבע הראשון. קרינגטון סיים אותו עם 7 נקודות, למקוי היו 11 מנגד.

מולינאר וחבריו יישארו רק עם המחמאות/לירון מולדובן
הקו הקדמי של ירושלים כרגיל דליל. סמית'/לירון מולדובן
אוהדי ירושלים שעשו את דרכם לאולם באשדוד/לירון מולדובן

רבע 2:

קרינגטון המשיך בשלו וקבע יתרון שיא של 24:32, אחרי ריצת 0:7. סקראגס ספג עבירה רביעית (!) 8:18 דקות לסיום הרבע וירד לספסל, זוסמן וסמית' הגדילו ל-27:40 והדר לקח פסק זמן. זוסמן הפך את זה ל-27:44, רון ציפר צימק ל-49:37, ובתום המחצית הראשונה 43:55 לירושלים. קרינגטון הוביל אותה עם 12 נקודות, זוסמן הוסיף 9 ו-5 ריבאונדים. מקוי סיים עם 16 מנגד.

באר שבע הקשתה בפתיחה. הארפר/לירון מולדובן
הבריחה הגיעה ברבע השני/לירון מולדובן

רבע 3:

מולינאר הצטרף למקוי המצוין, וביחד צימקה באר שבע ל-56:54 בלבד, אחרי ריצת 1:11. טאריק פיליפ קטע את המומנטום והשיב את קבוצתו ל-54:61, ציפר הוריד ל-62:59, לפני שמקוי השלים מהפך וקבע 65:68. עם העליה לרבע המכריע: 67:70 לבאר שבע.

בכורה חלומית שלו. מקוי/לירון מולדובן
סיום דרמטי. ג'ונסון/לירון מולדובן
אקס פקטור. פיליפ/לירון מולדובן

רבע 4:

המומנטום הבאר שבעי נמשך וציפר הנהדר קבע יתרון שיא של 71:77. זוסמן עצר את הסחף עם סל ועבירה, אך דמפס קבע 84:90, 4:30 דקות לסיום. ג'ונסון ענה בשלשה משלו, ואז צימק מתחת לסל ל-90:89. ואז הדרמה הגיעה לשיא. מולינאר השיב ל-90:94 עם סל גדול, זוסמן עשה אייר בול מחוץ לקשת אך תיקן עם סל ועבירה והפך ל-94:95, 39 שניות לבאזר. באר שבע איבדה אחרי מהלך הגנתי מבריק של ג'רמי מורגן, קרינגטון קבע 94:97 עם סל ענק, הארפר דייק מהקו, ובפיגור 99:96, שלוש שניות לסיום, החטיא דמפס מהקו, החטיא פעם נוספת במכוון וראה את רון ציפר לוקח את הריבאונד - אך ניסיון השלשה שלו יצא החוצה. 96:99 דרמטי לירושלים בסיום.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully