הניצחון 1:5 הענק של בית"ר ירושלים על הפועל תל אביב סייע הערב (שבת) בעיקר למ.ס. אשדוד, שלקחה בשמחה את התוצאה של הקבוצה האדומה, ניצחה 0:1 את הפועל פתח תקוה ועלתה מעל הקו האדום עם מרחק 3 נקודות ממנו כעת. לאורחת זאת הייתה, ככל הנראה, שריקת הסיום לעונה הנוכחית עם תוצאה ששמה אותה מרחק 9 נקודות מהקו האדום וסיכוי קלוש מאוד לשרוד עונה נוספת בליגת העל, רק עונה אחת אחרי ששבה אליה.
מה נותר להן עד סיום העונה?
מ.ס. אשדוד: בית"ר ירושלים (חוץ, 6 במאי), הפועל תל אביב (חוץ, 11 במאי), הפועל ירושלים (בית, 18 במאי)
הפועל תל אביב: מכבי נתניה (חוץ, 4 במאי), מ.ס. אשדוד (בית, 11 במאי), הפועל חדרה (חוץ, 18 במאי)
בני לם, מאמן המלאבסים, כאב בסיום את ירידת הליגה המסתמנת: "כואב הלב, על המועדון, על הקהל. זאת הרגשה לא נעימה. אנחנו עושים הכל ומשתדלים על הרגע האחרון. כולנו אשמים ביחד. כל העונה ברגע לפני המחצית אנחנו סופגים, הכל קורה לנו. כנראה שלקבוצה שיורדת ליגה זה קורה. אני חושב שהמצב כבר אבוד. גם אם ירדנו, נשחק עד הסוף, זה האופי שלי ושל המועדון".
על המשך דרכו: "זה חלק מהכדורגל ואני לא מצטער על מה שעשיתי העונה. סיכומים נעשה בסוף".
אבי ריקן סיכם את האכזבה מהעונה של הפועל פתח תקוה, ומצא עוד סיבות לאופטימיות: "עונה מאוד קשה עם מלחמה שעברנו בדרך וכל כך הרבה שינויים. הייתה לנו עוד תקווה במשחקים האחרונים, אבל לא היינו מספיק טובים וכולם אחראים על זה. אני רגיל להיות ברגעים מהחלק העליון של הטבלה להיות ברגעים היותר יפים של המקצוע הזה, אבל צריך לדעת לקחת אחריות. בטוח שנהיה חלק מהיופי של הכדורגל הישראלי ולעלות מהליגה השנייה כמה שיותר מהר. יש הרגשה של חוסר אונים, מנסים לתת הכל, אך כשסופגים שערים בדקות מאוחרות זה הולך בעיקר נגדנו. צריך ברגעים הקשים האלה להיות אמיתיים ולכבד עד הסוף. זה קשה, לא נעים, אבל אין מה לעשות. בטוח שהפועל פתח תקוה תחזור לליגת העל. הקהל שלנו זה הדבר הכי טוב ויפה שהיה לנו העונה, נקודת האור שלנו".
רגיל (1) 115
16:30

מיינץ

סט. פאולי
משחק תחתית לוהט שבו כל נקודה קריטית להישרדות בליגה. יתרון הביתיות של מיינץ ייתן להם את הערך המוסף.
רגיל (1) 183
18:30

אסטון וילה

מנצ'סטר יונייטד
קרב מרתק בין קבוצת הבית החזקה ליונייטד המשתפרת. וילה בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל יונייטד תצליח לסחוט תיקו.
יתרון (1) 196
18:35

הפועל ב"ש/דימונה
(8+)

הפועל ירושלים
ב"ש חטפה מהפועל תל אביב במחזור האחרון והיא מובסת מול הגדולות ומנצחת את הקטנות. ירושלים אחרי ניצחון ענק בסלובניה והיא חוזרת הביתה כשהיא חייבת ניצחון בליגה כדי להישאר צמודה לצמרת. הירושלמים אמורים להתפוצץ פה
רגיל (1) 274
20:15

מכבי נתניה

מכבי תל אביב
לנתניה אמנם חיסורים רבים בהגנה אבל התקפית היא מצוינת, והאורחת מגיעה במומנטום רע מאוד. זה יהיה צמוד ויסתיים בחלוקת נקודות
רגיל (1) 305
21:45

גנואה

אטאלנטה
אטאלנטה מציגה כדורגל התקפי ושוטף, בזמן שגנואה תנסה להסתמך על הביתיות וההגנה. אטאלנטה בכושר הנוכחי עדיפה.
אלי לוי, מאמנה של אשדוד, חגג בסיום: "ניצחון חשוב מאוד. ידענו לקראת מה אנחנו באים. אולי לא ביכולת גדולה, אבל השחקנים הראו הרבה אופי. עשינו צעד קטן אל עבר הישארות. מתחילת הפלייאוף עשינו שינוי לטובה, אני גאה בבחורים. השקט הקנה לנו את הניצחון. היה כיף לשמוע ולשמח את הקהל שלנו. השער? לא מתייחס לטענות על שיפוט לטובתנו. אישרו את השער ואני מאושר. בית"ר ירושלים משחק קשה, נחזור מהחג ונתכונן הלאה".
כובש שער הניצחון, אזקיאל הנטי, הוסיף: "זה מספק מאוד, זה ניצחון של שש נקודות. היה חשוב לנו להשיג את זה ולחגוג ביחד.הודות למאמן הצלחנו, אנחנו רוצים להיות רגועים והוא גורם לנו להרגיש ככה ולהיות מרוכזים במשחק. ידענו מה רצינו לעשות ומה היכולות שלנו. בית"ר? לא לחוץ, מאוד מחכה למשחק הזה. כולם בתחתית בלחץ, צריך לדעת איך לבוא למשחקים כאלה. זאת ליגה טובה, כל משחק הוא מבחן עבורנו".


