החתמה מרשימה למ.ס. אשדוד, שמצרפת את לואי דה לוקאס, בלם מהרפובליקה הדומיניקנית ששיחק במשחקים האולימפיים האחרונים בפריז. דה לוקאס, שיחגוג בשבוע הבא את יום הולדתו ה-30, כבר נחת בישראל ובשעה זו עובר בדיקות רפואיות לקראת חתימה לעונה הקרובה.
במשחקים האולימפיים בפריז הקיץ פתח בהרכב נבחרתו ב-0:0 נגד מצרים, בהפסד 3:1 לזוכה הטרייה ספרד וכן ב-1:1 מול אוזבקיסטן. עם זאת, בישראל הוא כנראה זכור לחובבי העיקר בעיקר בעקבות התקרית עם אליאל פרץ בפברואר האחרון - הבלם טען שפרץ קילל אותו קללות גזעניות ושלכאן הכה אותו, הישראלי מנגד הכחיש.
דה לוקאס תקף את אליאל פרץ והורחק מ-10 משחקים
יתרון (2) 108
18:35

מכבי רעננה
(1+)

מכבי רמת גן
אחרי שמונה הפסדים ברציפות , ספק רב, אם מכבי רעננה יכולה לנצח את מכבי רמת גן שהשיגה שני ניצחונוצת בארבעה משחקים.
רגיל (2) 124
19:00

הפועל כפר שלם

בני יהודה
כפר שלם לא מגיעה למשחק הזה במומנטום שיא, ובני יהודה אולי שחררה קצת לחץ עם הניצחון בגביע. דווקא בדרבי שכזה שייערך בשכונת התקווה, בני יהודה חייבת להגיע נחושה יותר בהתחשב במצב שלה בטבלה. הפעם היא תנצח
רגיל (2) 132
19:00

עירוני מודיעין

הפועל חדרה
המצב בתחתית צמוד מאוד וחדרה מעל הקו האדום רק בזכות הפרש שערים. היא חייבת להתחיל לצבור נקודות ולמרות שהיא במשחק חוץ הערב, זו משוכה שהיא יכולה לעבור
יתרון (2) 180
20:30

מכבי חיפה

הפועל חיפה
(1+)
מכבי חיפה נמצאת בתקופה טובה והיא חוזרת לעצמה עם 4 ניצחונות ב-5 משחקי הליגה האחרונים. הפועל חיפה מגיעה לדרבי לאחר שני הפסדים רצופים בגביע ובליגה. נראה כי לפי הכושר הנוכחי מכבי חיפה צפויה לנצח את המשחק הזה בהפרש של יותר משער אחד
דה לוקאס, שמחזיק גם באזרחות ספרדית, שיחק בליגות הנמוכות בספרד לאורך הקריירה, עד שבאוגוסט 2020 עבר לפ.צ האקה הפינית ושם נבחר לשחקן העונה של הקבוצה. בינואר 2023 עבר לליבינגסטון הסקוטית ובחלוף שנה חתם בא.א.ל לימסול הקפריסאית, במדיה שיחק בחצי העונה האחרונה - אולם במרבית הזמן בלימסול היה מורחק והושעה עקב התקרית עם אליאל פרץ בדרבי של לימסול במסגרת הגביע.
כאמור, בפברואר האחרון, כפי שתועדו השניים, נראה שפרץ פונה אל בלם היריבה, שמגיב באגרוף עוצמתי לפניו ולאחר מכן גם בעט בו. שניהם הורחקו בכרטיסים אדומים על ידי השופט האיטלקי לוקה זופרלי.
בקפריסין נחשף בזמנו דו"ח השופט של זופרלי, שכתב: "בסיום המשחק ועדיין על כר הדשא, מספר 8 של אפולון אליאל פרץ, קילל שחקן יריב, את מספר 30 של א.א.ל לואי דה לוקאס. בתגובה, דה לוקאס בעט וחבט בעוצמה רבה ובאלימות באליאל פרץ". הבלם הדומיניקני נענש בהרחקה מעשרה משחקים בסך הכל על התנהגותו. הוא ריצה את עונשו, וכעת עובר לשחק בליגת העל כדי לחזק את ההגנה של אלי לוי.


