אכזבה גדולה במכבי פתח תקוה אחרי ההפסד 3:2 אתמול (שבת) למכבי תל אביב בבלומפילד. אם לפני המשחק דובר על כך שהצהובים פייבוריטים ברורים לניצחון, אז בדקה ה-30 היממה פתח תקוה את כל 20 אלף האוהדים שנכחו בבלומפילד, כשויטלי דמשקאן כבש את שערו השני והעלה את הקבוצה ליתרון מבטיח של 0:2, שכאמור לא הספיק בסופו של דבר.
"אנחנו פראיירים, היינו שווים לפחות נקודה", אמרו בפתח תקוה בסיום. "היינו ביתרון של שני שערים וחבל על השער שספגנו עם הירידה למחצית, כי זה החזיר את מכבי חזק למשחק. אם אנחנו יורדים ביתרון של 0:2, הם היו יורדים בלחץ להפסקה ולא בטוח שהיו מצליחים לחזור מהפיגור. להבקיע פעמיים מול מכבי בבלומפילד ולא לנצח, זה לוקסוס גדול מדי. בחצי השני קיבלנו שני שערים בקרנות וזה משהו שאסור שיקרה. נלמד מהטעויות ונדע לקחת את הנקודות במשחקים הבאים".
המאמן תמיר לוזון קיבל מחמאות למרות ההפסד והתחושה בקרב אנשי הקבוצה היא שהמשחק הזה צריך לתת המון ביטחון לקראת המשך המאבקים בליגה. לוזון נאלץ להסתדר אמש עם סגל קצר וללא לירן חזן שסובל משבר מאמץ באחת החוליות בגבו ויושבת כחודש וחצי לפחות. בפתח תקוה סיפרו אמש שאם חזן לא היה נכנס לתקופת מנוחה, הוא היה מסתכן אפילו בסיום הקריירה שלו ככדורגלן ולכן החליטו שלא לקחת סיכון לחודשים הקרובים. המגן אלון אזוגי שנפצע בכף רגלו, נעדר גם הוא אמש וגם הקפטן מוחמד הינדי שריצה עונש הרחקה, לא היה בסגל.
בפתח תקוה כבר נערכים לחלון ההעברות בינואר והמטרה העיקרית היא לצרף חלוץ זר ואולי עוד שחקן כנף, לחלק הקדמי.
רגיל (1) 183
18:30

אסטון וילה

מנצ'סטר יונייטד
קרב מרתק בין קבוצת הבית החזקה ליונייטד המשתפרת. וילה בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל יונייטד תצליח לסחוט תיקו.
יתרון (1) 196
18:35

הפועל ב"ש/דימונה
(9+)

הפועל ירושלים
ב"ש חטפה מהפועל תל אביב במחזור האחרון והיא מובסת מול הגדולות ומנצחת את הקטנות. ירושלים אחרי ניצחון ענק בסלובניה חוזרת הביתה כשהיא חייבת ניצחון בליגה כדי להישאר צמודה לצמרת.
רגיל (1) 274
20:15

מכבי נתניה

מכבי תל אביב
לנתניה אמנם חיסורים רבים בהגנה אבל התקפית היא מצוינת, והאורחת מגיעה במומנטום רע מאוד. זה יהיה צמוד ויסתיים בחלוקת נקודות
רגיל (1) 305
21:45

גנואה

אטאלנטה
אטאלנטה מציגה כדורגל התקפי ושוטף, בזמן שגנואה תנסה להסתמך על הביתיות וההגנה. אטאלנטה בכושר הנוכחי עדיפה.
רגיל (1) 336
23:00

ואסקו דה גמא

קורינתיאנס
ואשקו מארחת את הגומלין אחרי שהשיגה תוצאה טובה מבחינתה במשחק הראשון עם 0-0 שהעביר את ההכרעה לביתה. היא הייתה לא פחות טובה במשחק הראשון ובבית מול הקהל שלה היא תנצח
"מאוד מבאס כי פתחנו את המשחק בדיוק כמו שתיכננו וכמו שהצוות הכין אותנו", סיכם הקשר תמיר גלזר את המשחק. "נאיביות שלנו, אנחנו לא צריכים לקבל את הגול בדקה ה-45 לפני המחצית ואחר כך עוד שני גולים במצבים נייחים. נצטרך לעבוד על זה, אין מה להוריד את הראש".
על המשך המאבקים בליגה הוסיף גלזר: "אני חושב שיש פה קבוצה מצויינת, סגל מצוין, חדר הלבשה יוצא מהכלל וחומר אנושי טוב ואני חושב שעם כל הבאסה מההפסד, הצגנו כדורגל טוב והפנים קדימה. אני בטוח שמכבי פתח תקוה לא תרד ליגה. אני מאמין שבמשחקים הבאים נדע להביא את הנקודות שאנחנו צריכים להביא".


