ההסתה בטורקיה נגד ישראל עולה על גדותיה כבר למעלה משנה בחסות השליט רג'פ טאיפ ארדואן, ולקראת המשחק בין בשיקטאש למכבי תל אביב בליגה האירופית, היא מקבלת ביטויים נרחבים. כזכור, המשחק יתקיים בהונגריה ולא באיסטנבול בגלל שיקולים בטחוניים.
בטור שפורסם ב-turkiyegazetesi, הכותב אירפן אוזפטורה, הרחיק בהיסטוריה עד ימי המכבים והסביר: "נגד מי תשחק בשיקטאש בשבוע הבא, מועדון ספורט או ארגון טרור? מכבי זה לא שם של מחוז או עיר, אלא של ארגון גרילה שלחם נגד הממלכה הסלאוקית".
אוזפטורה המשיך את הטור הארוך שלו בו עיוות אמיתות היסטוריות וגם טען שהאימפריה העותומאנית סיפקה מקלט בטוח ונוח ליהודים שברחו מאנטישמיות באירופה לפני מאות שנים - ובתמורה אלו בגדו בה כשלא סייעו במלחמות ורק תכננו כיצד להמשיך הלאה ולהתיישב ב"פלסטין".
רגיל (6) 93
15:00

הפועל רמת גן
 

הפועל כפר שלם 
 
הפועל רמת גם עם מאמן חדש על הקווים, מסאי דגו, כבר השיגה ניצחון בגביע. במשחק ביתי מול קבוצה בינונית היא חייבת להשיג ניצחון בדרך אולי לעלייה.
יתרון (6) 210
21:15

אולימפיאקוס
 

הפועל תל אביב 
 (4.5+)
אם הפועל תל אביב רוצה להוכיח עוד יותר שהיא בצמרת בזכות ולא בחסד, ניצחון כאן יעשה את העבודה. כך או כך, יש לה סגל מספיק טוב כדי לפחות לעמוד בליין
יתרון (6) 237
21:30

באסקוניה
 (3.5+)

אנאדולו אפס 
 
אנאדולו קבוצה טובה יותר, ואין על כך בכלל ספק. באסקוניה אולי תצליח לקחת את המשחק הזה לכיוון צמוד יותר, אבל אנאדולו תנצח מעל הליין בסיום
יתרון (7) 113
17:00

ברנלי
 (2+)

ארסנל 
 
הליין לא מקל על הסימון ובכל זאת, ההתקפה של ארסנל כל כך מוכשרת שלברנלי יהיה יותר מדי קשה לעצור אותה. גם בחלק ההגנתי האורחת עם יתרון עצום וממעטת לספוג. ארסנל ביותר משני שערים
רגיל (7) 181
18:30

הפועל פתח תקווה
 

בני סכנין 
 
קשה מאוד לראות כאן פייבוריטית אמיתית, שתי הקבוצות די משלימות אחת את השנייה מבחינה הגנתית והתקפית. תיקו
הכותב האנטי-ישראלי הוסיף ברפרנס למהומות באמסטרדם: "כרגע מכבי תל אביב מוגנת על ידי המוסד, והיא שולחת חיילים למשחקים שלה כדי לעורר מהומות. הם שרים ללא בושה 'אין בתי ספר בעזה כי לא נשארו שם ילדים'. תמיד היו קבוצות כדורגל 'פוליטיות' ותמיד יהיו, אבל מעולם לא שמעתי עם אוהדים שמעודדים טבח של ילדים...
"למרות שמכבי תל אביב מגיעה מהמזרח התיכון, היא משחקת במפעל אירופי - בגלל שהקבוצות מישראל נזרקו מאסיה. בכל משחק שלה יש תקריות ואופ"א הפחדנית לא מענישה אותה. אז עכשיו בשיקטאש צריכה לארח אותה במגרש נייטרלי. אנחנו לא רוצים אותם גם באירופה, שיעברו לאמריקה".



