מכבי בני ריינה ניצחה הערב (שבת) לראשונה בליגה את מ.ס. אשדוד - 1:2 באצטדיון הי"א. איש המשחק היה אזקיאל הנטי, שבעונה שעברה סייע לאשדוד להינצל מירידה והעונה סבל מבצורת ממושכת, אבל היון כבש צמד שהיוו עבורו שערי הבכורה העונה, במגרש אותו למד להכיר היטב. המנצחת התבססה במקום החמישי, אשדוד בצרות אחרי נקודה אחת מ-15 האחרונות ותרד אל מתחת לקו האדום אם מכבי נתניה תנצח מחר את מכבי פתח תקוה.
שרון מימר, מאמן מכבי בני ריינה: "ניצלנו מצבים וזה היה חשוב כדי לקבל ביטחון למחצית השנייה. אשדוד עלו טוב והגיעו לחצאי מצבים, עשינו תיקון במערך שלנו ואני גאה בשחקנים. היום חסרו לנו ארבעה שחקנים מאוד משמעותיים, זה מראה על העוצמות שלנו. השחקנים שנכנסו עשו עבודה מצוינת. היה חשוב אחרי ההפסד המטופש לסכנין לא לצאת עם רצף רע לפגרה. היום זה ניצחון של הנטי, חלוץ רעב שבאמת בא והראה את האיכויות שלו הערב. הלוואי שזה ימשיך ככה. היו לנו כמה שיחות על איך לשפר את ההגעה למצבים ולהציב את הגוף ואיך להיות רעב באזורים האלה. הוא גבר לפני שהוא שחקן, כיף לדבר איתו. הוא בא רעב כמו שרצינו ושחקן ברמה גבוהה. אנחנו שמחים שהוא איתנו".
מימר הוסיף: "לפעמים צריך לדעת לשמור על התוצאה. יצאנו למתפרצות ויכולנו לגמור את המשחק, אבל קיבלנו החלטות לא טובות והיינו קצת עייפים. ראיתם במחצית הראשונה כדורגל ברמה גבוהה לטעמי".
אזקיאל הנטי, איש המשחק: "עצוב לי שזה קרה מול הקבוצה הקודמת שלי. אני אוהב את אשדוד, זה היה אמוציונלי לכבוש כאן. העונה התחילה שונה מבחינתי, הייתי פצוע ולקח לי זמן להיכנס לעניינים. אני יודע מה אני יכול לתת, אני רוצה להיות השחקן הטוב בליגה ומקווה להמשיך לשחק ולעמוד במטרות שלי. אני אוהב את ישראל. לאחי הגדול קוראים ישראל כי אמא שלי תמיד אהבה את המדינה. אני מרגיש פה בטוח, יש לי הרבה חברים וטוב לי פה".
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 71
15:00

מכבי אחי נצרת

מכבי חיפה
מכבי חיפה לא בעונה טובה בליגה, מה שהופך את הגביע למטרה חשובה מבחינתה. היא לא יכולה לזלזל כאן ולכן, עם יכולת טובה, היא צפויה להביס פה במשחק שיסתיים עם ארבעה שערים לפחות
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
יתרון (7) 189
17:30

מכבי תל אביב

הפועל חיפה
(1+)
הכושר של מכבי תל אביב בשבועות האחרונים לא הולך ומשתפר, ולמעשה היחידה שהיא הצליחה לנצח לאחרונה היא אותה הפועל חיפה במשחק הליגה האחרון ביניהן. אבל הפועל חיפה מגיעה אחרי שני ניצחונות רצופים, מומנטום טוב ובעיקר נחישות להיראות טוב יותר במפגש הקרוב. האורחת לא תפסיד ב90 דקות
יתרון (7) 208
18:40

הפועל ירושלים

מכבי רעננה
(14+)
ירושלים מגיעה אחרי שדרסה את נתניה החלשה ומקבלת עוד משחק בית מול יריבה חלשה. רעננה עם 7 הפסדים רצוף ונראה שזה שאלה של כמה. האם ירושלים מסוגלת לתת עוד תצוגה כזו? יהיה לה קשה. שווה ללכת פה על רעננה שתעמוד בליין, כי היא גם אינה קבוצה שמובסת
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
אלי לוי, מאמן מ.ס. אשדוד: "שיחקנו רע, בואו נגיד את האמת. עשינו את כל השינויים שיכולנו לעשות, לא הצלחנו. יוצאים לפגרה עם חומר למחשבה ובעיקר חומר לעבודה. במחצית השנייה שיחקנו קצת יותר טוב, אבל זה עדיין לא מספיק. יש לנו פגרה לעבוד קשה ולחזור להיות קבוצה שמייצרת משחקים טובים והמשכיות, ולא חוסר יציבות. הנטי? לא צובט לי שהוא לא אצלי, אני מאמין בשחקנים שנמצאים כאן".
על מוחמד כנעאן ששוב נפצע: "מבחינת הפרוטוקול והחזרה לאימונים, יכולנו לשתף אותו. לא יכולנו לחזות מה יקרה לו. אני מקווה שזה לא יהיה משהו שיגרום לו להיעדר לעוד תקופה. הוא ייבדק, נראה מה קורה. אני מקווה שזה לא חמור".
עומרי בן הרוש, בלמה של מ.ס. אשדוד: "מתוסכל מאוד. עבדנו על כל מני דברים במהלך השבוע ולא הצלחנו ליישם אותם. באנו למשחק קשה מול קבוצה מאוד חזקה ומאומנת. לא עמדנו בציפיות של עצמנו וככה זה נראה. היו מכות הדדיות עם הנטי כל המשחק, על המגרש עושים מה שצריך כדי להביא נקודות. אנחנו צריכים להסתכל על עצמנו, לעשות חשבון נפש ולהרים את הראש".
על כנעאן: "חמודי נכנס וכנראה הייתה איזו תנועה מסוימת, אולי חשש אחרי הרבה זמן בחוץ. אני לא יכול לשפוט. יש עכשיו פגרה אז יש לו זמן להתאושש".


