מכבי תל אביב הביסה אמש בקלות את באצ'קה טופולה והיום (שישי) הוגרלה בליגה האירופית וגילתה את זהות שמונה היריבות שלה. לאלופת ישראל מצפה הגרלה לא פשוטה כלל, כאשר בין היריבות החזקות כמו פורטו, אייאקס וריאל סוסיאדד נמצאת גם בשיקטאש הטורקית ושתי יריבות סקנדינביות.
לפי ההגרלה, מכבי תל אביב תארח כנראה בהונגריה את פורטו, ריאל סוסיאדד, מיטיולן הדנית ו-RFS ריגה הלטבית ותתארח אצל אייאקס באמסטרדם, בראגה הפורטוגלית, בודו גלימו הנורבגית ובשיקטאש הטורקית. לוח המשחקים יתפרסם במהלך יום שבת.
היריבות של מכבי תל אביב בליגה האירופית
דרג א': פורטו (בית), אייאקס (חוץ)
דרג ב': ריאל סוסיאדד (בית), בראגה (חוץ)
דרג ג': מיטיולן (בית), בודו גלימט (חוץ)
דרג ד': בשיקטאש (חוץ), RFS ריגה (בית)
✅ Home and away opponents for Pot 1 teams ?✈️#UELdraw pic.twitter.com/RCjsL46sCn
— UEFA Europa League (@EuropaLeague) August 30, 2024
ההגרלה המלאה
✅ Home and away opponents for Pot 2 teams ?✈️#UELdraw pic.twitter.com/WGblhkICbJ
— UEFA Europa League (@EuropaLeague) August 30, 2024
✅ Home and away opponents for Pot 3 teams ?✈️#UELdraw pic.twitter.com/8FhxJuwvkp
— UEFA Europa League (@EuropaLeague) August 30, 2024
✅ Home and away opponents for Pot 4 teams ?✈️#UELdraw pic.twitter.com/jL6rKGsSGT
— UEFA Europa League (@EuropaLeague) August 30, 2024
אז איך זה עובד?
בניגוד לשנים עברו, הפעם לא מדובר בשלב בתים, אלא בפורמט חדש בדומה לליגת האלופות: שלב ליגה שיכלול 36 קבוצות. כל אחת תקיים שמונה משחקים (ארבעה בבית וארבעה בחוץ) מול שמונה יריבות שונות. זאת אומרת, אלופת ישראל תשחק מול שתי יריבות מכל דרג, כולל הדרג שלה (דרג ב') ומבחינתה כמובן מדובר בשמונה משחקי חוץ, לאור האיסור לקיים משחקים בישראל בעקבות המצב הביטחוני.
המחזור הראשון (ורק הוא) ייערך בימים רביעי וחמישי (25-26 בספטמבר), השני ביום חמישי שבוע לאחר מכן ובהמשך אין שוב משחקים עוקבים, עד למחזור השביעי והשמיני שיהיו ב-23 וב-30 בינואר. שמונה הראשונות בתום שלב הליגה יעפילו ישירות לשמינית הגמר, בעוד מקומות 9-24 ישחקו ביניהן בפלייאוף (בית וחוץ) על הכרטיסים הנותרים לשמינית. מקומות 25 ומטה יודחו מאירופה.
יתרון (5) 124
19:15

אנאדולו אפס
(5.5+)

ריאל מדריד
אנאדולו בעונת בלהות, אך היא ניצחה את ברצלונה במשחק הבית האחרון שלה. עם זאת, ריאל נראית מצוין בחודש האחרון, אחרי ניצחון על המוליכה הפועל תל אביב. הבלאנקוס במומנטום אותו הם ימשיכו פה מול קבוצה נחותה
יתרון (5) 218
21:00

הפועל ירושלים

ונציה
(9+)
הפגרה לא באה בזמן להפועל ירושלים שיצאה אליה במומנטום אדיר. ונציה נראית טוב גם כן העונה אבל דומיננטית יותר בבית מאשר בחוץ. אפשר לראות את המשחק הזה איכשהו הופך צמוד. ונציה תעמוד בליין
יתרון (5) 228
21:05

הפועל תל אביב

ליון-וילרבאן
(14.5+)
ןילרבאן היא אחת הקבוצות החלשות ביורוליג. הפועל תל אביב אחרי ההפסד לריאל מדרייד אחרי מנוחה קצרה, מועמדת להביס בקלות.
המענקים
גם מבחינת המענקים יש שינוי. לאור הגדלת מספר המשחקים, שווי ניצחון בליגה האירופית פחת. הכניסה לשלב הליגה של המפעל המשני הבטיחה למכבי תל אביב כ-4.7 מיליון יורו (כולל הבונוסים על המוקדמות) ומכאן ניצחון יהיה שווה 450 אלף יורו (לעומת 630 בעונה הקודמת) וכל נקודה 150 אלף.
לשם השוואה: נשירה לשלב הליגה בקונפרנס ליג הייתה מעניקה למכבי תל אביב כ-3.8 מיליון יורו (כולל המוקדמות) ובמפעל הזה, השלישי בחשיבותו, יש בונוס של 400 אלף יורו על ניצחון (לעומת 500 בעונה הקודמת) ו-133 אלף עבור כל נקודה.




