אלוף, שחקן העונה וגם מלך השערים. קצת לפני גיל 37, ערן זהבי ממשיך להפגין דומיננטיות בכדורגל הישראלי והערב (שבת) השתווה לדין דוד על קו הסיום וזכה יחד איתו במלכות השערים בפעם הרביעית בקריירה. כוכב מכבי תל אביב, שסיים כמלך השערים שלוש שנים ברצף בקדנציה הקודמת שלו בצהוב (2014, 2015 ו-2016), הפך לשחקן החמישי בתולדות הכדורגל הישראלי שרושם ארבע זכיות בתואר האישי. קדמו לו משה רומנו, עודד מכנס, דוד לביא ואלון מזרחי.
זהבי הגיע ל-20 שערי ליגה, בדיוק כמו בעונה שעברה, ולא כבש פחות מכך גם בכל העונות המלאות הקודמות שלו במכבי תל אביב. הוא הוסיף גם שבעה בישולים וכאמור נבחר לשחקן המצטיין של העונה.
בתום הליגה הסדירה חלק דין דוד את המקום השלישי בטבלת מלך השערים עם אלעד מדמון וגיא מלמד, כשלפניו ניצבו חברו לקבוצה פרנזי פיירו וזהבי עם 14 כל אחד. הוא נעדר אז בגלל פציעה למשך כמעט חודשיים שלמים שבמהלכם החמיץ את מפגשי הקונפרנס ליג עם גנט ופיורנטינה, ובלעדיו מכבי חיפה איבדה נקודות קריטיות במאבק האליפות. על הצלחת לא יכול היה לעזור לקבוצה לשמור, אבל מרגע שובו לפעילות במחזור השני של הפלייאוף העליון הוא לא הפסיק להבקיע בדרך לזכייה ראשונה (משותפת) בתואר מלך השערים.
זו הפעם החמישית ברציפות שמלך שערי הליגה מגיע ממכבי חיפה. ניקיטה רוקאביציה עשה את זה במשך שנתיים, עומר אצילי המשיך אותו עם כהונה בת שנתיים משלו וכעת התור של דוד, שכאמור חולק את הפסגה יחד עם זהבי. זה קורה לראשונה בתולדות המועדון ופעם שנייה בתולדות הליגה, שכן למכבי תל אביב הייתה שליטה של חמש עונות עם אלירן עטר, זהבי (שלוש זכיות רצופות) והאיסלנדי וידאר קיארטנסון בין 2012/13 ל-2016/17.
כאמור, המהפך הגיע בפלייאוף, אותו סיים דוד עם תשעה שערים שהביאו אותו לשיא קריירה של 20. הוא גם היה הכי קרוב לשיא הפלייאוף של זהבי, שהבקיע 11 שערים ב-2013/14. במהלך הפלייאוף כבש שלושה צמדים רצופים (מתוך שישה העונה, 11 במדי מכבי חיפה ו-15 בקריירה כולה) ואלמלא החמצת ענק מול הפועל באר שבע גם היה חוגג שלושער ראשון בגיל 28. אגב, מול סכנין בעט את הפנדל הראשון בקריירה שלו בליגה (היה לו אחד בגביע הטוטו במדי מ.ס. אשדוד באוגוסט 2019). כל שאר 74 שערי הליגה שלו היו שערי שדה.
רגיל (2) 134
19:00

הפועל חדרה

מכבי הרצליה
חדרה אחרי מבוכה גדולה מאוד אחרי הדחה מול שדרות. מסוג המשחקים שיכולים לפגוע קשות בקבוצה. הרצליה רצה טוב העונה, והיא אחרי 2 ניצחונות חוץ רצופים וללא הפסד מאז אוגוסט. הרצליה אמורה לנצח פה
יתרון (2) 210
20:30

בית"ר ירושלים
(1+)

הפועל באר שבע
המשחק המרכזי של המחזור מפגיש בין שתי קבוצות במומנטום חיובי. בית"ר עם חמישה ניצחונות בשישה משחקים, באר שבע הפסידה רק פעם אחת העונה. המארחת לא ניצחה את ב"ש בטדי כבר יותר מעשור - גם הערב היא תתקשה, והאורחת תנצח בקושי, אבל תנצח
יתרון (2) 272
21:45

לאציו

קליארי
(1+)
לאציו נמצאת בתקופה טובה, בעיקר יציבה הגנתית. האורחת עד כה לא מצליחה לייצר מומנטום חיובי, ומתקשה מאוד במשחקי החוץ. נגד לאציו זה לא ייראה שונה עבור קליארי
רגיל (3) 135
19:45

נאפולי

איינטרכט פרנקפורט
נאפולי בכושר נהדר ודומיננטית מאוד בבית, בעוד פרנקפורט במומנטום שלילי וההגנה שלה לא מוסיפה לה. נאפולי תשמור על הנקודות בבית
שותפו להתקפה פיירו היה חתום על הרביעייה היחידה העונה בליגת העל (ב-0:5 באשדוד) וגם קבע שיא שערים לשחקן זר בעונה אחת במדי מכבי חיפה עם 26 כיבושים בכל המסגרות - שלושה יותר מסרגיי קלשצ'נקו ב-1999/00. את הליגה סיים עם שיא אישי של 18 שערים והוסיף גם שישה בישולים.


