מכבי פתח תקווה עלתה אתמול (שלישי) לחצי גמר גביע המדינה לאחר ניצחון מפתיע 2:4 על מכבי תל אביב, במשחק שנגרר להארכה אחרי שוויון דרמטי של מכבי פתח תקווה עמוק בתוך תוספת הזמן, במהלכה ערן זהבי כבר חגג את מה שנראה כמו שער ניצחון לזכות מוליכת ליגת העל. אנאס מחאמיד, שחקן מכבי פתח תקווה, שוחח על כך עם רון קופמן ויוני הללי בתכנית הספורט ב-103fm.
"אחרי שקיבלנו גול בפנדל בדקה ה-95, הוצאנו את הכדור מהרשת, שמנו אותו על החצי, הייתה לנו אמונה שלמה שאנחנו לא מפסידים", אמר מחאמיד, "אחרי המשחק מול אשדוד כשהפסדנו 1:0 בליגה, כל השבוע דיברנו והאמנו שאנחנו הולכים לנצח במשחק הזה".
לדברי מחאמיד, "כמו כולם הרגשתי שאנחנו לא הולכים להפסיד. כל המשחק הרגשנו שאנחנו בתוך המשחק. ב־1:1 היו לנו גם הרבה מצבים שיכולנו גם לתת את השני, כל המשחק הרגשנו שאנחנו שם ועובדה גם כשקיבלנו את ה־2:1, לא נשברנו וישר כבשנו את ה־2:2".
על כך שהם קבוצה מאוד צעירה אמר: "לדעתי, כמה שיש לך יותר צעירים, יש לך יותר אנרגיות ויותר כוח. לדעתי היום הניסיון לא כל כך משפיע בכדורגל. איפה שלא תסתכל, היום כל הקבוצות בעולם משתפות ילדים צעירים מוכשרים מאוד שמבינים את המשחק, לא כמו פעם כשהיית מעלה שחקן בן 16-18 לבוגרים שלא יודע כלום. היום כולם מפותחים, מבינים, חזקים, אינטנסיביים ולדעתי השחקנים הצעירים שיש לנו שעלו מאוד עזרו לנו העונה והלוואי שזה ימשיך ככה כי מי שטוב היום, לא מסתכלים על הגיל שלו, מסתכלים על האיכות והיכולת שלו במשחק".
רגיל (1) 183
18:30

אסטון וילה

מנצ'סטר יונייטד
קרב מרתק בין קבוצת הבית החזקה ליונייטד המשתפרת. וילה בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל יונייטד תצליח לסחוט תיקו.
יתרון (1) 196
18:35

הפועל ב"ש/דימונה
(9+)

הפועל ירושלים
ב"ש חטפה מהפועל תל אביב במחזור האחרון והיא מובסת מול הגדולות ומנצחת את הקטנות. ירושלים אחרי ניצחון ענק בסלובניה חוזרת הביתה כשהיא חייבת ניצחון בליגה כדי להישאר צמודה לצמרת.
רגיל (1) 274
20:15

מכבי נתניה

מכבי תל אביב
לנתניה אמנם חיסורים רבים בהגנה אבל התקפית היא מצוינת, והאורחת מגיעה במומנטום רע מאוד. זה יהיה צמוד ויסתיים בחלוקת נקודות
רגיל (1) 305
21:45

גנואה

אטאלנטה
אטאלנטה מציגה כדורגל התקפי ושוטף, בזמן שגנואה תנסה להסתמך על הביתיות וההגנה. אטאלנטה בכושר הנוכחי עדיפה.
רגיל (1) 336
23:00

ואסקו דה גמא

קורינתיאנס
ואשקו מארחת את הגומלין אחרי שהשיגה תוצאה טובה מבחינתה במשחק הראשון עם 0-0 שהעביר את ההכרעה לביתה. היא הייתה לא פחות טובה במשחק הראשון ובבית מול הקהל שלה היא תנצח
כשנשאל אם הבטיחו את הישארותם בליגה, טען: "אנשים כבר חשבו שאולי נגמרה העונה, אבל עובדה שהפסדנו לקבוצה שהייתה בתחתית, הרמנו אותה מהקבר, זו עוד הוכחה שהליגה עוד לא נגמרה ונפתחה מחדש. לבוא לשחק רבע גמר נגד מכבי תל אביב, לא צריך להביא אנשים מוטיבציה. כשאתה בא לשחק מול קבוצה שהיא מתחת לקו ואתה עם 30 נקודות, הפרש שמונה, פה אתה צריך לראות איך שחקנים באים למשחק וזו העבודה שלנו, אנחנו השחקנים, לא משנה המאמן, לא משנה המועדון, לא משנה כלום, אתה צריך לבוא מהבית הכי מוכן, הכי מפוקס, לבוא, לעשות את העבודה".
על יחסיו עם המאמן רן קוז'וך: "אני מרגיש מצוין. היחסים ביני לבין המאמן, לבין הצוות השתפרו מאוד. היום, אגב, מומשה האופציה עליי ואני ממשיך לשנה הבאה. יש בינינו, אני והמועדון, אמונה גדולה. אני רוצה להמשיך את ההצלחה ולהמשיך להגשים את החלומות. יש לי חלום לשחק באחת הגדולות פה בישראל. מעבר לים שיחקתי כבר בשווייץ, אני חולם להגיע לאחת הגדולות פה בארץ והחלום הכי גדול זה לשחק בנבחרת ישראל".


