המשחק בין מכבי חיפה למכבי נתניה ביום שבת (20:00) יפגיש בין ברק בכר ליוסי אבוקסיס אחרי כמעט שנתיים. בעונה שעברה אבוקסיס אימן גם את בית"ר ירושלים וגם את הפועל תל אביב, אבל בכר היה מעבר לים או בבית. בתחילת העונה הנוכחית אבוקסיס עדיין לא אימן ובשבת זה יהיה דייט ראשון מאז סוף פברואר 2023.
אבוקסיס משמש מאמן ראשי כבר שנים ארוכות, בכר קצת פחות ושניהם פגשו הרבה מאוד יריבים לאורך השנים - אבל לאף אחד מהם אין יריב יותר ותיק איש מרעהו: 26 משחקים ראש בראש בכל המסגרות למעט גביע הטוטו. אצל אבוקסיס סלובודן דראפיץ' במקום השני עם 25 מפגשים, אצל בכר זה רן בן שמעון עם 22.
אז מה קרה ב-26 המשחקים בין שני המאמנים הללו? המאזן ברור ומובהק. שימו לב למספרים: 16 ניצחונות לבכר, 8 תוצאות תיקו, 2 ניצחונות לאבוקסיס. הפרש השערים: 21:46 לבכר.
המשחק הראשון בין המאמנים היה לפני 11 שנים, בדצמבר 2013. עירוני קרית שמונה ניצחה את את בני יהודה 1:2 אחרי מהפך ושער ניצחון מאוחר של אופיר מזרחי. מאז בכר אימן גם בהפועל באר שבע ומכבי חיפה, ואבוקסיס פגש אותו כשעמד גם על הקווים של בני סכנין, שוב בני יהודה, הפועל באר שבע ובית"ר ירושלים.
את שני הניצחונות היחידים שלו נגד בכר, אבוקסיס השיג כמאמן בני יהודה, שניהם ב-2019 (אם כי בעונות שונות). בינואר של אותה שנה הזהובים גברו על הפועל באר שבע 1:3 בבית ובנובמבר ניצחו אותה 1:2 בחוץ.
יתרון (3) 199
20:00

ז'לגיריס קובנה
(1.5+)

פנאתינאיקוס
ז'לגיריס עוברת חודש רע, למרות הניצחון הענק על פרטיזן. היא הפסידה למכבי ואנאדולו וניצחה בקושי את פאריס. פאו אחרי ניצחון ענק על הפועל תל אביב ובמומנטום מרשים. היוונים ימשיכו את המומנטום
יתרון (3) 217
20:15

אל איתיחאד

נאסף קארשי
(2+)
מפגש במסגרת שלב הבתים של ליגת האלופות האסיאתית; אל איתיחאד הסעודית אמנם לא בשיא יציבותה העונה, אך היא מחזיקה בסגל איכותי בהרבה מהיריבה האוזבקית, שמתקשה מאוד במשחקי החוץ שלה לאחרונה.
יתרון (3) 224
20:30

באיירן מינכן
(6.5+)

הפועל תל אביב
מפגש קצוות. באיירן בעונה הכי חלשה שלה במפעל מזה שנים, בעוד הפועל תל אביב עדיין מובילה את הטבלה ובאה אחרי הפסד ביוון לפנאתינאיקוס. עבור האדומים זו הזדמנות נהדרת להתאושש מההפסד. הפועל תל אביב תנצח ומעל הליין
יתרון (3) 268
21:45

פאריס באסקטבול
(1.5+)

הכוכב האדום בלגרד
פאריס הייתה שווה ניצחון בכמה וכמה מהמשחקים האחרונים שלה שהסתיימו בהפסד. הכוכב האדום אמנם בצמרת אבל עוברת קצת ירידה ביכולת שלה לאחרונה. פאריס שווה ניצחון בבית שישים סוף לרצף ההפסדים שלה
רגיל (3) 279
22:00

טוניסיה

אוגנדה
משחק פתיחה בשלב הבתים של אליפות אפריקה. תוניסיה נחשבת לנבחרת מנוסה וחזקה משמעותית, עם רקורד היסטורי מושלם מול אוגנדה שחוזרת לטורניר לראשונה מאז 2019.
מה עוד אומרים המספרים?
- בכר מגיע למשחק ביום שבת עם 4 ניצחונות רצופים על אבוקסיס, בהפרש שערים 2:9.
- ב-11 מ-26 המשחקים, הקבוצות של אבוקסיס לא הבקיעו
- הניצחון הכי גבוה של בכר על אבוקסיס: 1:4 (מכבי חיפה נגד בית"ר ירושלים) ו-0:3 (הפועל באר שבע נגד בני סכנין)
- אבוקסיס ניצח את בכר רק במפגש ה-17 ביניהם
- כמאמן מכבי חיפה לבכר יש 5 ניצחונות ותיקו אחד נגד הקבוצות של אבוקסיס.
- ב-6 המשחקים שלו עם מכבי חיפה נגד אבוקסיס, הירוקים כבשו 13 שערים: 2 רוקאביציה, 2 פיירו, וילדסחוט, לביא, צ'יבוטה, מנחם, אצילי, גרשון, שרי, טהא עצמי, סק. מתוך הרשימה הזו, רק סק וגרשון עדיין במכבי חיפה, והאחרון כבר לא ממש בעניינים.
- מאוויס צ'יבוטה הוא היחיד שיחק אצל שני המאמנים, וגם הבקיע עבור כל אחד במפגשים ביניהם.
- מלכי השערים במפגשי בכר-אבוקסיס הם בן שהר ואנתוני וואקמה, כל אחד עם 6 שערים.


