אחרי ההפתעות הגדולות ברבע הגמר, עם ההדחות של מכבי תל אביב ומכבי חיפה, היום (חמישי) התקיימה הגרלת חצאי גמר גביע המדינה שבישרה על המשחקים הבאים (24 באפריל ו-30 באפריל):
הפועל נוף הגליל - מכבי פתח תקוה
הפועל באר שבע - מכבי נתניה
בזכות איכות הסגל והמיקום שלה בטבלה, הפועל באר שבע פייבוריטית על הנייר - לא רק בחצי הגמר אלא במפעל כולו - אבל מכבי נתניה הראתה אתמול נגד מכבי חיפה שהיא לא מוכנה לוותר בשום רגע ושאי אפשר להספיד אותה. אגב, בדרך לשתי הזכיות הקודמות שלה (2020, 2022) הפועל באר שבע עברה את מכבי נתניה.
מכבי פתח תקוה כמובן מועמדת לעבור את הפועל נוף הגליל שתופיע במעמד הזה לראשונה ועדיין לא פגשה יריבה מליגת העל השנה. הקבוצות נפגשו בגביע בעונת 2019/20 ועונת 2021/22 ובשתי הפעמים מכבי פתח תקוה ניצחה.
הפועל באר שבע היא הפייבוריטית לזכייה לפחות על הנייר והיא גם יודעת היטב את העבודה אחרי שהניפה ב-2020 וב-2022. הקבוצה מבירת הנגב זכתה בגביע בפעם הראשונה בעונת 1996/97 ויש לה שלושה גביעים בארון.
מכבי פתח תקוה שהדיחה את מכבי תל אביב אחרי דרמה גדולה ברבע הגמר, חולמת על זכייה שלישית בתולדותיה (ושנייה מאז קום המדינה). המלאבסים עשו את זה בפעם האחרונה ב-1951/52 וזכו גם ב-1935. בעונת 2019/20 מכבי פתח תקוה הגיעה לגמר והפסידה להפועל באר שבע.
מכבי נתניה שהשיגה ניצחון הירואי על מכבי חיפה ב-10 שחקנים, התרגלה להגיע רחוק בגביע השנים האחרונות וגם הגיעה עד הבאר כמה פעמים - ולא שתתה. היהלומים זכו פעם אחת, ב-1978, והפסידו במשחקי הגמר ב-2014, 2019 ו-2023.
הפועל נוף הגליל היא כמובן הסינדרלה המושלמת. הגרלות נוחות יחסית מנעו ממוטי איוניר ושחקניו מפגש עם קבוצות בכירות ובחצי הגמר הם יפגשו יריבה מליגת העל בפעם הראשונה בקמפיין. זו ההופעה הראשונה אי פעם של נוף הגליל במעמד הזה.
רגיל (6) 303
22:00

מנצ'סטר יונייטד

ניוקאסל
השדים האדומים מגיעים למשחק אחרי שני משחקים ללא ניצחון. כמו כן הם ללא ניצחון ביתי כבר יותר מחודשיים. גם ניוקאסל מתקשה העונה ובשל חוסר היציבות , תיקו אפשרי כאן.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 71
15:00

מכבי אחי נצרת

מכבי חיפה
מכבי חיפה לא בעונה טובה בליגה, מה שהופך את הגביע למטרה חשובה מבחינתה. היא לא יכולה לזלזל כאן ולכן, עם יכולת טובה, היא צפויה להביס פה במשחק שיסתיים עם ארבעה שערים לפחות
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
יתרון (7) 189
17:30

מכבי תל אביב

הפועל חיפה
(1+)
הכושר של מכבי תל אביב בשבועות האחרונים לא הולך ומשתפר, ולמעשה היחידה שהיא הצליחה לנצח לאחרונה היא אותה הפועל חיפה במשחק הליגה האחרון ביניהן. אבל הפועל חיפה מגיעה אחרי שני ניצחונות רצופים, מומנטום טוב ובעיקר נחישות להיראות טוב יותר במפגש הקרוב. האורחת לא תפסיד ב90 דקות
יתרון (7) 208
18:40

הפועל ירושלים

מכבי רעננה
(14+)
ירושלים מגיעה אחרי שדרסה את נתניה החלשה ומקבלת עוד משחק בית מול יריבה חלשה. רעננה עם 7 הפסדים רצוף ונראה שזה שאלה של כמה. האם ירושלים מסוגלת לתת עוד תצוגה כזו? יהיה לה קשה. שווה ללכת פה על רעננה שתעמוד בליין, כי היא גם אינה קבוצה שמובסת
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
השנה בכל מקרה תוכתר מחזיקת גביע חדשה, אחרי שבית"ר ירושלים שזכתה בשנה שעברה, הודחה בסיבוב ח' על ידי הפועל באר שבע.


