מאטיי יוג הוא שופט בינלאומי מנוסה למדי. לסלובני בן ה-44 יש רזומה עשיר במפעלים האירופאים, כולל ניהול משחקים מרכזיים בליגת האלופות, אבל נדמה שבכל פעם שנקרית בדרכו יריבה ישראלית, התוצאה זהה.
מכבי תל אביב חשה זאת אתמול (חמישי) על בשרה. אחרי חצי ראשונה קצבית ואיכותית היא הובילה 0:1 בבראגה, אבל רצף טעויות והחלטות שנויות במחלוקת של יוג הובילו להפסד 2:1 דרמטי. זה החל עם הפנדל שנשרק לחובת מכבי תל אביב אחרי נגיעת יד גבולית של רז שלמה, ונמשך עם שני כרטיסים אדומים ששלף לעבר גבי קניקובסקי וטייריס אסנטה בתוספת הזמן.
אבל את מי שעוקב אחרי ההיסטוריה של יוג, זה לא באמת אמור להפתיע. ארבע פעמים שפט יוג קבוצות ישראליות במפעל אירופאי, ורק פעם אחת זה לא הסתיים במפח נפש - וגם זה עם הרבה מזל.
למעשה, זה החל עוד ב-2012, אז שפט יוג את נבחרת ישראל במשחק חוץ בבאקו נגד אזרבייג'אן במשחק פתיחת קמפיין מוקדמות המונדיאל. ביברס נאתכו העלה את נבחרת ישראל ליתרון בדקה ה-50 מבישול של מאור מליקסון, אבל רוסלן אבישוב איזן כעבור 15 דקות והנבחרת של גוטמן סיימה ב-1:1 מאכזב, שהחל קמפיין נוסף של מפח נפש.
באוגוסט 2016 יוג היה שם כאשר בית"ר ירושלים פספסה הזדמנות גדולה בסיבוב השני של מוקדמות הליגה האירופית מול סנט אטיין. הצרפתים שהגיעו למשחק עם יתרון 1:2 מהמשחק הראשון, נותרו ב-10 שחקנים בדקה ה-45 אחרי שהשוער סטפן רופייה הורחק באדום ישיר - אבל לא ניצלו את היתרון המספרי והודחו.
כמה חודשים עברו, והמנחוס של יוג היכה שנית. הפעם הוא ניהל משחק של הפועל באר שבע נגד בשיקטאש בשלב 32 האחרונות של הליגה האירופית, וראה את הקבוצה של ברק בכר מפסידה 2:1 ומודחת אחרי מסע קסום והיסטורי.
מכבי חיפה הייתה היחידה שניצלה מהמנחוס של יוג - ועשתה זאת בעור שיניה. בעונה שעברה הגיע השופט הסלובני לשפוט את משחק הגומלין של הירוקים נגד גנט בשלב הנוקאאוט של הקונפרנס ליג, וכמעט חיבל לה בתוכניות. צהוב שני (מוצדק) ששלף לעבר דניאל סונדגרן בדקה ה-72 גרם לדפיקות לב מואצות אצל יעקב שחר, אבל הקבוצה שלו שמרה לבסוף על התוצאה, סיימה ב-1:1 והבטיחה שמינית גמר.
יתרון (1) 185
18:30

הפועל גליל עליון

עירוני נס ציונה
(3+)
נס ציונה טרם ניצחה העונה ולמעשה, הניצחון האחרון שלה היה באפריל. היא סובלת מהמון פציעות והיא פוגשת את גליל עליון, אחרי ניצחון על נתניה. גליל עליון כבר ניצחה בנס ציונה בגביע ווינר והפעם, בבית, אמור להיות לה הרבה יותר קל
רגיל (1) 196
18:30

מנצ'סטר סיטי

ליברפול
ה-משחק של המחזור בפרמיירליג. סיטי וליברפול נפגשות אחרי ששתיהן נראו נהדר בליגת האלופות באמצע השבוע שעבר. ליברפול בתקופה פחות טובה בליגה ואיבדה גובה כשרק נקודה מפרידה בינה לבין סיטי כרגע. אבל המארחת נראית מצוין ובבית הדומיננטיות שלה מורגשת עוד יותר, והיא תנצח כאן
יתרון (1) 307
21:45

ליון
(1+)

פאריס סן ז'רמן
רשימת הפצועים של פ.ס.ז' מאוד מאוד ארוכה ומשמעותית - דמבלה, חכימי, מנדש ודואה בחוץ. כמובן שלא חסר לה עומק, אבל אין ספק שהחיסורים האלה ישפיעו עליה. ליון קבוצה ביתית חזקה מאוד שניצחה שישה משבעת משחקי הבית שלה העונה בכל המסגרות. במצב בו האורחת נמצאת, ליון יכולה להוציא נקודות
אתמול, כאמור, יוג הפציע שוב במשחקה של מכבי תל אביב - וכעת כבר אפשר להצביע על סוג של מגמה.
