נציגה אחת של הליגה הלאומית תהיה בוודאות ברבע גמר גביע המדינה, והיא תגיע מהמפגש מחר (חמישי, 19:30) באצטדיון רמת גן, כאשר הפועל רמת גן תארח את הפועל ניר רמת השרון. האורדונים, שזכו בגביע ב-2003 כשהיו בלאומית ושוב ב-2013 כשירדו לליגה השנייה, רוצים העפיל שוב למעמד רבע הגמר אחרי שמונה שנים, בעוד רמת השרון לא הייתה שם מאז 2014. במפגש ביניהן לפני כחודשיים בליגה, רמת גן היא זו שחגגה עם 0:4 באצטדיון גרונדמן.
ובכלל, הפועל רמת גן בעונה חלומית עד כה. היא ניצבת במקום השני בלאומית ומגיעה אחרי 10 משחקי ליגה ללא הפסד, כשבתווך גם הדיחה את בני יהודה מהגביע עם ניצחון בפנדלים בסיבוב ח'. מוטי ברשצקי ערך את הקאמבק המחודש כמחליף ב-1:2 הדרמטי על מכבי יפו ביום שישי ועשוי לפתוח הפעם, כשהשוער איתמר ישראלי חוזר לאחר פציעה. המגן השמאלי נתי אמויאל חתם ויוכל לערוך בכורה.
רמת השרון, שמתחה את הפועל תל אביב בשישי לפני שאיבדה יתרון בדקות והסיום והפסידה 4:2 בבלומפילד אחרי רצף של ארבעה ניצחונות, ממשיכה להיפרד משחקנים. אחרי דובב גבאי שחזר למכבי יפו, גם המגן השמאלי קובי מור עבר לבני יהודה ואנשי מפתח נוספים בסגל של ליאור ראובן מבוקשים בקבוצות שונות. הכישרון הגדול אורי עזו עוד בסגל, אבל בכל מקרה ייעדר הפעם בגלל חמישה כרטיסים צהובים. דודי תירם וג'יי לבנה חוזרים.
רגיל (7) 255
20:00

מכבי יפו

מכבי פתח תקווה
שתי הקבוצות בפתיחת עונה די בינונית ולא יציבה. מכבי פתח תקוה טובה יותר והיפואים שמשחקים בבלומפילד , יתקשו מאוד.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 269
20:00

הפועל באר שבע

הפועל תל אביב
שתי הקבוצות הרכו לכבוש במרבית מחזורי הליגה הראשונים. שתיהן מאוד התקפיות ובהחלט יתכן משחק רב שערים.
רגיל (1) 64
16:00

פיורנטינה

רומא
פיורנטינה מגיעה אחרי ניצחון בקונפרנס ליג ואילו רומא אחרי הפסד בליגה האירופית. אבל בליגה שתי הקבוצות במומנטום שונה לחלוטין. רומא סימנה השנה מטרה - אליפות. והיא טובה הרבה יותר.
רגיל (1) 172
18:15

שטרסבורג

אנז'ה
אחרי חמישה משחקים ללא ניצחון, אנז'ה תתקשה מאוד לנצח דווקא את אחת הקבוצות המרשימות בליגה.
רגיל (1) 226
19:00

הפועל ראשון לציון

עירוני מודיעין
אחרי שני הפסדים לשתיים מהקבוצות הטובות בליגה, הפועל ראשון לציון רוצה ויכולה לחזור למסלול הניצחונות מול אחת הקבוצות הבינוניות בליגה.
הגרלת רבע גמר גביע המדינה תתקיים ביום ראשון (12:30, שידור חי בוואלה ספורט) בתא הכבוד באצטדיון רמת גן.
עד כה העפילו:
מכבי חיפה
בית"ר ירושלים
בני סכנין
מ.ס. אשדוד
הפועל באר שבע
מכבי בני ריינה