הפועל באר שבע שבה אתמול (שני) להתאמן אחרי חופשה של מספר ימים, ופתחה בהכנות למשחק החוץ בשבת מול מכבי תל אביב. השאלה שעדיין מרחפת היא האם הקבוצה תוכל לרשום את הקשר הברזילאי לוקאס ונטורה לשבת, מאחר שארתור שושנאצ'ב חזר אחרי שכבר היה עם רגל וחצי באנורתוזיס פמגוסטה, ואת דיינר קיניונס הקבוצה עדיין לא מצליחה לשחרר.
לקבוצה יש שישה זרים חתומים וכדי לרשום את ונטורה, היא צריכה להשתחרר משחקן או להקפיא אותו, דבר שלא רוצים לעשות במועדון. יש עוד מספר ימים עד סוף השבוע ובקבוצה ינסו להסדיר את העניין על מנת שונטורה יוכל לשחק.
בתוך כך, נרשמה אמש עוד התקדמות במשא ומתן עם מתן בלטקסה וההערכה היא שהוא יחתום לשנתיים. לגבי העונה הנוכחית כמעט שאין מחלוקות, מאחר שמכבי תל אביב כבר שילמה לבלם שתי משכורות, אך הצדדים עדיין בדיונים בנוגע לעונה הבאה, כמו גם לגבי האופציה שרוצה באר שבע לעונה שלישית בחוזהו.
בקבוצה רוצים להשלים את העסקה תוך 48 שעות, כאשר יתכן שהופעת הבכורה של בלטקסה תהיה מול מכבי תל אביב, אלא אם הצהובים יתנגדו לכך. יחד עם זאת, ברור שגם אחרי החתמת בלטקסה, צירוף בלם זר לא ירד מהפרק מאחר שייקח עוד זמן רב עד שמיגל ויטור יחזור.
יתרון (5) 130
21:45

ריאל מדריד

פאריס באסקטבול
(8.5+)
ריאל הפסידה למילאנו אחרי רצף של 8 ניצחונות והיא תגיע למשחק מול פאריס השבורה, שהפסידה 3 ברציפות, ואת 5 האחרונים שלה ביורוליג. ריאל תגיע להתאושש וגם כך תפגוש קבוצה חלשה יותר עם סגל קצר יותר
יתרון (5) 155
22:00

א.א.ק. אתונה

סי. אס. יו קראיובה
(1+)
א.א.ק בכושר אדיר עם 11 משחקים רצופים ללא הפסד בכל המסגרות, מתוכם ניצחה 10. אלא שאת המקום שלה בטופ 8 היא לא הבטיחה ורק ניצחון שלה הערב יעשה זאת. קראיובה שמגיעה מהמקום ה23 מבינה שהיא בסכנת הדחה ורק ניצחון יבטיח לה את המקום בשלב הבא, אך זה לא יהיה קל מול המארחת, שפשוט טובה יותר ותנצח כאן ביותר משער אחד
יתרון (5) 216
22:00

מיינץ

סמסונספור
(1+)
מיינץ מדורגת שמינית בטבלה עם 10 נק', סמסונספור גם כן עם 10 נק' אבל הפרש שערים טוב יותר מציב אותה במקום החמישי. תיקו למעשה לא ישרת אף אחת מהקבוצות, שכן במקרה כזה שתיהן עלולות לסיים את שלב הליגה מתחת למקום השמיני. הרבה על הכף עבור שתי הקבוצות שמגיעות בפורמה לא טובה, הרבה לחץ אבל דווקא האורחת היא זו שמיעטה להפסיד העונה. גם הערב אפשר להעריך שלא תפסיד
רועי גורדנה עדיין סובל מכאבים ולמרות תחזיות אופטימיות שיוכל לחזור בעוד שבועיים, עדיין מוקדם לדעת כיצד רגלו תגיב לתנועה אינטנסיבית על כר הדשא.
