אראל שימשיר עלה לכותרות בימים האחרונים גם בישראל וגם בטורקיה, אבל ספק אם ידע עד כמה הפרובוקציה במשחק נגד מכבי תל אביב תשתלם לו. קשר מיטיולן שהתגרה בשחקני הצהובים במהלך ובסיום המשחק, קרא לעברם "Free Palestine" והפך את ההתמודדות למיני-סערה פוליטית ש"כיכבה" גם בתקשורת הטורקית - אמור לקבל בימים הקרובים זימון רשמי לסגל הנבחרת הבוגרת, לראשונה בקריירה.
על פי דיווחים בטורקיה, נבחרת דנמרק שאת מדיה לבש שימשיר גם בנבחרות הצעירות, שקלה לזמן אותו לנבחרת הבוגרת ואחרי התקופה האחרונה בה הקשר כיכב כאמור על המגרש ומחוצה לו - טורקיה נכנסה לתמונה והחליטה להילחם עליו.
שימשיר כבר למעשה קיבל את ההודעה על כך שיזומן להתכנסות הבאה של נבחרת טורקיה, ולכן גם בלם באופן אישי את החיזורים מצד נבחרת דנמרק. בתקשורת הטורקית הוא תואר כ"קשר צעיר מוכשר בקו עלייה, ופטריוט גדול".
רגיל (4) 156
14:30

בורקינה פאסו

גינאה המשוונית
בורקינה פאסו מגיעה כפייבוריטית ברורה בזכות סגל מוכשר שכולל שחקנים מובילים באירופה והיסטוריה של הצלחות בטורניר. מנגד, גינאה המשוונית היא נבחרת עיקשת שידועה ביכולתה להפתיע את הגדולות ולשמור על משחק הגנה צפוף.
יתרון (4) 187
17:00

אלג'יריה

סודן
(1+)
אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה בטורניר כולו, מחפשת להתחיל ברגל ימין ולהשכיח את האכזבות מהטורנירים האחרונים. סודאן נחשבת לאנדרדוג מובהק במשחק הזה ותנסה בעיקר להתגונן ולצאת להתקפות מתפרצות.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(16+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(2+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ במטרה להשיג שלוש נקודות מהירות. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
בסוף השבוע הביאו בטורקיה את הצד של השחקן לאירועי המשחק נגד מכבי תל אביב, וטענו כי "שימשיר נפצע והוחלף בגלל מרפק מכוער ומכוון של סתיו למקין" והוסיפו כי "הפרובוקציה של הישראלים נמשכה במסדרונות חדרי ההלבשה, שם שימשיר הותקף במכות על ידי השחקנים הישראלים".
שימשיר בן ה-22 נולד בדנמרק להורים טורקים, וייצג את דנמרק כמעט בכל הנבחרות הצעירות. כשהגיע לגיל המתאים לנבחרת הצעירה, הוא שינה את דעתו והחל לייצג את טורקיה. כעת, כאמור, הוא עשוי את הזימון לנבחרת הבוגרת - ולהוכיח כשזה נוגע ליחסי טורקיה-ישראל, הפרובוקציות משתלמות.


