אחרי המשחק המסוייט נגד אייאקס וליל הבלהות שעבר על אוהדיה באמסטרדם, מכבי תל אביב נחתה היום (שישי) בשלום בנמל התעופה. כזכור, בעלי מכבי תל אביב מיטש גולדהאר, נציג הבעלים ג'ק אנגלידיס ואנשים מהמועדון שנשארו באמסטרדם ולא חזרו עם הקבוצה לפני הצהריים בטיסה לארץ, מסיירים בשעות האחרונות בבתי המלון במרכז אמסטרדם ומנסים לסייע לאוהדים שחוששים לצאת מהחדרים. גולדהאר ואנגלידיס דחו את טיסתם לקנדה לערב.
לקראת הגעת אוהדי מכבי תל אביב מאמסטרדם לישראל , במסגרת שיתופי הפעולה בין משטרת ישראל לבין משטרת הולנד ולשם קידום החקירה , הגיעו חוקרי משטרה וחוקרי זיהוי פלילי לנמל התעופה בן גוריון לפגוש את האוהדים לתיעוד פורנזי ונטילת פרטים ראשוניים טרם עדות מפורטת. במקביל, נציג המשטרה בהולנד נמצא בקשר ישיר עם משטרה המקומית לסיוע בהעברת האוהדים לנמל התעופה בהולנד.
יתרון (6) 79
14:00

מ.ס בני יפו אורתודוכסים
(3+)

מכבי נתניה
על אף פערי הרמות הברורים, נתניה מקבלת כאן הפרש שערים די גדול לעבור. האורחת תעשה רוטציות בסגל, בני יפו תילחם עם כל מה שיש לה. זה יסתיים בניצחון נתנייתי בשלושה שערים בדיוק
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 84
14:00

הפועל ירושלים

הפועל אום אל פאחם
אמנם מדובר בתקופות שונות וקבוצות שונות, אבל בכל המפגשים הקודמים בין השתיים נכבש שער אחד לכל היותר. בדרך כזאת או אחרת זה לא יפתיע אם גם המפגש הקרוב שייערך היום יהיה דל בשערים
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
אליה, אוהד מכבי תל אביב: "צריך להגיד הגומל, מזמור לתודה. ניצלנו בנס. בזכות השבת ניצלנו, חזרנו בזמן כדי לשמור אותה. המלון שלנו היה בכיכר דאם וראינו שהמוסלמים מחפשים יהודים כדי לתקוף. אתה מנסה להימנע מהסיטואציה, רוצה לעזור לחברים, אבל לא להיכנס למהומות. ברגע שנכנסנו למלון התחלנו לשמוע יריות, לא יודע אם זיקוקים או משהו אחר. אתה רואה שאתה באירוע חריג, זו לא סיטואציה רגילה. ראיתי שרודפים אחרי אוהדים, אנחנו הצלחנו לברוח".
עידן משלניק, אוהד נוסף שנחת מאמסטרדם: "אנשים נכנסו בלילה עם חתכים לקזינו אחרי שהרביצו להם, בגדים קרועים, דברים לא נורמליים. התחבאנו שם שעתיים עד שיכולנו לצאת. אחר כך הגיעה המשטרה והלכנו איתה מסביב, אבל באו וניסו לעשות בנו לינץ'. המשכנו עם ליווי משטרתי, אבל השוטרים לא הסכימו ללות כל אחד למלון שלו. היו מלא מוסלמים שחיכו ממש ליד המלונות. הגענו לכיכר דאם, ראינו שם עוד אוהדים ישראלים שהיו רחוקים מהמלונות שלהם והם ישנו אצלנו על הרצפה. חיכו לנו חמולות על גבי חמולות, משהו לא נורמלי. המשטרה לא התערבה ולא עשתה כלום. בחיים לא הייתי כל כך מפוחד".
"התקדמנו לכיוון המלון, הכול היה רגוע. ואז ראינו ממש קבוצה של 15 חבר'ה עם חולצות שחורות. הם תקפו בנאדם. המשכנו בריצה למלון. רדפו אחרינו בסמטאות חשוכות. ברחנו, לא היינו יכולים לעזור לאוהד שהותקף. כנראה שהצליחו לעזור לו, אבל היו דקירות וגם נשק חם", אמרו שני אוהדים נוספים, "לא ראינו כוחות משטרה ולא שום דבר. במהלך הלילה היו חזיזים, היתה זירת מלחמה".


