ערב המשחק אמש (חמישי) בין מכבי תל אביב לריגה, העריכו באתר הסטטיסטיקה "Football Meets Data" את ההסתברות של אלופת ישראל לעלות שלב בליגה האירופית ב-20%. עד כמה הניצחון הדרמטי 1:2 הגדיל את הסיכוי? לא באופן משמעותי, מסתבר.
הבוקר פרסם האתר את התחזיות העדכניות שלו באמצעות מחשב על, וקבע כי הסיכויים של מכבי תל אביב להתברג כעת בין 24 הראשונות בטבלה עומד על 27%. כאמור, מדובר בעלייה זניחה למדי.
מכבי תל אביב מדורגת אחרי המחזור במקום ה-27 בטבלה עם 6 נקודות, כשאת מקומות 22-24 מאיישות פאוק סלוניקי, מיטיולן ואלפסבורג עם 7 נקודות כל אחד. יחד עם זאת, למכבי תל אביב נותרו משחקים קשים מול בודה גלימט ופורטו, כשבתווך היא תפגוש את מכבי חיפה, ולאחר מכן את בית"ר ירושלים.
כדי לעלות שלב, מכבי תל אביב תצטרך ככל הנראה להשיג ארבע נקודות מתוך שש, משימה קשה למדי. הסיבה: הפרש השערים שלה בעקבות התבוסה מול אייאקס, הוא הגרוע ביותר מבין המועמדות להעפלה, ולכן קרוב לוודאי שכדי לעלות היא תצטרך לצבור יותר נקודות.
יתרון (5) 130
21:45

ריאל מדריד

פאריס באסקטבול
(8.5+)
ריאל הפסידה למילאנו אחרי רצף של 8 ניצחונות והיא תגיע למשחק מול פאריס השבורה, שהפסידה 3 ברציפות, ואת 5 האחרונים שלה ביורוליג. ריאל תגיע להתאושש וגם כך תפגוש קבוצה חלשה יותר עם סגל קצר יותר
יתרון (5) 155
22:00

א.א.ק. אתונה

סי. אס. יו קראיובה
(1+)
א.א.ק בכושר אדיר עם 11 משחקים רצופים ללא הפסד בכל המסגרות, מתוכם ניצחה 10. אלא שאת המקום שלה בטופ 8 היא לא הבטיחה ורק ניצחון שלה הערב יעשה זאת. קראיובה שמגיעה מהמקום ה23 מבינה שהיא בסכנת הדחה ורק ניצחון יבטיח לה את המקום בשלב הבא, אך זה לא יהיה קל מול המארחת, שפשוט טובה יותר ותנצח כאן ביותר משער אחד
יתרון (5) 216
22:00

מיינץ

סמסונספור
(1+)
מיינץ מדורגת שמינית בטבלה עם 10 נק', סמסונספור גם כן עם 10 נק' אבל הפרש שערים טוב יותר מציב אותה במקום החמישי. תיקו למעשה לא ישרת אף אחת מהקבוצות, שכן במקרה כזה שתיהן עלולות לסיים את שלב הליגה מתחת למקום השמיני. הרבה על הכף עבור שתי הקבוצות שמגיעות בפורמה לא טובה, הרבה לחץ אבל דווקא האורחת היא זו שמיעטה להפסיד העונה. גם הערב אפשר להעריך שלא תפסיד
על פי האתר "Football Meets Data", למכבי תל אביב יש את הסיכוי ה-29 בטיבו לעלות לשלב הבא. לצורך העניין, לבשיקטאש אותה ניצחו הצהובים גם כן 6 נקודות, אבל סיכוייה לעלות אפילו נמוכים יותר (18%).
