ערן זהבי בלט במשחק גביע המדינה מול הפועל ירושלים עם שער ובישול, אבל הערב (רביעי, 20:30) אמור דור תורג'מן לחזור להרכב הפותח של מכבי תל אביב. חמישה משחקים שתורג'מן לא מצא את הרשת. חודש עבר מאז השער האחרון שלו בניצחון על מכבי בני ריינה. בזמן שהתקשורת עסוקה במאבק של ערן זהבי על דקות אצל ז'ארקו לאזטיץ', נשכח נתון אחד לא פחות מעניין ואולי אפילו יותר - הזמן שתורג'מן נמצא על הדשא. בזמן שהמדיה עוסקת בקרדיט הדל ולא הוגן שנותן הסרבי לכוכב הגדול של מכבי תל אביב, היא גם לא שמה לב, שתורג'מן מחפש בעצמו דקות ביחס לחלוצים אחרים בליגת העל.
הנה כמה נתונים שיבהירו יותר את הנקודה:
דור תורג'מן שיחק העונה 737 דקות במדי מכבי תל אביב, קצת יותר ממחצית הדקות ב-15 משחקי ליגת העל שהיו עד עכשיו. הוא החמיץ שלושה משחקי ליגה כי היה פצוע. ממוצע הדקות שלו למשחק עומד על 61 דקות בלבד. במכבי תל אביב הוא רק תשיעי ברשימה אותה מוביל רועי משפתי, שהחסיר רק משחק אחד. מבין שחקני השדה גבי קניקובסקי שיחק הכי הרבה ואחריו נמניה סטואיץ' ודור פרץ, אבל רק להמחשה, טייריס אסנטה, שמשחק הליגה האחרון בו פתח היה לפני חודשיים, שיחק יותר דקות מתורג'מן. 759 דקות לאסנטה, 22 דקות יותר מהחלוץ הצעיר והמוכשר של מכבי תל אביב.
עוד נתונים. תורג'מן פתח העונה רק בשמונה משחקים מתוך 15. שוב, בשלושה משחקים לא היה בסגל בגלל פציעה, אבל למעשה רק בשני שלישים מהמשחקים בהם נכלל בסגל, הוא עלה באחד עשר. רק בשלושה משחקים הוא לא הוחלף ושיחק את כל המשחק.
הוא בטח יכול לקנא בדקות של החלוצים האחרים בליגת העל, אלה שמתחרים איתו על הדקות בנבחרת ישראל ועל מלכות השערים, שם הוא רחוק מאוד אחריהם. בזמן שתורג'מן שיחק 737 דקות העונה, לגיא מלמד יש 1,256 דקות, לדין דוד יש 1,190 דקות ולירדן שועה 1,138 דקות. למעשה, אם במכבי תל אביב תורג'מן הוא רק תשיעי ברשימת הדקות בליגת העל, מבין שחקני ההתקפה של ליגת העל חלוץ מכבי תל אביב רק במקום ה-20 בדקות המשחק.
רגיל (4) 156
14:30

בורקינה פאסו

גינאה המשוונית
בורקינה פאסו מגיעה כפייבוריטית ברורה בזכות סגל מוכשר שכולל שחקנים מובילים באירופה והיסטוריה של הצלחות בטורניר. מנגד, גינאה המשוונית היא נבחרת עיקשת שידועה ביכולתה להפתיע את הגדולות ולשמור על משחק הגנה צפוף.
יתרון (4) 187
17:00

אלג'יריה

סודן
(1+)
אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה בטורניר כולו, מחפשת להתחיל ברגל ימין ולהשכיח את האכזבות מהטורנירים האחרונים. סודאן נחשבת לאנדרדוג מובהק במשחק הזה ותנסה בעיקר להתגונן ולצאת להתקפות מתפרצות.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(16+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(2+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ במטרה להשיג שלוש נקודות מהירות. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
מכבי תל אביב לא שיחקה טוב מול הפועל באר שבע במשחק הקודם ביניהן בבלומפילד, אבל אם הפועל באר שבע יצאה ממנו מתוסכלת, מכבי תל אביב לקחה איתה הביתה שלוש נקודות ואת השער הכי מרשים העונה. השער שכבש דור תורג'מן אחרי מהלך סולו אדיר, נבחר בכמה אתרים באירופה לאחד משערי אותו שבוע. זה היה כאמור אחד המשחקים הבודדים בהם תורג'מן שיחק את כל המשחק. מכבי תל אביב, שרגילה לשלוט במרבית משחקיה, עשויה למצוא את עצמה הלילה בטרנר רודפת אחרי הפועל באר שבע, שחלק מהכוח שלה הוא החזקת הכדור וההתנפלות על היריב כשהכדור אצלו.
תורג'מן כבר הוכיח שהוא יותר מחלוץ שמסיים מול השער. יש לו דריבל והוא יודע מה לעשות עם הכדור, גם כשהחברים לא מכינים לו כדור לגול. מכבי תל אביב תצטרך אותו הערב חד במיוחד וגם הרבה יותר חי ופעיל במשחק, כי בלא מעט משחקים הוא נוטה להיעלם. כל גול מעכשיו הוא גם תעודת ביטוח לקראת המטרה הכי גדולה שלו בקריירה האישית, היציאה לאירופה. כן, לשם הוא מכוון למרות שזה יכול היה להיות נחמד לשחק באותה עיר בארצות הברית, פורטלנד, שם משחק כדורסל, ישראלי נוסף.


