שלושה ימים לפני גמר גביע המדינה, ונדמה שההתלבטות הכי גדולה של אליניב ברדה בהרכב הפועל באר שבע היא בעמדת השוער שיפתח בין הקורות מול מכבי פתח תקוה בבלומפילד ביום חמישי הקרוב.
על פניו היה טבעי שאופיר מרציאנו יעמוד בשער גם בגמר. השוער הותיק עמד בשער הקבוצה גם במשחקי הגביע הקודמים: בחצי הגמר מול מכבי נתניה, ברבע הגמר מול הפועל פתח תקוה וגם מול עירוני טבריה. בשלושת המשחקים הציג יכולת טובה, הקבוצה ניצחה, ונראה היה טבעי להציב אותו בהרכב גם בגמר.
לשם כך המאמן אפילו החליט לתת למרציאנו לעמוד בשני המשחקים האחרונים בליגה מול מכבי חיפה ומול בני סכנין בשבת האחרונה, אבל לצערו של מרציאנו, אלה היו שני משחקים רעים מאוד לבאר שבע, שבהם ספגה ארבעה שערים בכל משחק, והשוער היה חלק מהפסדים שעלולים להשפיע גם עליו ברמה אישית.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
יתרון (5) 245
21:30

אוקלהומה סיטי

סן אנטוניו ספרס
(10.5+)
אוקלהומה לא הפסידה יותר מדי העונה אבל למשחק הכריסמס הזה היא מגיעה מול סן אנטוניו לה הפסידה פעמיים ברציפות בשבועיים האחרונים. בבית אוקלהומה לא תפסיד שוב ותספק לקהל הביתי שלה ניצחון בדו ספרתי
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
נכון להיום ניב אליאסי, השוער הראשון של באר שבע, כשיר לגמר (אחרי שבשבת כלל לא היה על הספסל בסכנין והיה חשש שלא יהיה כשיר). זה פתח את המאבק על אפודת השוער הראשון בינו לבין מרציאנו, וכעת ברדה יצטרך להכריע מי מביניהם יפתח, במשחק שיכול לשנות את כל העונה של הקבוצה, ולשלוח אותה לפגרה עם עונה שבסיכומה היא במקום השלישי, מחזיקת הגביע ועם מקום לאירופה.
בנושא אחר, שי אליאס לא יהיה כשיר לגמר, ובגלל פציעת הברך לא יעמוד לרשותו של ברדה.
במקביל המאמן ממשיך בשיחות אישיות עם שחקנים כדי להזרים רוח חדשה אחרי שבוע רע מאוד - עם שלוש תבוסות ו-11 ספיגות בליגה בשלושת המשחקים האחרונים.


