אבל כבד בבאר שבע בעקבות פטירתו של כדורגלן העבר שלום אביטן, הסמל הגדול של הפועל באר שבע ומלך שערי המועדון בכל הזמנים, שסבל בשנים האחרונות מבעיות רפואיות קשות והלך לעולמו בגיל 73. אביטן חשף לפני כשנתיים כי הוא נמצא במצב של תפקוד כליות לקוי וזקוק להשתלה.
במועדון ספדו לכוכב העבר אחרי שהתבשרו על רוע הגזירה: "אנו מחזקים בשעה זו את שרון אביטן, בנו ושחקן העבר של המועדון ומנהלה המקצועי לשעבר של מחלקת הנוער, ואת כלל משפחת אביטן. שלא תדעו עוד צער ?? יהי זכרו ברוך".
אביטן, יליד מארסיי שבצרפת, הגיע להפועל באר שבע בגיל 21 מהיריבה העירונית בית"ר והבקיע כבר במשחקו הראשון ב-1972 לרשת מכבי נתניה. הוא שוחרר לאחר שנה ועבר לבית"ר ירושלים, אבל ב-1975 חזר לבירת הנגב והיה שותף לזכייה של הפועל באר שבע באליפות השנייה בתולדותיה. למעט עונה אחת בהפועל ירושלים (1980/81), אביטן המשיך בהפועל באר שבע עד 1985 והפך למלך שעריה בכל הזמנים עם 100 כיבושים. ב-1986 זכה באליפות השנייה בקריירה, הפעם עם הפועל תל אביב, ולאחר מכן שיחק בהפועל אשדוד ופרש.
לאחר פרישתו אימן כמה קבוצות בליגות הנמוכות, כולל את בית"ר באר שבע בה גדל. קבוצתו האחרונה הייתה הפועל דימונה בשנת 2000, ממנה התפטר אחרי כשבוע וחצי. בנו של שרון אביטן ואחיינו ניסו אביטן הלכו בדרכו ולבשו גם הם את מדי הפועל באר שבע.
רגיל (1) 115
16:30

מיינץ

סט. פאולי
משחק תחתית לוהט שבו כל נקודה קריטית להישרדות בליגה. יתרון הביתיות של מיינץ ייתן להם את הערך המוסף.
רגיל (1) 183
18:30

אסטון וילה

מנצ'סטר יונייטד
קרב מרתק בין קבוצת הבית החזקה ליונייטד המשתפרת. וילה בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל יונייטד תצליח לסחוט תיקו.
יתרון (1) 196
18:35

הפועל ב"ש/דימונה
(8+)

הפועל ירושלים
ב"ש חטפה מהפועל תל אביב במחזור האחרון והיא מובסת מול הגדולות ומנצחת את הקטנות. ירושלים אחרי ניצחון ענק בסלובניה והיא חוזרת הביתה כשהיא חייבת ניצחון בליגה כדי להישאר צמודה לצמרת. הירושלמים אמורים להתפוצץ פה
רגיל (1) 274
20:15

מכבי נתניה

מכבי תל אביב
לנתניה אמנם חיסורים רבים בהגנה אבל התקפית היא מצוינת, והאורחת מגיעה במומנטום רע מאוד. זה יהיה צמוד ויסתיים בחלוקת נקודות
רגיל (1) 305
21:45

גנואה

אטאלנטה
אטאלנטה מציגה כדורגל התקפי ושוטף, בזמן שגנואה תנסה להסתמך על הביתיות וההגנה. אטאלנטה בכושר הנוכחי עדיפה.
אביטן, שרשם שתי הופעות במדי נבחרת ישראל, נודע בבעיטות האדירות שלו ממרחק ובשעריו המרהיבים, אבל גם בפיו שהפיק מרגליות ולא מעט התבטאויות שנויות במחלוקת. הוא תמיד אמר את שעל ליבו, מה שגרם לא פעם לסכסוכים עם מאמניו או עם חברים לקבוצה כמו מאיר ברד, רפי אליהו וג'קי דקל.
בשנת 1976 היה מעורב אביטן בפרשת ירי, כאשר לקח את האקדח של הקב"ט שאבטח את הפועל באר שבע במשחק חוץ בגביע האינטרטוטו, כיוון אותו אל רקתו של יוחנן וולך ואמר: "אני אירה בך". וולך הזהיר את אביטן, ידו הוזזה וכדור נפלט מהאקדח וחלף ליד ראשו של וולך שיצא מהאירוע ללא פגע. אביטן טען כי לא ידע שהאקדח היה טעון. ב-2011 הורשע בעבירות של הטרדה מינית, אך זוכה בחלוף כמה חודשים.


