מכבי פתח תקוה ספגה אמש (שבת) סטירת לחי מצלצלת, אחרי שהובסה 4:0 בידי מכבי תל אביב בבלומפילד. הקבוצה של רן קוז'וך נקלעה ליום שחור שבו אף אחד מהשחקנים לא ממש הגיע למשחק ואם לא מספר שערים פסולים של היריבה בשל נבדלים גבוליים, התוצאה יכולה היתה להיות גדולה עוד יותר. אחרי שבעה משחקים ללא הפסד, בליגה ובגביע, המלאבסים נעצרו ולא מצאו שום פתרון למשחק השוטף של קבוצתו של רובי קין.
"לא הופענו למשחק, אין משהו אחר להגיד, כולם היו חלשים ומנגד מכבי תל אביב באו והיו מצוינים מהדקה הראשונה", אמרו בפתח תקוה בסיום. "נצטרך לנתח וללמוד מה לא עבד לנו. יש לנו עכשיו משחק גביע נגד הפועל חיפה ואחריו הדרבי, שכולם יודעים מה החשיבות שלו בשביל המועדון".
קוז'וך ירד עם פנים חתומות מכר הדשא בשריקת הסיום וגם הוא כמובן לא אהב את מה שראה במשחק. המאמן האמין שקבוצתו יכולה ללחוץ גבוה את מכבי תל אביב, כפי שעשתה במרבית המשחקים האחרונים, כולל זה נגד הפועל באר שבע בטרנר, אבל בפועל כל התוכניות השתבשו, עם ספיגת השער המוקדם ובעיקר כי מכבי תל אביב מנגד. רובי קין החמיא לפני המשחק ליריבו, אבל ידע למצוא את הפתרונות כדי לשבור די בקלות את משחק הלחץ של פתח תקוה.
אחת הסיבות העיקריות לקריסה היתה כי עידן טוקלומטי, בורג מרכזי בחלק הקדמי, התעורר חולה עם חום בבוקר המשחק והודיע לצוות המקצועי שהוא לא יכול לשחק. קוז'וך הקפיץ להרכב את רוי קורין שאיכזב מאוד, כמו יתר חבריו בקישור ובהתקפה.
במועדון עדיין מפנטזים על כרטיס לפלייאוף העליון כשהמפתח מבחינתם הוא שני ניצחונות בשני המשחקים שנותרו עד סיום הליגה הסדירה, שניהם במגרש הביתי בפתח תקוה. במחזור הקרוב יתארחו המלאבסים אצל הפועל בדרבי העירוני ובמחזור סיום הליגה יארחו השחקנים של קוז'וך את בית"ר ירושלים. "במצב שנוצר בטבלה, שש נקודת ייתנו לנו כנראה את הכרטיס לפלייאוף ונעשה הכל כדי שזה יקרה", אמר גורם במועדון.
רגיל (4) 228
22:00

אייאקס

גלאטסראיי
גלאטסראיי בכושר נהדר מתחילת העונה ואולי אחת הקבוצות שהכי קשה לשחק נגדן עד כה. אייאקס ממשיכה בחוסר היציבות שלה והיכולת הרעה בהגנה, וגם יתרון הביתיות לא צפוי לעזור לה יותר מדי הערב. ניצחון לאורחת
יתרון (4) 263
22:00

מארסיי

אטאלנטה
(1+)
אטאלנטה בתקופה נוראית עם שישה משחקים רצופים ללא ניצחון, מתוכם חמש תוצאות תיקו. מארסיי חזרה לנצח אחרי שלושה משחקים בהם לא עשתה זאת, ועדיין באופן כללי נראית מצוין העונה ומציגה בעיקר דומיננטיות בביתה, שם לא הפסידה עד כה. ניצחון ביתי - ביותר משער אחד
יתרון (4) 301
22:00

קלאב ברוז'
(1+)

ברצלונה
קלאב ברוז' הבלגית תארח את ברצלונה שחזרה לנצח אחרי ההפסד בסופר קלאסיקו. ברצלונה נמצאת במצב שבו היא חייבת ניצחון וגם שערים ולכן אני סבור שהקטאלונים ינצחו ביותר משער אחד
יתרון (5) 33
18:00

מכבי ראשון לציון

בני הרצליה
(1+)
ראשון לציון עברה סריית משחקים קשה עם הפסדים להפועל ת"א, ירושלים ומכבי ר"ג, וניצחה את ב"ש. בסה"כ היא נראית טוב והיא פוגשת קבוצה במשבר ענק, עם 7 הפסדים רצופים. קשה לראות את ההרצליינים החלשים מתעלים פה. ראשל"צ עם האנרגיות תנצח
רגיל (5) 91
19:45

מאלמו

פנאתינאיקוס
פנאתינייקוס במגמת שיפור אחרי פתיחת עונה גרועה. מאלמו סיימה את אחת העונות הגרועות שלה בשנים האחרונות והיא משחקת רע מאוד ללא יכולת טובה לשלוט במגרש.
במועדון הוציאו הבוקר הודעה רשמית ובה נכתב: "למרות האכזבה המקצועית על כר הדשא אתמול, אי אפשר להישאר אדישים כלפי 500 הכחולים המדהימים שליוו אותנו בבלומפילד והאמינו בכל ליבם שמכבי בדרכה החדשה יכולה לנצח גם במגרשים הכי קשים בארץ. נכון, זה היה מאכזב - ומאוד. אבל גם בתוך התהליך יש מהמורות, נלמד ונתקן ונעשה הכי טוב שאפשר על מנת להמשיך לגרום לכל אוהד של הקבוצה להאמין בה ולהתאהב בה מחדש.
"ברצוננו להביע את הערכתנו הגדולה לקהל הגדול שהגיע והתאכזב והחלטנו שבמשחק הקרוב בגביע המדינה (שלישי 20.00 בסמי עופר) כל אוהד שירכוש כרטיס - יקבל כרטיס אחד נוסף מאיתנו ללא עלות".


