עידן יוסי אבוקסיס החל אתמול (רביעי) במכבי נתניה עם אימון הבכורה שהעביר המאמן החדש, שמונה במקומו של מרקו בלבול וחתם עד סוף העונה. היום אחר הצהריים תיערך מסיבת העיתונאים לקראת המשחק נגד הפועל ירושלים בשבת (15:00, ספורט3), בה ידבר אבוקסיס לראשונה אחרי חודשים רבים בהם גזר על עצמו שתיקה.
נתניה שנמצאת במשבר עמוק מדורגת אחרונה בטבלה עם ארבע נקודות בלבד, כאשר עד כה ספגה הקבוצה 16 שערים והיא בתחתית הליגה גם בקטגוריה הזו, עם ממוצע של שני שערי חובה למשחק.
אבוקסיס העביר מסר לשחקנים ואמר להם שמה שהיה עד עכשיו שייך לעבר והוא מבחינתו מגיע עם דף נקי לגבי כל אחד ואחד משחקני הסגל. בנתניה טוענים מתחילת העונה שהסגל הקיים שווה הרבה יותר ממה שהשיגה הקבוצה עד כה, אולם על המגרש זה היה נראה אחרת לגמרי.
יתרון (5) 33
18:00

מכבי ראשון לציון

בני הרצליה
(1+)
ראשון לציון עברה סריית משחקים קשה עם הפסדים להפועל ת"א, ירושלים ומכבי ר"ג, וניצחה את ב"ש. בסה"כ היא נראית טוב והיא פוגשת קבוצה במשבר ענק, עם 7 הפסדים רצופים. קשה לראות את ההרצליינים החלשים מתעלים פה. ראשל"צ עם האנרגיות תנצח
רגיל (5) 91
19:45

מאלמו

פנאתינאיקוס
פנאתינייקוס במגמת שיפור אחרי פתיחת עונה גרועה. מאלמו סיימה את אחת העונות הגרועות שלה בשנים האחרונות והיא משחקת רע מאוד ללא יכולת טובה לשלוט במגרש.
השוער עומר ניראון סיים לרצות עונש הרחקה ויישוב להרכב. אחת ההתלבטויות הגדולות של אבוקסיס נוגעת לחוליית ההגנה שלו: המאמן ידוע כאחד שמרבה להעמיד שלושה בלמים בהגנה ואם כך יקרה, אז מקומם של יובל שדה וניקיטה סטוינוב נראה מובטח והשחקן השלישי שישחק לצדם ייבחר מבין מוחמד ג'טיי, עוביידה חטאב ואיתי בן שבת, כאשר גם כארם ג'אבר יכול לשחק כבלם מצד ימין ואז רז מאיר או פרדי ורגאס עשויים להיות מתופקדים על הקו באגף הזה.
לאבוקסיס נותרו שני אימונים עד המשחק ומעניין יהיה לראות עם מי הוא יחליט ללכת בבכורה שלו כמאמן היהלומים. הקשר סאהר תאג'י שנפצע במשחק האחרון סובל מכאבים בברכו והוא בספק גדול לשבת. ז'אניו ביקל, שנכנס כמחליף בתחילת המחצית השנייה נגד הפועל חיפה, עשוי לשוב להרכב וגם שחקנים כמו איתמר שבירו, מקסים פלקושצ'נקו ועוז בילו שלא קיבלו הרבה קרדיט אצל בלבול, עשויים להרוויח דקות משמעותיות כעת.


